Jump to content
 

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

Pöllö

Murra kaavoja - palkkaa kesätyöntekijä

Recommended Posts

Pöllö

Kesä- ja kausityöntekijät sekä vieraskieliset työntekijät tuovat työpaikoille uusia ideoita, toimintatapoja ja näkökulmia, kirjoittavat Työturvallisuuskeskus ja Työterveyslaitos. Kesä- ja kausityöntekijät auttavat kehittämään työpaikan toimintaa ja piristävät totuttua arkea. Kesä- ja kausityöntekijät helpottavat luonnollisesti lomajärjestelyjä, mutta nuoret oppivat työelämätaitoja ja työllistyvät. He ovat myös investointi tulevaisuuteen sekä tulevaisuuden työvoimaa. Työturvallisuuskeskuksen ja Työterveyslaitoksen Työsuojelupaneelissa koetaan kuitenkin suurimpana haasteena perehdytys. Kesätyöntekijöiden perehdyttämiseen ei koeta olevan riittävästi aikaa, toisaalla perehdytys sitoo vakituista henkilökuntaa.

 

Yli kolmannes työsuojelupaneeliin vastanneista kertoi työpaikalla työskentelevän jatkuvasti muita kuin suomen- ja ruotsinkielisiä henkilöitä. Vieraskielisten työntekijöiden arvioitiin parantavan palvelua ja työyhteisön kielitaitoa. Haasteina koettiin väärinymmärrykset ja muut kommunikaatio-ongelmat, paikoin myös työhön ohjaaminen. Yleensä vieraalla kielellä työskentelyä pidettiin kuitenkin myönteisenä asiana. 

 

Työturvallisuuskeskuksen ja Työterveyslaitoksen yhteisestä tiedotteesta 26.6.2013 voit lukea lisää: http://www.ttl.fi/fi/tiedotteet/Sivut/tiedote35_2013.aspx

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×