Jump to content
MAINOS

12 - 16 -vuotiaissa enemmän raittiita kuin kertaakaan 2000-luvulla


Pöllö

Recommended Posts

Täysin raittiita 12 - 16 -vuotiaita nuoria on enemmän kuin kertaakaan 2000-luvulla, kertoo tuorein STM:n julkistama nuorten terveystapatutkimus. Tutkimuksessa on seurattu 12 - 18 -vuotiaiden nuorten terveystottumuksia joka toinen vuosi vuodesta 1977 alkaen. Raittiiden nuorten osuus on lisääntynyt. Esimerkiksi 14-vuotiaista raittiita on 69 % ja tytöistä 67 %. Tosihumalaan kuukausittain juovien 14 - 16 -vuotiaiden osuus on vähentynyt vuosituhannen taitteesta. Kahden vuoden aikana myös 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien humalajuominen on alentunut. Vuonna 2013 kuukausittain tosihumalaan joi 13 % 14 - 18 -vuotiaista pojista, ja tytöistä 12 %. 

 

Tupakointikokeilut ovat edelleen laskusuunnassa. Vesipiipun kokeilut ovat melko yleisiä, mutta useammat käyttökerrat vähäisiä. Nuuskakokeilut ja sen käyttö ovat lisääntyneet muutaman vuoden ajan. Sosiaalinen altistuminen huumeille on lisääntynyt vuodesta 2005, mutta näyttää nyt kääntyneen laskuun. 

 

Lue lisää STM:n sivuilta: http://www.stm.fi/julkaisut/nayta/-/_julkaisu/1859221. Suora linkki terveystapatutkimusjulkaisuun (pdf): http://www.stm.fi/c/document_library/get_file?folderId=6511574&name=DLFE-26851.pdf.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Nuoret ovat sukupolvi toisensa perään aina vaan fiksumpia. Vaikka vanhusten jutuista vois joskus toisinkin päätellä. 

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Tupakointikokeilut ovat edelleen laskusuunnassa. Vesipiipun kokeilut ovat melko yleisiä, mutta useammat käyttökerrat vähäisiä. Nuuskakokeilut ja sen käyttö ovat lisääntyneet muutaman vuoden ajan.

Demarien varapuheenjohtaja puhuu järkeä, nuuskanmyynti Suomessa pitää saada lailliseksi. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014041118207330_uu.shtml

Valtio saisi kymmeniä miljoonia verotuloja ja Suomen syöpätilastot notkahtaisivat kun keuhkosyövät vähenis merkittävästi. Mutta kun päättäjät ja lääkärit eivät suostu näkemään asian ydintä vaan kieltävät kategorisesti kaiken. Vois sanoa että THL:stä ja lääkäreistä huolimatta nuoriso on kuitenkin oikealla tiellä. Mikähän olis tilanne jos viranomaiset olis edes jotenkin asiassa kartalla..?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...