Jump to content
MAINOS

Valvira oikaisee tietoja potilaiden kutsumisesta nimellä


Pöllö

Recommended Posts

Valvira tiedottaa 17.6.2013, etteivät Valvira ja aluehallintovirastot ole tällä hetkellä valmistelemassa kieltoa potilaan kutsumiseksi nimellä. Viranomaisille on kanneltu aiheesta, sillä nimellä kutsuminen voisi loukata potilastietojen salassapitoa. Lounais-Suomen aluehallintavirasto on yksittäisessä tapauksessa antanut alueellaan ohjeen, ettei potilasta pitäisi kutsua vastaanotolle nimeltä mainiten. Aiheesta käydään myöhemmin keskustelua virastojen välisessä kokouksessa.

 

Valviran tiedotteeseen: http://www.valvira.fi/valvira/ajankohtaista/valvira_ja_aluehallintovirastot_eivat_valmistele_kieltoa_potilaan_kutsumisesta_vastaanotolle_nimea_kayttamalla

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Kun oltiin kundin ajokorttia hakemassa Pasilan poliisitalolla, oli siellä(kin) oikein kaiken kattava kuulutus kaiuttimista, nimellä.

Eikö se muka sitten riko jotain "intimiteettisuojaa", vaikka tokikin siellä asioidaan niissä lupa-asioissa?

Kuten TA:lla asioidaan terveysasioissa.....??

carpe diem

Link to comment
Share on other sites

Meillä jaksvat nuo pidempään talossa olleet aina kertoa tarinaa kun tämä keskustelu taas nousi esiin. Sukunimellä ei saanut huutaa ketään labraan. Samaan aikaan kun  meillä huudetiin numeroa 33, huudettiin käytävän toisella puolella röntgeniin sukunimellä.
 

Minusta sukunimellä huutaminen ei nyt pahemmin loukkaa salassapitoa, pikemmminkin kun paikkoja erotellaan verhoilla toisistaan.. Ei kovin kummonen kuulo tarvitse olla, että naapurin asiat kuulee  -_-

Link to comment
Share on other sites

Musta on kummallista, että kaikki tarvis olla niin salaista. Ei ne vieraiden ihmisten sukunimet kellekään mitään merkitse. Ja jos paikalla sattuu olemaan joku tuttu, kyllähän se kasvoista tunnistaa. Mitä pahaa siinä sitten on, jos joku tunnistaa? Kaikilla meillä on omat ongelmamme ja syymme olla hoidossa, ei sitä tarvitse häpeillä. Yksityisyyttäkin voi suojella liikaa.

Link to comment
Share on other sites

Vois olla ihan vaikka että kysyttäis ilmoittauessa kutsutaanko numerolla vai nimellä, niin tulis tääkin selväksi js voisi tarvittaessa olla anonyymi potilas.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...