Jump to content
MAINOS

Nature: Hopea voi parantaa antibioottien tehokkuutta


Pöllö

Recommended Posts

Bakteereilla on sama heikkous kuin ihmissusilla ja vampyyreilla eli hopea, kirjoittaa huipputiedelehti Nature. Hopeaa on käytetty tuhansien vuosien ajan infektioiden vastaiseen taisteluun. Yhdysvaltalaisen Bostonin yliopiston tutkijaryhmä johtajanaan James Collins on havainnut, että liennut hopea tekee bakteerien membraaneista läpäisevämpiä. Lisäksi hopea häiritsee solun aineenvaihduntaa ja johtaa reaktiivisten happiyhdisteiden ylituotantoon. Collinsin mukaan molemmat vaikutustavat voivat auttaa antibiootteja taistelussa vastustuskykyisiä bakteereja vastaan.

 

Collinsin ryhmän kokeissa pieni annos hopeaa auttoi antibiootteja tuhoamaan 10 - 1000 -kertaisen määrän bakteereja kuin tavallisesti. Bakteerien rakenteiden lisääntynyt läpäisevyys saattaa auttaa antibiootteja pääsemään bakteerisoluihin, mikä voi kumota bakteerin vastustuskykyä antibiootteja kohtaan. Toisaalla hopea on myös ihmiselle myrkyllistä, joten tulevaisuudessa täytyy kehittää mekanismeja ja annostelutapoja, jotka kohdistavat hopean vaikutuksen mahdollisimman hyvin vain bakteereihin, ei ihmisen omiin soluihin.

 

Aiheesta on uutisoitu tiedelehti Naturen sivuilla 19.6.2013: http://www.nature.com/news/silver-makes-antibiotics-thousands-of-times-more-effective-1.13232.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...