Jump to content
Pöllö

HS: Terveydenhuolto rämettyy

Recommended Posts

Pöllö

Helsingin Sanomat nosti pääkirjoituksekseen 31.7.2013 terveydenhuollon rämettymisen ja kuvaa kunta- ja sote-uudistuksia valtapelien pelaamiseksi. HS muistuttaa, että sote-uudistuksen aikana terveydenhuolto ei säily ennallaan, vaan järjestelmä muuttuu, ja valitettavasti huonompaan suuntaan. Julkisessa keskustelussa puhutaan verovaroilla järjestetystä julkisesta terveydenhuollosta. HS:n mukaan todellisuudessa siirrymme kohti vakuutuspohjaista yksityislääkärijärjestelmää. Tässä järjestelmässä hoidetaan sairauksia, muttei edistetä kansanterveyttä.

 

Pääkirjoitus kuvaa terveydenhuollon rahoitusmallia sekavaksi ja ristiriitaiseksi. Hoitomuodosta riippuen voi maksajana olla mm. kunta tai Kela, jotka voivat työntää potilaan toisen maksettavaksi. Jokaisen rahoittajan katsoessa vain omia menojaan ei kukaan pohdi kokonaisuutta, jossa tulisi huomioida hoidon kustannusten lisäksi sairauspäivärahojen ja menetetyn työajan hinta. HS:n mukaan kunta voi tukea jopa omaa pikkusairaalaansa perusterveydenhuollon sijaan. Pääkirjoituksessa myös muistutetaan, että mm. lääkärit siirtyvät yksityissektorille työn ollessa kevyempää ja palkan parempaa, sen sijaan terveyskeskuksissa lääkäreiden määrä on kasvanut olemattomasti. 

 

Lue Helsingin Sanomien pääkirjoitus 31.7.2013 "Terveydenhuolto rämettyy rauhassa" HS:n verkkosivuilta: http://www.hs.fi/paakirjoitukset/Terveydenhuolto+r%C3%A4mettyy+rauhassa/a1375156786232.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.