Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Pöllö

Lasten kanssa toimivien rikostausta laajemmin selville?

Recommended Posts

Pöllö

Oikeusministeriön työryhmä esittää, että myös lasten kanssa toimivien vapaaehtoisten rikostausta voitaisiin tarkastaa, kun vapaaehtoiset ovat suoraan ja säännöllisesti tekemisissä lasten kanssa. Vapaaehtoistoiminnan järjestäjä voisi pyytää rikosrekisteriotteen, mutta tämä olisi vapaaehtoista ja otteen voisi pyytää ainoastaan asianomaisen henkilön suostumuksella. Nykyisin lasten kanssa toimivien vapaaehtoisten rikostausta voidaan selvittää vain vapaaehtoisen toimiessa alaikäisille järjestettävässä aamu- ja iltapäivätoiminnassa tai yksityisessä sosiaali- ja terveydenhoitopalvelussa. Aloitteella pyritään parantamaan alaikäisten turvallisuutta vapaaehtoistoiminnassa ja saamaan vapaaehtoisorganisaatiot kiinnittämään alaikäisten turvallisuuteen muutenkin huomiota. Vapaaehtoistoiminnan järjestäjien olisi laadittava menettelytapaohjeet lasten turvallisuuden parantamiseksi. Uudistuksen taustalla on EU:n direktiivi seksuaalisen hyväksikäytön ja seksuaalisen riiston sekä lapsipornografian torjumisesta.

 

Lisää aiheesta oikeusministeriön tiedotteessa 24.6.2013: http://oikeusministerio.fi/fi/index/ajankohtaista/tiedotteet/2013/06/lastenkanssatoimivienvapaaehtoistenrikostaustavoitaisiinjatkossatarkistaa.html.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest terkkari

Tuossa rikosrekisteriasiassa on myös yksi älytön epäkohta: otetta ei myönnetä, jos työsuhde kestää alle kolme kuukautta. Eli lyhytaikaiset sijaiset saavat nykyisellään toimia ilman otteen toimittamista. Onhan se tietysti totta, että pedofiili on useimmiten luonut luottamuksellisen suhteen lapseen ennen tekojaan, ja siihen vaaditaan aikaa. En silti haluaisi pedofiilin hoitavan lastani aamupäiväkerhossa 2,5 kuukautta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...