Jump to content
MAINOS

Valkoiset vai vihreät työvaatteet?


Maaria

Recommended Posts

Siinäpä se jo tulikin otsikossa, niin että kumman väriset työvaatteet sairaalan sisällä ja miksi?

 

Meillä on noussut keskustelu työvaatteista, kun vihreät on kuulemma niin paljon kalliimmat käytössä, että pitäisi perustella niiden käyttö erityisen hyvin nyt kun joka kohdasta säästetään. Osaako joku sanoa, miksi ylipäätään on nämä kaksi eri vaihtoehtoa, ja millä niiden käyttöä yleensä perustellaan, muuta kuin sillä että jollain on syytä verhota itsensä työaikana...?

 

 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Vihreät ovat usein infektio-os. käytössä, kuten myös leikkureilla. Vihreiden mikrokuitumateriaali on jotenkin jotain, hygienisempi vai vähemmän pöpöjä keräävää vai ....?

Meillä oli aiem. vihreät, nyt valkoiset.

Pesulamuutosten vuoksi, en ole tarkemmin seurannut prosessia.

Eli kuljemme HUS-vaatteissa täällä kaupunginsairaalassa.

carpe diem

Link to comment
Share on other sites

Tuohonko ne värivaihtoehdot jäi... Meillä on talon se normaali puuvillapuku vaaleansininen. Mikrokuidut ovat käytössä tosiaan tietyissä paikoissa kuten leikkureissa, tehoilla (paloturvallisuuden vuoksi otettu käyttöön) jne. Mikrokuituja on kahta väriä, vihreetä ja tummansinistä.

Tämä mielipide tai kommentti on yksityishenkilön antama eikä välttämättä edusta työnantajani, minkään yhteistyökumppanini, ammattiliittoni tai puolueeni kantaa.

Link to comment
Share on other sites

Usein päivystyksessä ja synnärissä on meidän talossa vihreät mikrokuituiset käytössä, vuodeosastoilla valkoiset puuvillaiset. Vihreissä mikrokuituisissa veri ei erotu juurikaan (näkyy vain tummana roiskeena), mikä etenkin synnärissä hyvä. Kuivuvat myös nopeasti.

Link to comment
Share on other sites

Meillä käytössä kahtia laboratorion puolella, vihreitä ja valkoisia siis. Fysiologia&neurofysiologian, patologia ja isotooppilaboratorio käyttävät vihreitä. Kliinisen kemian, hematologian, verikeskuksen ja mikrobiologian puolella valkoiset vaatteet. Onkohan noissa vihreissä joku sähkönjohtavuus juttu? Tai siis etteivät niin helposti anna sähkäreitä tjsp, niin muistelisin patologialla joskus olleen puhetta. 

Link to comment
Share on other sites

Siniset mikrokuituiset kaikilla hoitoon osallistuvilla. Vaaleanvihreät sihteereillä, laitohuoltajilla jne.

"If you ain't part of a solution, you are solid or gas."

Link to comment
Share on other sites

Meillä tk- vuodeosastolla käytössä sekä valkoiset, että vihreät. Vapaasti saa valita, mitä haluaa käyttää, mutta vihreät on suositummat.

1/12800

Link to comment
Share on other sites

Meillä tosiaan osatoilla ne vaaleansiniset puuvillakamppeet. Tän värin ja materiaalin puitteissa saa valita kahdesta vaihtoehdosta; voi ottaa niitä uusimpia, vielä hieman tummemman värisiä jotka ovat niin tiivistä puuvilla, että housut voi melkeinpä jättää itsekseen seisomaan ja odottamaan pukemista. Tai sitten voi ottaa sitä vaaleampaa ja jo pehmeämpää vuosikertaa jossa kangas on ajoittain niin ohutta, että melkeinpä voi arvata käyttääkö työkaveri maxi, midi vai string mallisia alkkareita.... :-D

Link to comment
Share on other sites

Meillä on oh:n puolesta kieltäydytty hankkimasta niitä vihreitä mikrokuituisia työvaatteita perustellen että ne tulevat kalliimmaksi kuin normit valkoiset.

Kuinka paljon kalliimmasta nyt siis oikeasti puhutaan?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ilmankos mua nukuttaa aina töissä, kun pitää käyttää niitä vaaleansinisiä työpukuja, joiden taskuista putoaa kynät, kännykät, silmälasit ja huulirasva. Ällöttäviä pukuja. Olis paremman värisiä ainakin ne  tai viininpunaiset. 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...