Jump to content

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

Reportteri

Hoitajien lomaoikeus nousee

Recommended Posts

Reportteri

Hoitajien lomaoikeutta on kaikessa hiljaisuudessa päätetty nostaa. THL ja hallitus allekirjoittivat sopimuksen lakialoitteesta tänä aamuna. Uuden työsopimuslain mukaan hoitajien lomaoikeutta nostetaan siten, että kesälomakaudella lomaa on pidettävä kaksi ja puoli kuukautta yhtäjaksoisesti, talvella yksi kuukausi. Hoitoalalla pitkien lomien pitäminen on ollut tunnetusti mahdotonta, siihen tällä lakimuutoksella halutaan parannus. Tutkimusten mukaan lomaa on pidettävä yhtäjaksoisesti vähintään kuukausi, jotta pääsee irtautumaan työstään. Hoitajien työn kuormittavuuden vuoksi heidän kohdallaan päädyttiin pidempiin jaksoihin. Uudistus astuu voimaan vuonna 2014. Niskuroiville työnantajille on luvassa uhkasakko.

- Kun keskitetty palkkaratkaisu meni puihin ja rahaa palkankorotuksiin ei ole, tällä tavoin saamme koulutetun hoitohenkilöstön etuuksia hieman paremmiksi, kommentoi sopimusta tuoreeltaan ministeri Kathainen.

Hoitajien saama sopimus on jo aiheuttanut närää opettajien yhdistyksessä NRJssä.

- Milläs me nyt saadaan nuoria houkuteltua opettajiksi, kun hoitoala nokittaa meitä lomaoikeuksissakin, kommentoi pääsihteeri Jarkko Suonsilmä.

Lähde

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Katriina

Oikein mukavaa aprillipäivää vaan ;)

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×
×
  • Luo uusi...