Jump to content
MAINOS

Lisää sairaanhoitajia Espanjasta


Reportteri

Recommended Posts

Suomeen palkataan tänä vuonna lisää sairaanhoitajia Espanjasta. Rekrytointi ulkomailta on yksi keino paikata hoitajapulaa. Viime vuonna Suomeen muutti töiden perässä noin 50 espanjalaista sairaanhoitajaa. Rekrytointia järjestävän Mediko-hankkeen koordinaattori Pekka Kivilahti arvioi, että tänä vuonna sairaanhoitajia saapuu Suomeen vähintään saman verran. 

 

Suomessa noin 30 000 koulutettua terveydenhuollon ammattilaista työskentelee muilla aloilla. Sosiaali- ja terveysalalle koulutetaan tarpeeksi työvoimaa, mutta alalla ei jakseta eläkeikään asti. Hoitajapulan keskeinen syy on työpaikkojen vetovoimaisuuden puute.

YLE

Link to comment
Share on other sites

MAINOS
Guest Sirpa Loponen

Ja taalla Espaniassa taas EI OLE paikkoja - kaiketasoisia, osaavia ja tehokkaita  (nuoria) hoitajia on kortistossa  jos nyt ei miljoonittain, niin tuhansittain ainakin. Talla hetkella tuskin kukaan vuoden  2006 jalkeen valmistunut hoitaja tekee muuta, kun keikkaa - paiva taalla, kaksi tuolla, yleensa jopa  kuukausia tyottomina.  Kesaloma-tuuraukset helpottavat tilannetta n. 3 kuukauden ajaksi..............Siksi hoitajat menevat vaikka Timbuktuun huonommalla palkalla, etta vaan SAAVAT tehda omaa tyotaan !!!! Suomeen  tulevat hoitajat ovat Espanian (lain) mukaan yliopisto-koulutettuja  (DUE= Diplomado Universitario de Enfermeria) mutta tekevat  luonnollisesti joko perushoitajan tai lahihoitajan tyota, osittain kielimuurin vuoksi, osittain siksi, etta joka maassa ammattinimike pitaa rekisteroida, ja se maksaa todella paljon uudelle tulokkaalle  (n. 800 euroa / Valvira)......

Maailmassa on tilaa kaiken maalaisille hoitajille, heita (MEITA) ei ole ikina liikaa, ei taalla Espaniassa, eika Suomessakaan, miksi tyotamme ei arvosteta - vaikea sanoa, mutta oma positiivinen asenne tyohon ja sen raskauteen autta paivasta toiseen..................

Tsemppia kollegat, annetaan tilaa kaikille, jotka HALUAVAT HOITAA, yritetaan opetella vaikeuksien kasittelya ja arvostaa itse itseamme, siitahan se hyva olo ja jaksaminen lahtee. :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Nuori Sh

Olen todellakin saanut kokea sen kuinka Espanjalaiset vaan tulee tänne ja "vie" työpaikat ja heti saavat vuoden mittaiset sopimukset ja meikäläinen vaan tekee vuorotteluvapaan sijaisuuksia ja kaiken maailman pätkiä talon sisällä joka osastolla.Se on niin väärin ja edesvastuutonta kun eivät osaa kieltä ja toisten aika menee koko ajan selittäessä englanniksi,vaikka suomeksi pitäisi mutta kun eivät ymmärrä eikä ole aikaa selistaa juurta jaksaen kaikkea ja kun englantikin osalla on melko heikkoa!!.Vaikka nämä meidän työpaikan espanjalaiset tekee hoitajaa eikä sh:ta niin silti koko touhu on ihan hanurista.Heidän ei tarvitse hoitajina tehdä lainkaan yövuoroa ja saavat samaa palkkaa ku suomalaiset lähihoitajat ja vastuuta heillä ei ole kun ei osaa kieltä!!.En suostuisi ikimaailmassa olemaan espanjalaisen hoitsun kanssa kaksisteen työvuorossa ja luojan kiitos he ovat ylimääräisinä aina.Odottelen vaan sitä päivää kun sanotaan ylemmältä taholta että espanjalaiset siirtyvät vahvuuteen laskettaviksi.Silloin kyllä minä ja moni muukin nostaa taatusti kädet pystyyn.

Link to comment
Share on other sites

Pk-seudulla joskus tuo kielitaidon puute kyllä aiheuttaa sitä, ettei tieto kulje, eikä aina voi olla ihan varma, onko viesti mennyt perille oikein. Toki toisen ammattitaitoon itsessään tulee luottaa.

 

Noh, yksi syy hoitajien puutteeseen on - asuntopolitiikka. Tietyillä kulmilla maata on massaa sen verran, että talouden lait luovat vielä työpaikkoja, ja niitä on avoinna. Ikävä kyllä, halukkaillakaan ihmisillä ei ole varaa muuttaa ja ostaa perheasuntoa - tai edes yksiötä kohtuullisen matkan säteellä. Poliitikot ja asuntorahastot tuntuvat levittelevän käsiään niin kaavoituksen, asuntorahoituksen kuin sen yksityisen asuntotuotannon ehtojenkin kanssa. Joustoa ei löydy, joten... Eipä tuo muuten, mutta Uudellamaalla oli tammikuussa 2013 vapaana yli 14 000 työpaikkaa, millä laskisi kerralla työttömyyttä 0,5 %-yksikköä, mikä tarkoittaisi 0,8 miljardin euron säästöjä valtiontaloudellekin. Tilastoissa näkymättömiä avoimia työpaikkoja voisi olla enemmänkin. Ikävä kyllä, talouden lait eivät toimi aivan siten, että työpaikkoja tai väestöä aina voisi alueellistaa, ja tämä sitten ratkaisisi kaikki ongelmat. Toki muissakin suurissa aluekeskuksissa on avoimia paikkoja, ja on olemassa muitakin työvoiman liikkumisen esteitä.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...