Jump to content
MAINOS

Asetuksella lisää hoitajia neuvoloihin


Reportteri

Recommended Posts

Moni kunta on palkannut lisää työntekijöitä neuvoloihin ja kouluterveydenhuoltoon viime vuosina. Syynä on vajaat neljä vuotta sitten säädetty neuvola-asetus. Esimerkiksi Rovaniemen kaupunki on palkannut neljä, Sodankylän kunta kaksi ja Kittilän kunta kaksi työntekijää lisää asetuksen määräysten täyttämiseksi.

Neuvola-asetus koskee neuvolatoiminnan lisäksi koulu-ja opiskeluterveydenhuoltoa sekä lasten ja nuorten ehkäisevää suun terveydenhuoltoa. Asetuksen määräaikaisia terveystarkastuksia koskevat säännökset tulivat voimaan vuoden 2011 alussa.

http://yle.fi/uutiset/asetus_toi_lisaa_hoitajia_neuvoloihin/6536272

Link to comment
Share on other sites

Jotenkin koen varsin positiiviseksi tuon uutisen, kun lasten terveydenhuolto erityisesti koulumaailmassa on tuntunut olevan aliresursoitu, mutta hirmuisen tärkeä tontti kasvavan ihmisen tulevaisuuden kannalta. Rivien välistä tietty voi lukea sitten, miten aikaa menee tietynlaisiin rutiineihin, toisaalta systemaattisuus ei aina ole ihan huono asia. Mutta kysytään suoraan tekijöiltä, miten Teistä tuntuu siellä kentällä, miten hyvin homma toimii? Resursseja tarpeeksi? Menevätkö oikeisiin asioihin?

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...