Jump to content
Pöllö

Lasten kanssa toimivien rikostausta laajemmin selville?

Recommended Posts

Pöllö

Oikeusministeriön työryhmä esittää, että myös lasten kanssa toimivien vapaaehtoisten rikostausta voitaisiin tarkastaa, kun vapaaehtoiset ovat suoraan ja säännöllisesti tekemisissä lasten kanssa. Vapaaehtoistoiminnan järjestäjä voisi pyytää rikosrekisteriotteen, mutta tämä olisi vapaaehtoista ja otteen voisi pyytää ainoastaan asianomaisen henkilön suostumuksella. Nykyisin lasten kanssa toimivien vapaaehtoisten rikostausta voidaan selvittää vain vapaaehtoisen toimiessa alaikäisille järjestettävässä aamu- ja iltapäivätoiminnassa tai yksityisessä sosiaali- ja terveydenhoitopalvelussa. Aloitteella pyritään parantamaan alaikäisten turvallisuutta vapaaehtoistoiminnassa ja saamaan vapaaehtoisorganisaatiot kiinnittämään alaikäisten turvallisuuteen muutenkin huomiota. Vapaaehtoistoiminnan järjestäjien olisi laadittava menettelytapaohjeet lasten turvallisuuden parantamiseksi. Uudistuksen taustalla on EU:n direktiivi seksuaalisen hyväksikäytön ja seksuaalisen riiston sekä lapsipornografian torjumisesta.

 

Lisää aiheesta oikeusministeriön tiedotteessa 24.6.2013: http://oikeusministerio.fi/fi/index/ajankohtaista/tiedotteet/2013/06/lastenkanssatoimivienvapaaehtoistenrikostaustavoitaisiinjatkossatarkistaa.html.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: terkkari

Tuossa rikosrekisteriasiassa on myös yksi älytön epäkohta: otetta ei myönnetä, jos työsuhde kestää alle kolme kuukautta. Eli lyhytaikaiset sijaiset saavat nykyisellään toimia ilman otteen toimittamista. Onhan se tietysti totta, että pedofiili on useimmiten luonut luottamuksellisen suhteen lapseen ennen tekojaan, ja siihen vaaditaan aikaa. En silti haluaisi pedofiilin hoitavan lastani aamupäiväkerhossa 2,5 kuukautta.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.