Jump to content
 

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

Reportteri

Ergonomialla voidaan vähentää hoitajien liikuntaelinvaivoja

Recommended Posts

Reportteri

Työn fyysiset kuormitustekijät vähentyvät vanhustenhuollossa, kun osastoilla kehitetään ergonomiaa, sovitaan työnjaosta, hankitaan apuvälineitä ja otetaan tutkimustietoon perustuvat potilaiden avustustavat käyttöön. Terveystieteiden maisteri, fysioterapeutti Virpi Fagerström selvitti väitöskirjassaan ergonomiatoimenpiteiden vaikutuksia vanhustenhuollon johtamis- ja työkäytäntöihin, hoitotyön fyysiseen kuormittavuuteen, hoitajien avustustaitoon ja liikuntaelinterveyteen.

 

Fagerström totesi, että toimintatavan muutoksia edistävät esimiesten tuki, kannusteet, yhteisöllisyys, hoitajan omakohtainen hyöty ja potilaiden kuntoutuminen. Ergonomian aikaansaamat myönteiset muutokset olivat pysyviä, ja ne laajenivat muille osastoille. Esimerkiksi uusi työtä keventävä käytäntö liukulakanoiden käytöstä levisi, kun yöhoitajat opettivat sen naapuriosastolle. Kolmen vuoden aikana hoitajien raportoimat niskavaivat vähenivät 72 prosentilla osastoilla, joilla ergonomiaa kehitettiin.

 

http://www.ttl.fi/fi/uutiset/Sivut/Vaitos_Ergonomialla_voidaan_vahentaa_hoitajien_liikuntaelinvaivoja.aspx

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
www.hiidenhoitojataito.fi

Oikeanlaista ergonomiaa noudattamalla voidaan todella ehkäistä työn kuormittavuutta ja lisätä kuntouttavaa työotetta hoitotyössä. Molemmat ovat sellaisia, mitä itse näkisin osastotyössä mielelläni käytettävän nykyistä enemmän.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×