Jump to content
MAINOS

Hoitajapula työnantajan ratkaistavissa


Reportteri

Recommended Posts

hoitajaptl.jpgTehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo pitää huolestuttavina uutisia sairaaloiden kesätyöntekijäpulasta Ruotsissa ja Norjaa uhkaavasta hoitajapulasta. Suomessakin on ennusteita, joiden mukaan sosiaali- ja terveysalaa uhkaa usean kymmenen tuhannen henkilön vajaus. Vesivalon mukaan pula koulutetusta hoitohenkilöstöstä ei olisi näin suuri, mikäli työnantajat olisivat kiinnittäneet ajoissa huomioita työpaikkojen vetovoimaisuuteen.
 
- Vetovoimaisen työpaikan tunnusmerkkejä ovat hyvä palkkaus ja työaikajärjestelyt sekä hyvä johtaminen. Työnantajat pystyvät omilla toimillaan vaikuttamaan paljon näihin asioihin ja siis siihen, että esimerkiksi kesäaikana ei työvoimavajetta synny, muistuttaa Vesivalo
 
Tehyn toukokuussa julkistetun selvityksen mukaan Suomessakin käydään kovaa kilpailua sijaistyövoimasta.
 
- Sijaiset hakevat useampia paikkoja ja valitsevat kiinnostavimman. Myös saman sairaalan sisällä saattaa olla isoja eroja vetovoimaisuudessa. Joillekin osastoille halutaan töihin, koska koulutettu hoitohenkilökunta tietää että työilmapiiri ja johtaminen ovat kunnossa. Vastaavasti on osastoja, joille ei päinvastaisista syistä haluta mennä töihin.
 
Vesivalon mukaan hoitajapulaan tarjotaan lääkkeeksi koulutuksen aloituspaikkojen lisäämistä tai työvoiman rekrytointia ulkomailta, vaikka Suomessa arviolta 30 000 koulutettua sairaanhoitajaa ja lähihoitajaa on siirtynyt töihin muille aloille.
 
- Työnantajan ja myös työ- ja elinkeinoministeriön olisi syytä tarttua tähän alalta poistuneiden koulutettujen ammattilaisten reserviin ja selvittää miten heidät saataisiin houkuteltua takaisin alalle, sanoo Vesivalo.
Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...