Jump to content
MAINOS

Ergonomialla voidaan vähentää hoitajien liikuntaelinvaivoja


Reportteri

Recommended Posts

Työn fyysiset kuormitustekijät vähentyvät vanhustenhuollossa, kun osastoilla kehitetään ergonomiaa, sovitaan työnjaosta, hankitaan apuvälineitä ja otetaan tutkimustietoon perustuvat potilaiden avustustavat käyttöön. Terveystieteiden maisteri, fysioterapeutti Virpi Fagerström selvitti väitöskirjassaan ergonomiatoimenpiteiden vaikutuksia vanhustenhuollon johtamis- ja työkäytäntöihin, hoitotyön fyysiseen kuormittavuuteen, hoitajien avustustaitoon ja liikuntaelinterveyteen.

 

Fagerström totesi, että toimintatavan muutoksia edistävät esimiesten tuki, kannusteet, yhteisöllisyys, hoitajan omakohtainen hyöty ja potilaiden kuntoutuminen. Ergonomian aikaansaamat myönteiset muutokset olivat pysyviä, ja ne laajenivat muille osastoille. Esimerkiksi uusi työtä keventävä käytäntö liukulakanoiden käytöstä levisi, kun yöhoitajat opettivat sen naapuriosastolle. Kolmen vuoden aikana hoitajien raportoimat niskavaivat vähenivät 72 prosentilla osastoilla, joilla ergonomiaa kehitettiin.

 

http://www.ttl.fi/fi/uutiset/Sivut/Vaitos_Ergonomialla_voidaan_vahentaa_hoitajien_liikuntaelinvaivoja.aspx

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Oikeanlaista ergonomiaa noudattamalla voidaan todella ehkäistä työn kuormittavuutta ja lisätä kuntouttavaa työotetta hoitotyössä. Molemmat ovat sellaisia, mitä itse näkisin osastotyössä mielelläni käytettävän nykyistä enemmän.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...