Jump to content
MAINOS

Apteekkilääkkeiden saatavuudessa ongelmia


Pöllö

Recommended Posts

Apteekit eivät saa Suomessa kaikkia tilaamiaan lääkkeitä, kertoo YLE Uutiset 10.8.2013. Kesän aikana puutelistalla on ollut kymmeniä valmisteita, suurimpana parasetamolikipulääkkeiden loppuminen lääketukusta. Yleensä lääkkeen voi vaihtaa rinnakkaisvalmisteeseen, mutta keskeisen tuotteen puuttuminen voi johtaa muidenkin tuotteiden loppumiseen vaihtoehtoisten tuotteiden kysynnän kasvaessa.

 

Suomen lääkemarkkinat ovat riippuvaisia tuonnista, ja lääkkeiden menekki tulisi osata arvioida reilusti etukäteen. Lääkevaihdon aikana lääkkeiden menekki voi vaihdella runsaasti, eivätkä apteekit kykene kustannussyistä pitämään kaikkia vaihtokelpoisia valmisteita suuria määriä varastoissaan. Suomen markkinoille tuodaan myös pieniä ns. spot-eriä, jotka voivat vastata vain lyhyen ajan kulutusta. Lisäksi erien vanhenemispäivä voi olla lähellä.

 

Lue lisää lääketuonnin ongelmista YLE:n verkkosivuilta: http://yle.fi/uutiset/laakkeiden_saanti_apteekkeihin_kangertelee_-_kipulaakkeita_loppunut_tukusta/6767044.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Ihan on omaa kroppaa, mutta tämä on huomattua. Useita lääkkeitä tukusta loppu. Esim. Jext. Ja korvaava on kaikinpuolin huonompi eli vanha kurppainen Epipen. 

Veripalvelu kaipaa kipeästi hengenpelastajia!

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...