Jump to content
MAINOS

Lasten kanssa toimivien rikostausta laajemmin selville?


Pöllö

Recommended Posts

Oikeusministeriön työryhmä esittää, että myös lasten kanssa toimivien vapaaehtoisten rikostausta voitaisiin tarkastaa, kun vapaaehtoiset ovat suoraan ja säännöllisesti tekemisissä lasten kanssa. Vapaaehtoistoiminnan järjestäjä voisi pyytää rikosrekisteriotteen, mutta tämä olisi vapaaehtoista ja otteen voisi pyytää ainoastaan asianomaisen henkilön suostumuksella. Nykyisin lasten kanssa toimivien vapaaehtoisten rikostausta voidaan selvittää vain vapaaehtoisen toimiessa alaikäisille järjestettävässä aamu- ja iltapäivätoiminnassa tai yksityisessä sosiaali- ja terveydenhoitopalvelussa. Aloitteella pyritään parantamaan alaikäisten turvallisuutta vapaaehtoistoiminnassa ja saamaan vapaaehtoisorganisaatiot kiinnittämään alaikäisten turvallisuuteen muutenkin huomiota. Vapaaehtoistoiminnan järjestäjien olisi laadittava menettelytapaohjeet lasten turvallisuuden parantamiseksi. Uudistuksen taustalla on EU:n direktiivi seksuaalisen hyväksikäytön ja seksuaalisen riiston sekä lapsipornografian torjumisesta.

 

Lisää aiheesta oikeusministeriön tiedotteessa 24.6.2013: http://oikeusministerio.fi/fi/index/ajankohtaista/tiedotteet/2013/06/lastenkanssatoimivienvapaaehtoistenrikostaustavoitaisiinjatkossatarkistaa.html.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

Guest terkkari

Tuossa rikosrekisteriasiassa on myös yksi älytön epäkohta: otetta ei myönnetä, jos työsuhde kestää alle kolme kuukautta. Eli lyhytaikaiset sijaiset saavat nykyisellään toimia ilman otteen toimittamista. Onhan se tietysti totta, että pedofiili on useimmiten luonut luottamuksellisen suhteen lapseen ennen tekojaan, ja siihen vaaditaan aikaa. En silti haluaisi pedofiilin hoitavan lastani aamupäiväkerhossa 2,5 kuukautta.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...