Jump to content
MAINOS

bedside


hempuli

Recommended Posts

MAINOS

Bedside voidaan tehdä esimerkiksi trakeostomia niin, että potilasta ei siirretä leikkausosastolle vaan toimenpide tehdään bedside (vuoteen vierellä) teho-osastolla.  Leikkauosastolta voi tulla paikalle henkilökuntaa tai toimepide voidaan tehdä teho-osaston henkilöstön omin voimin. Bedside voidaan tehdä  teho-osastolla myös esim. hätätorakotomia, isot haavojen (esim. palovammojen) hoidot  tai (hätä)laparotomia.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Meillä on osastolla tehty lähinnä bedside revisioita. Eli pienempiä revisioita joihin riittää puudute eikä anestesiaa tarvita. Usein potilas on jo kertaalleen käynyt salissa mutkan ennen tätä. Mutta ei nämä kovin yleisä meillä ole :-)

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Bedside on tehty vuodeosastolla repsahtaneiden haavojen ompeluita, haavarevisoita ja incisioita. 

Veripalvelu kaipaa kipeästi hengenpelastajia!

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Tehopotilaiden siirtely sairaalan sisällä on aina riskialtista. Näin ollen pienet toimenpiteet pyritään tekemään potilasta liikuttamatta. Joskus on kuitenkin parempi viedä potilas leikkausosastolle esimerkiksi trakeostomiaa varten jos kaulan rakenne on  vaativa.  Korvalääkäreiden lisäksi myös teho-osastolla työskentelvät anestesialääkärit on koulutettu tekemään tarvittaessa trakeostomia.  Joskus (harvoin) myös trakeostomia on jouduttu tekemään hätänä, kun potilaan ilmatietä ei ole pystytty muuten nopeasti turvaamaan.  Tehopotilaat ovat usein sedatoituna, relaksoituina ja intuboituna teho-osastolla ja tämä helpottaa myös toimenpiteiden tekoa ja niihin liiittyvää lääkitsemistä.  

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...