Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Pöllö

Murra kaavoja - palkkaa kesätyöntekijä

Recommended Posts

Pöllö

Kesä- ja kausityöntekijät sekä vieraskieliset työntekijät tuovat työpaikoille uusia ideoita, toimintatapoja ja näkökulmia, kirjoittavat Työturvallisuuskeskus ja Työterveyslaitos. Kesä- ja kausityöntekijät auttavat kehittämään työpaikan toimintaa ja piristävät totuttua arkea. Kesä- ja kausityöntekijät helpottavat luonnollisesti lomajärjestelyjä, mutta nuoret oppivat työelämätaitoja ja työllistyvät. He ovat myös investointi tulevaisuuteen sekä tulevaisuuden työvoimaa. Työturvallisuuskeskuksen ja Työterveyslaitoksen Työsuojelupaneelissa koetaan kuitenkin suurimpana haasteena perehdytys. Kesätyöntekijöiden perehdyttämiseen ei koeta olevan riittävästi aikaa, toisaalla perehdytys sitoo vakituista henkilökuntaa.

 

Yli kolmannes työsuojelupaneeliin vastanneista kertoi työpaikalla työskentelevän jatkuvasti muita kuin suomen- ja ruotsinkielisiä henkilöitä. Vieraskielisten työntekijöiden arvioitiin parantavan palvelua ja työyhteisön kielitaitoa. Haasteina koettiin väärinymmärrykset ja muut kommunikaatio-ongelmat, paikoin myös työhön ohjaaminen. Yleensä vieraalla kielellä työskentelyä pidettiin kuitenkin myönteisenä asiana. 

 

Työturvallisuuskeskuksen ja Työterveyslaitoksen yhteisestä tiedotteesta 26.6.2013 voit lukea lisää: http://www.ttl.fi/fi/tiedotteet/Sivut/tiedote35_2013.aspx

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Hoitajat.net

    Osallistu keskusteluun

×
×
  • Create New...