Jump to content
Pöllö

12 - 16 -vuotiaissa enemmän raittiita kuin kertaakaan 2000-luvulla

Recommended Posts

Pöllö

Täysin raittiita 12 - 16 -vuotiaita nuoria on enemmän kuin kertaakaan 2000-luvulla, kertoo tuorein STM:n julkistama nuorten terveystapatutkimus. Tutkimuksessa on seurattu 12 - 18 -vuotiaiden nuorten terveystottumuksia joka toinen vuosi vuodesta 1977 alkaen. Raittiiden nuorten osuus on lisääntynyt. Esimerkiksi 14-vuotiaista raittiita on 69 % ja tytöistä 67 %. Tosihumalaan kuukausittain juovien 14 - 16 -vuotiaiden osuus on vähentynyt vuosituhannen taitteesta. Kahden vuoden aikana myös 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien humalajuominen on alentunut. Vuonna 2013 kuukausittain tosihumalaan joi 13 % 14 - 18 -vuotiaista pojista, ja tytöistä 12 %. 

 

Tupakointikokeilut ovat edelleen laskusuunnassa. Vesipiipun kokeilut ovat melko yleisiä, mutta useammat käyttökerrat vähäisiä. Nuuskakokeilut ja sen käyttö ovat lisääntyneet muutaman vuoden ajan. Sosiaalinen altistuminen huumeille on lisääntynyt vuodesta 2005, mutta näyttää nyt kääntyneen laskuun. 

 

Lue lisää STM:n sivuilta: http://www.stm.fi/julkaisut/nayta/-/_julkaisu/1859221. Suora linkki terveystapatutkimusjulkaisuun (pdf): http://www.stm.fi/c/document_library/get_file?folderId=6511574&name=DLFE-26851.pdf.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
dino

Nuoret ovat sukupolvi toisensa perään aina vaan fiksumpia. Vaikka vanhusten jutuista vois joskus toisinkin päätellä. 

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
dino

Tupakointikokeilut ovat edelleen laskusuunnassa. Vesipiipun kokeilut ovat melko yleisiä, mutta useammat käyttökerrat vähäisiä. Nuuskakokeilut ja sen käyttö ovat lisääntyneet muutaman vuoden ajan.

Demarien varapuheenjohtaja puhuu järkeä, nuuskanmyynti Suomessa pitää saada lailliseksi. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014041118207330_uu.shtml

Valtio saisi kymmeniä miljoonia verotuloja ja Suomen syöpätilastot notkahtaisivat kun keuhkosyövät vähenis merkittävästi. Mutta kun päättäjät ja lääkärit eivät suostu näkemään asian ydintä vaan kieltävät kategorisesti kaiken. Vois sanoa että THL:stä ja lääkäreistä huolimatta nuoriso on kuitenkin oikealla tiellä. Mikähän olis tilanne jos viranomaiset olis edes jotenkin asiassa kartalla..?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

Osallistu keskusteluun

Voit kirjoittaa nyt ja rekisteröityä myöhemmin. Jos sinulla on jo tunnus, kirjaudu ensin.

Vieras
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...