Jump to content
MAINOS

Kotihoidon asiakkaalta ei saa ottaa maksua annosjakelusta


Pöllö

Recommended Posts

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) yhtyy eduskunnan oikeusasiamiehen aiempaan lausuntoon, jonka mukaan annosjakelumaksun periminen kotihoidon piirissä olevalta asiakkaalta on laitonta. Näin kirjoittaa 6.7.2013 Savon Sanomat, jonka mukaan Kuopion kaupunki rikkoo lakia useiden muiden kuntien tapaan perimällä maksuja vanhusten lääkeannostelusta.

 

Aiemmin oikeusasiamiehelle on kanneltu kuntien menettelystä siirtää kotihoidossa olevien asiakkaiden lääkkeiden jakelu apteekeille. Kantelijan mukaan asiakkaat ovat eriarvoisia asuinpaikastaan riippuen, sillä apteekkien perimä palvelumaksu vaihtelee eri kunnissa eikä sen kustannuksia lasketa ns. maksukattoon. Eduskunnan oikeusasiamiehen kannanoton mukaan lääkkeiden jakelu on tehtävä, joka kuuluu kunnan lakisääteiseen järjestämisvelvollisuuteen. Jos kunta ostaa lääkkeiden annosjakelun apteekilta, siitä ei saa aiheutua potilaalle lisäkustannuksia.

 

Lue lisää Savon Sanomien verkkosivuilta: http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/kuopio-maksuttaa-laittomasti-kuntien-vetkuttelulle-ei-ole-perustetta/1349495. Linkki eduskunnan oikeusasiamiehen lausuntoon 7.3.2013 "Lääkkeiden koneellinen annosjakelu ei saa aiheuttaa lisäkustannuksia potilaille" (Dnro 809/4/11): http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/thw.cgi/trip/?${APPL}=ereoapaa&${BASE}=ereoapaa&${THWIDS}=0.6/1373091246_287174&${TRIPPIFE}=PDF.pdf.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Eikös noita perusteettomia maksuja voi lähteä perimään kunnalta takaisin?

Link to comment
Share on other sites

Guest emilia

Siis mitä?! Kyllähän helsingin kaupungillakin apteekki laskuttaa annosjakelusta asiakkaalta. Miten tämä maksu siis on tarkoitus hoitaa? Sos.viraston kautta?

Link to comment
Share on other sites

Guest Sini

Siis onko joka toinen viikko kaupungin kotihoidon annostuslaatikkoon jakamien lääkkeiden nykyinen 8,70 e maksu laiton? Mistä lähtien kaupungilta tässä tapauksessa voi periä maksut takaisin?

Link to comment
Share on other sites

Tästä tulee kyllä mielenkiintoista. Monessa kotihoidossa on siirrytty kokonaan koneelliseen annosjakeluun ja asiakkaat ovat itse maksaneet sen omasta pussistaan. Jos kaupunki joutuu nämä maksamaan, niin kyllähän sen tietää miten tässä käy, lääkejako siirtyy joko takaisin kotihoitoon tai käyntimaksuja nostetaan. 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...