Jump to content
MAINOS

Määräaikaisen työsuhteen vakinaistaminen "epäreilussa järjestyksessä"


melzu

Recommended Posts

Onko asia nyt niin, että vastavalmistunut lastenhoitaja joka on ollut meillä epäpätevänä oppisopimuksella reilun puolitoista vuotta on oikeutettu  saamaan vakituisen paikan kun samaan aikaan talossa on ollu pätevä, 8 vuotta määräaikaisuuksia tehnyt konkari? Vai roikutaanko me muutkin vuosikausia määräaikaisuuksilla kun uudet tulee ja vie meidän vakipaikat? Ei ihan reilua?!

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Työnantaja voi valita työsuhteeseen hyvin pitkälti kenet haluaa. Jos työnantaja haluaa palkata vakinaiseen työsuhteeseen vastavalmistuneen vaikka tarjolla olisi pitkään töitä tehneen konkarin, niin sille ei voi mitään ellei ole tapahtunut syrjintää tms.

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

Jos olette sitä mieltä, että paikka on täytetty epäreilusti, kannattaa asia nostaa minusta esiin työpaikan sisällä asiaan kuuluvassa elimessä (osastokokous tmv.) Perinteinen syyhän ko. tilanteeseen olisi se, että pitkään ollut sijainen toki jatkaa sijaisuuttaan, mutta uusia työntekijöitä on vaikeampi saada, mikä ei tietysti ole hyvää henkilöstöjohtamista. Toisaalta taustalla saattaa olla jotain ihan muuta. Onko vanha sijainen edes hakenut paikkaa tai onko hänellä oikeasti sen parempaa pätevyyttä tehtävään?

 

Yleisesti minusta työpaikalla pitäisi olla kohtuullisen selvää kaikille, mitä työntekijöiltä vaaditaan ja millä perusteella päätöksiä tehdään. Ja vaikka johtoporras onkin tässä asiassa pääosassa, niin myös muu työyhteisö pystyy asiaan vaikuttamaan ja muuttamaan mahdollisesti vanhoillisia tai muuten vaan vinksahtaneita toimintamalleja.

Link to comment
Share on other sites

Eikös tuo 8 vuotta määräaikaisia tehnyt työntekijä olisi pitänyt lain mukaan jo vakinaistaa jos määräaikaisuuksia on jatkettu yhtämittaisesti 8 vuoden ajan?

Link to comment
Share on other sites

vertebra: ei jos määräaikaisuuksille on kaikille ollut peruste.

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win you're still retarded.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kerron esimerkin tosta oppisopimuksesta...

2 kaveria aloitti oppisopimuksen samaan aikaan. oppisopimus kauden lopuillaan ollessa oli molemmilla pohdinnassa että mites työn jatko.

Toinen heistä allekirjoitti pomon tarjoaman vuoden määräaikaisen sopimuksen ja toinen ei.

Tällä hetkellä toi määräaikainen on jo muissa hommissa ja tämä joka jätti sopimuksen allekirjoittamatta on edelleen samalla työnantajalla vakituisena.

Oli siinä oppisopimus lomakkeessa/sopimuksessa joku sellainen et juttu että oppisopimus voidaan aloittaa vaan jos on selvää että työt jatkuu toistaiseksi voimassa olevana oppisopimuksen päätyttyä. eli tämä joka sitten allekirjoitti sen määräaikaisuus sopparin kumosi sen oppisopimussopimuksen tietämättään.

Eli kysymykseen, kyllä se joka on oppisopimuksella on oikeutettu paikkaan siinä missä se muuallakin opiskellut, sama ammattinimikehän heillä molemmilla on vaikka eripaikoissa ovat sen opiskelleet.

Link to comment
Share on other sites

Nykyisin ei ole enää työllistämisvelvoitetta oppisopimuksen jälkeen. Toki moni silti saa vakkaripaikan.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...