Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Pöllö

Rakennusten huono ylläpitäminen tulee kalliiksi

Recommended Posts

Pöllö

Hoidetaanko Sinun sairaalaasi oikein? Aiheuttaako vaikka home työntekijöille tai potilaille haittaa?

 

Kuntaliitto kehottaa kuntia ylläpitämään toimitiloja sekä muuta infrastruktuuriaan hyvin ja panostamaan kunnossapitoon riittävän aikaisessa vaiheessa. Kuntien infrastruktuurin arvo on peräti noin 65 miljardia euroa. Kireinä aikoina on vaara, että ylläpitorahoja vähennetään ja korjausinvestointeja lykätään. Tämä voi johtaa pitemmän päälle suuriin kustannuksiin. Kuntaliitto muistuttaa, että rakennuksista tulisi olla ajantasaista tietoa, jotta korjaustoimet voidaan kohdentaa oikein ja rahoitus suunnitella pitkäjänteisesti. Korjaustoimenpiteitä ei kannata siirtää hetkeen, jolloin rakenteet alkavat jo rikkoutua.

 

Kuntaliiton mukaan infran kunnossapito on ollut riittämätöntä, ja Suomen kunnilla on korjausvelkaa. Kuntien toimitiloissa korjausvelkaa on jo viiden miljardin edestä. Siihen kuuluvat mm. kosteus- ja homeongelmat. Liiton mukaan homeongelmat ja korjausvelka eivät odottelemalla korjaannu, ja vähitellen olisi päästävä myös ennalta ehkäisevään kiinteistönpitoon.

 

Lisää aiheesta Kuntaliiton tiedotteessa 9.7.2013: http://www.kunnat.net/fi/Kuntaliitto/media/tiedotteet/2013/07/Sivut/kunnostamaton-kuntainfra-tulee-kalliiksi.aspx.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pöllö

Onko muuten missään päin Suomea laskeskeltu, miten paljon huonokuntoinen sairaala voi aiheuttaa välillisiä kustannuksia? Työntekijöitä sairastuu, potilaiden infektiot lisääntyvät, työprosessit hidastuvat, työntekijöiden saatavuus vaikeutuu, käyttöön otetaan tai jopa rakennetaan väliaikaistiloja, osastoja tai tiloja joudutaan sulkemaan jopa viranomaismääräyksin, potilaita siirretään yksiköstä toiseen...? Ja kun rakentaminen tapahtuu pakon edessä, ei kyetä hyödyntämään esim. suhdanteita edullisempien rakennuskustannusten saamiseksi?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pöllö

Oululaisessa Kaleva -sanomalehdessä pilapiirtäjä Jari kommentoi sairaaloiden kuntoa omintakeiseen tyyliinsä: http://www.kaleva.fi/jari/2013-08-11...

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...