Jump to content
MAINOS

Kuntien terveydenhuollon kustannukset vakiintuneet


Reportteri

Recommended Posts

Suurten kaupunkien terveydenhuollon kustannukset pysyivät vuonna 2012 edellisvuoden tasolla. Nimelliset kustannukset kasvoivat viime vuonna keskimäärin kolmisen prosenttia, mutta kun palkkojen ja hintojen kehitys otetaan huomioon, kustannukset pysyivät ennallaan (kasvua 0,1 prosenttia). Tämä on jo kolmas vuosi, jolloin reaalikasvu on pysynyt nollassa.
 
Käänne on merkittävä, sillä suurten kaupunkien terveydenhuollon kustannukset ovat kasvaneet näitä kolmea vuotta lukuun ottamatta joka vuosi vuodesta 1998 lähtien vuoteen 2010 asti. Tiedot käyvät ilmi Kuntaliiton vuosittain suurille kaupungeille ja keskisuurille kunnille tekemästä kustannusselvityksestä.
 
Menojen kasvu on ollut maltillista erityisesti avoterveydenhuollossa ja erikoissairaanhoidon laitoshoidossa. Erikoissairaanhoidon laitospalvelut ovat osin korvautuneet edullisemmilla avopalveluilla. 
 
Kustannussäästöjä kunnissa on saatu aikaan rakenteita uudistamalla ja toimintaa kehittämällä. Myös taloudellinen tilanne on pakottanut kustannussäästöihin.
 
– Menojen kasvun pysähtyminen on nykyisessä taloustilanteessa myönteistä. Hallitusohjelmassakin julkisen talouden vakauttaminen on nostettu keskeiseksi tavoitteeksi. Kustannusten pitäisi pysyä kurissa myös tulevina vuosina, Kuntaliiton sosiaali- ja terveysyksikön johtaja Tarja Myllärinen sanoo.
 
 
Kunnat.net
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

HUS-alue alkaa olemaan terveydenhuollon menoissa halvimpia: http://yle.fi/uutiset/hus_edullisin_sairaanhoitopiiri/6964089. Osin kustannukset selittyvät nuorella väestöllä, työterveyshuollolla ja yksityisellä sektorilla, mutta HUS-alueella on tehty myös vuosia töitä kustannusrakenteen muuttamiseksi.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...