Jump to content

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

Pöllö

Apteekkilääkkeiden saatavuudessa ongelmia

Recommended Posts

Pöllö

Apteekit eivät saa Suomessa kaikkia tilaamiaan lääkkeitä, kertoo YLE Uutiset 10.8.2013. Kesän aikana puutelistalla on ollut kymmeniä valmisteita, suurimpana parasetamolikipulääkkeiden loppuminen lääketukusta. Yleensä lääkkeen voi vaihtaa rinnakkaisvalmisteeseen, mutta keskeisen tuotteen puuttuminen voi johtaa muidenkin tuotteiden loppumiseen vaihtoehtoisten tuotteiden kysynnän kasvaessa.

 

Suomen lääkemarkkinat ovat riippuvaisia tuonnista, ja lääkkeiden menekki tulisi osata arvioida reilusti etukäteen. Lääkevaihdon aikana lääkkeiden menekki voi vaihdella runsaasti, eivätkä apteekit kykene kustannussyistä pitämään kaikkia vaihtokelpoisia valmisteita suuria määriä varastoissaan. Suomen markkinoille tuodaan myös pieniä ns. spot-eriä, jotka voivat vastata vain lyhyen ajan kulutusta. Lisäksi erien vanhenemispäivä voi olla lähellä.

 

Lue lisää lääketuonnin ongelmista YLE:n verkkosivuilta: http://yle.fi/uutiset/laakkeiden_saanti_apteekkeihin_kangertelee_-_kipulaakkeita_loppunut_tukusta/6767044.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Lääkärihoitaja

Ihan on omaa kroppaa, mutta tämä on huomattua. Useita lääkkeitä tukusta loppu. Esim. Jext. Ja korvaava on kaikinpuolin huonompi eli vanha kurppainen Epipen. 

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×
×
  • Luo uusi...