Jump to content
Pöllö

Apteekkilääkkeiden saatavuudessa ongelmia

Recommended Posts

Pöllö

Apteekit eivät saa Suomessa kaikkia tilaamiaan lääkkeitä, kertoo YLE Uutiset 10.8.2013. Kesän aikana puutelistalla on ollut kymmeniä valmisteita, suurimpana parasetamolikipulääkkeiden loppuminen lääketukusta. Yleensä lääkkeen voi vaihtaa rinnakkaisvalmisteeseen, mutta keskeisen tuotteen puuttuminen voi johtaa muidenkin tuotteiden loppumiseen vaihtoehtoisten tuotteiden kysynnän kasvaessa.

 

Suomen lääkemarkkinat ovat riippuvaisia tuonnista, ja lääkkeiden menekki tulisi osata arvioida reilusti etukäteen. Lääkevaihdon aikana lääkkeiden menekki voi vaihdella runsaasti, eivätkä apteekit kykene kustannussyistä pitämään kaikkia vaihtokelpoisia valmisteita suuria määriä varastoissaan. Suomen markkinoille tuodaan myös pieniä ns. spot-eriä, jotka voivat vastata vain lyhyen ajan kulutusta. Lisäksi erien vanhenemispäivä voi olla lähellä.

 

Lue lisää lääketuonnin ongelmista YLE:n verkkosivuilta: http://yle.fi/uutiset/laakkeiden_saanti_apteekkeihin_kangertelee_-_kipulaakkeita_loppunut_tukusta/6767044.

Muokattu - Pöllö

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Lääkärihoitaja

Ihan on omaa kroppaa, mutta tämä on huomattua. Useita lääkkeitä tukusta loppu. Esim. Jext. Ja korvaava on kaikinpuolin huonompi eli vanha kurppainen Epipen. 

Muokattu - Lääkärihoitaja

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.