Jump to content
MAINOS

Rahat ei riitä haavojen hoitoon.


Söppe

Recommended Posts

Ylen artikkelin mukaan kaikilla ei riitä rahat haavan hoitoihin.

Tämän on kyllä huomannut parilla keikalla mitä on ajanut. Ihmisillä joilla ei eläke ole kovin suuti tai eletään tuilla, niin ei riitä rahaa riittävään oma hoitoon. Helpoimmillaan tämä on asfaltti-ihottuma joka on tulehtunut mutta välillä tulee pahiakin tapauksia joissa alkaa jo miettiä sepsiksen mahdollisuuksia.

Hyvä pointti tuo että kolmen kuukauden päästä saa ilmaiset tuotteet mutta on myös tajuttu että ehkäisy tulee halvemmaksi kuin pitkittynyt hoito.

 

Millaisia kokemuksia kolleegoilla?

Ei tässä kädestä suuhun elämisessä haittaa muu kuin tuo käden pienuus ja suun suuruus. Mutta kutsumusta löytyy!

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Millaisia kokemuksia kolleegoilla?

Jos haava on hoidettu huonosti niin totta kai se voi olla rahapulasta kiinni, mutta kyllä usein on mukana myös laiskuutta, tietämättömyyttä, välinpitämättömyyttä tai ihan vaan tyhmyyttä. Omasta kokemusta sanoisin että jos potilas menee terveyskeskukseen ja kertoo asiallisesti ettei ole varaa hoitotarvikkeisiin, niin kyllä hän sieltä tarpeelliset tarvikkeet ja hoidon saa - etenkin jos kyse vaativammasta haavanhoidosta. Ja jos perushaava kyseessä niin eipä siinä tarvita juurikaan muuta kuin taitoksia ja puhdasta vettä, nämäkään ei maltaita maksa.

Link to comment
Share on other sites

Kotihoidossa olevilla asiakkailla tuo rahan puute on ihan todellinen este, usein sairaalasta kotiutuvan vähävaraisen haavoja hoidetaan sillä sekalaisella kokoelmalla mitä sairaalasta on saatu mukaan ja kun ne loppuu niin sitten hoidetaan mitä satutaan saamaan esim. näytteinä haavahoitajalta. Monesti haavanhoitotuotteita hankittaessa oikeasti joudutaan ajattelemaan hintaa. 

 

Ja tuohon että kaupunki korvaa 3 kuukauden kuluttua hoitotuotteita niin joo esim. Helsingissä saa haavatyynyjä, taitoksia, harsorullia ja teippiä. Ei kalliita hoitotuotteita. Toimeentulotuesta korvataan (osa) jos lääkäriltä on saatu resepti. 

3 lapsen äiti

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä (etelä-savolainen kaupunki) ei ainakaan vielä ole rajoitettu mitä tuotteita annetaan, vaan hoidon vaatimat tuotteet annetaan. toki pyritään katsomaan hinnan mukaan mahdollisimman halpa, mutta silti toimiva hoito. Tuota rajaa mietin, että sekin on meillä alempi, mutta en uskalla heittää mitään määriä, kun en muista. Meillä sekä talossa että kotihoidossa pidetään rajaa viittellisenä, tuotteita annetaan jo aiemmin tarvittaessa, ettei haavan hoito keskeydy sen vuoksi.

 

Kaikki ihimiset eivät kuitenkaan tiedä, ei tule edes mieleen, että haavahoitotuotteet saa tk:sta tietyn ajan päästä. Läheskään aina tätä ei kerrota ihmiselle haavahoitoa määriteltäessä.

On ne niin erilaiset raulit, toinen on herkkä ja ujo, toinen taas suuna päänä

Link to comment
Share on other sites

Olen viestittänyt organisaatiossani eteenpäin allamainittuja asioita. Lyhykäisyydessään asiakkaan kuulluisi saada maksuttomast haavatuotteet useimmissa tapauksissa 2 viikon jälkeen!   TERVEYDENHUOLTOLAISSA SANOTAAN..... 3 LUKU 25 § Kotisairaanhoito

Kunnan on järjestettävä alueensa asukkaiden kotisairaanhoito. Kotisairaanhoito on hoito- ja palvelusuunnitelman mukaista tai tilapäistä potilaan asuinpaikassa, kotona tai siihen verrattavassa paikassa moniammatillisesti toteutettua terveyden ja sairaanhoidon palvelua. Kotisairaanhoidossa käytettävät hoitosuunnitelman mukaiset pitkäaikaisen sairauden hoitoon tarvittavat hoitotarvikkeet sisältyvät hoitoon.

 

 

....Ja saraanhoitajaliiton sivuilta:+sanotaan, että kroonisella haavalla tarkoitetaan pitkäkestoista.

....ja kroonisen alaraajahaavan käypä hoito suosituksessa....

Määritelmä
  • Krooninen alaraajahaava on yli neljä viikkoa avoinna ollut haava säären tai jalkaterän alueella.
  • Jos kysymyksessä on osittainkin iskeeminen haava, aikarajana on kuitenkin pidettävä jo kahta viikkoa.

*pyhimys*

 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...