Jump to content
 

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

Reportteri

Kuntien terveydenhuollon kustannukset vakiintuneet

Recommended Posts

Reportteri
Suurten kaupunkien terveydenhuollon kustannukset pysyivät vuonna 2012 edellisvuoden tasolla. Nimelliset kustannukset kasvoivat viime vuonna keskimäärin kolmisen prosenttia, mutta kun palkkojen ja hintojen kehitys otetaan huomioon, kustannukset pysyivät ennallaan (kasvua 0,1 prosenttia). Tämä on jo kolmas vuosi, jolloin reaalikasvu on pysynyt nollassa.
 
Käänne on merkittävä, sillä suurten kaupunkien terveydenhuollon kustannukset ovat kasvaneet näitä kolmea vuotta lukuun ottamatta joka vuosi vuodesta 1998 lähtien vuoteen 2010 asti. Tiedot käyvät ilmi Kuntaliiton vuosittain suurille kaupungeille ja keskisuurille kunnille tekemästä kustannusselvityksestä.
 
Menojen kasvu on ollut maltillista erityisesti avoterveydenhuollossa ja erikoissairaanhoidon laitoshoidossa. Erikoissairaanhoidon laitospalvelut ovat osin korvautuneet edullisemmilla avopalveluilla. 
 
Kustannussäästöjä kunnissa on saatu aikaan rakenteita uudistamalla ja toimintaa kehittämällä. Myös taloudellinen tilanne on pakottanut kustannussäästöihin.
 
– Menojen kasvun pysähtyminen on nykyisessä taloustilanteessa myönteistä. Hallitusohjelmassakin julkisen talouden vakauttaminen on nostettu keskeiseksi tavoitteeksi. Kustannusten pitäisi pysyä kurissa myös tulevina vuosina, Kuntaliiton sosiaali- ja terveysyksikön johtaja Tarja Myllärinen sanoo.
 
 
Kunnat.net

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Pöllö

HUS-alue alkaa olemaan terveydenhuollon menoissa halvimpia: http://yle.fi/uutiset/hus_edullisin_sairaanhoitopiiri/6964089. Osin kustannukset selittyvät nuorella väestöllä, työterveyshuollolla ja yksityisellä sektorilla, mutta HUS-alueella on tehty myös vuosia töitä kustannusrakenteen muuttamiseksi.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×