Jump to content
MAINOS

Potilasturvallisuus vaarassa


OldOne

Recommended Posts

Olisin kiinnostunut tietämään minkälaisissa olosuhteissa suomessa ppkl:oilla työskennellään. Potilasmäärät, henkilöstömäärät, erikoisalat jne?

Itse työskentelen HUS Peijaksen ppkl:lla, meillä on tk, sis, kir sekä lisäksi anestesia ja psyk lääkärit konsultaatiopohjalta. Potilaita käy 200-350vrk, tarkkailupaikkoja monitoreineen löytyy 13, sekä lisäksi 8 paikkaa ilman valvontaa. Päivällä tk-lääkäreitä on 2, sis-lääkäreita 2, kirurgeja 1-2 (mitkä suurimman osan ajasta salissa). Hoitajia on päivällä 8-10, yöllä koko henkilöstön vahvuus tippuu puoleen.

Tilanne alkaa olla aika sietämätön, potilasmäärät kasvavat jatkuvasti. Tänäänkin oli useita tunteja tilanne, että kaikki vuodepaikat olivat täynnä. Eipä siinä muuten mitään, mutta kun meille ei tulla niinkuin osastolle, eli sovitusti hiukset kammattuna ja kynnet viilattuna. Eikä meillä tehdä sulkua niinkuin joku Maria tekee (jossa käy kolmasosa meidän potilasvolyymistä), vaan kaikki on otettava sisään, oli mikä oli.

Tänäänkin resurssipulan vuoksi syntyi lukuisia vaaratilanteita. Kun lanssit toivat meille tänään esim huonona olevia hengenahdistuspotilaita tms, meillä ei ollut tarjota heille asianmukaista valvontapaikkaa, vaan jouduimme sijoittamaan tällaisia potilaita pyörätuoliin, toisten sänkyjen väliin. Happea sitten lainattiin vieressä olevan sängyn paikalta, ja sen vuoteen tippateline oli sitten yhteiskäytössä. Siinä sitten hapetettiin ja lääkittiin hengenahdistelijaa pyörätuolissa. Ja näitä tilanteita meillä on jatkuvasti, päivittäin. Joudumme pitämään sellaisia potilaita aulassa istumassa, jotka ehdottomasti vaatisivat asianmukaisen valvontapaikan.

Jotenkin miettii, että voiko näin olla, koska tapahtuu jotain peruuttamatonta? Läheltä piti tilanteita tapahtuu päivittäin. Sairaalan johto on täysin tietoinen asiasta, silti siihen ei oikein reagoida mitenkään. Helpotusta tilanteeseen tulee vasta vuosien päästä, kun Peijaksen laajennus valmistuu.

Sietämättömästä tilanteesta huolimatta henkilökunta on motivoitunutta ja tiimihenki on hyvä. Mutta kuinka kauan tällaista jaksaa? Tietysti turha valittaa, sehän on ammatinvalintakysymys. Kuitenkin mekin pidämme työstämme ja haluaisimme hoitaa hyvin potilaamme, mutta siihen ei kertakaikkiaan ole aikaa/resursseja. Suuri osa potilaista on käytännössä täysin heitteillä suuren osan ajasta. Tilanne on o i k e a st i aivan sietämätön ja suorastaan vaarallinen potilaille.

Toivoisinkin kommentteja muilta poleilta, että mikä on tilanne muualla? Onko tämä arkipäivää joka paikassa?

Huoh, tulihan vuodatettua väsyneenä duunipäivän jälkeen 8)

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Tsemppiä Osku!

Olenkin siellä monasti (lasten tai itseni kans) käyneenä kattellut teitin touhuja , ja ajatellut voi, voi! Ei herkulta näytä teitin määrä vuorossa, ja varsinkin potilasmateriaali. Arvostan teitä hyvä kolleega . Itse en hevillä enää jaksaisi ja kerkeäisi moisia vuoroja . Hyvä kun jotkut jaksaa. Itse ratkaisin asian aikanaan jättämällä ihanan Hyksin akuutteineen unholaan , ja heittäytymällä vähävaraisten joukkoon , työajoissa puolinaiseen sellaiseen. On vain yksi elämä, miksi sitten viettää se kireänä ja väsyneenä, kun voi tehdä sitä mitä sydän halajaa! Ehkä Hesari puuttuu, mutta pian sitä ei kaivatakkaan. Tai se hieno auto, tai mökki, tai rivari tai........

Enää en ole akuuttipuolella vaan rauhallisissa tutkimusoloissa, ja harvoin. Mukavaa on , eikä tartte ajatella tuliko tehtyä kaikki ja miten, kun kerkiää ja hyvin. En tahdo masentaa sinua Osku, mutta valinta on meidän.

Link to comment
Share on other sites

Guest annukkav

Minua kiinnostaa tietää minkälaista Oulussa OYS:ssa ppkl:lla meno on. Olen kuullut hirveitä...

Link to comment
Share on other sites

Etiikasta en tieda Osku,mutta jos satsaisitte laatuun etteka maaraan.Niin muutaman kuolintapauksen ja sairaalan maksamien korvausten jalkeen voi tahti muuttua.Nimittain muutamalla korvausjutulla teksi jo hienon laajennuksen.Itsestani on tullut jo niin kyyninen etten enaa ajattele ajattele mika on parasta kenellekin(tyonantaja-potilas),vaan hoidan homman laadun mukaan ja lahden kotiin.Jos joku ei selvia niin ei sitten selvia.

Ei kylla kay kateeksi teita yhtaan.Tulkaa pois sielta.Ei se homma sen arvoista ole.Hoitakoot kunnanisat ja laakarit kun niin hyvin sen homman osaavat.Miksi hankkia burnout ja raju v***tus kun voi nautiskella pilsua ja repia munasupaa.

No comments

Link to comment
Share on other sites

Etiikasta en tieda Osku,mutta jos satsaisitte laatuun etteka maaraan.Niin muutaman kuolintapauksen ja sairaalan maksamien korvausten jalkeen voi tahti muuttua.

Ennen pitkää jotain tapahtuukin, koska tilanteen takia vaaratilanteita syntyy jatkuvasti. Samahan se oli vartijoidenkin kanssa. Ennen meillä oli vaksi vain yöllä, kunnes hoitajat saivat puukosta ja lääkärillä oli pyyhitty hiuksista lattiaa ja potilas riehunut aseen kanssa, niin sitten yhtäkkiä löytyikin rahaa vartijoiden palkkaamiseen.

Jooh, onneksi joskus väliin mahtuu rauhallisiakin päiviä. Eilenkin paikalla oli kokeneita ja nopeita lääkäreitä ja ruuhkia ei päässyt syntymään. Mutta kyllä sitä usein miettii noitten härdellipäivien jälkeen, että kyllä sen rahan saisi helpommallakin. ...Mutta kun tykkää työstään niin...

Link to comment
Share on other sites

Peijas, peijas peijas.. Itse olin saattamassa päähän vamman saanutta potilasta sinne. Potilas ei kyenny istumaan asti oksentamatta. Tajunnan tason kanssa niin ja näin.. Peijaksen lääkäri kehoitti kotiin ja sanoi että aivotärähdys, panadol-suppoa perseeseen jos pää kipeä. Itse en saattajana moiseen suostunu ja tunnin vinkumisen jälkeen sai lähetteen Hyvinkäälle, Siellä diagnoosina aivoruhjeita ja kallonpohjan murtuma. Että näin Vantaalla.

"Sinä elät kuolemanpelossa"

Link to comment
Share on other sites

Että näin Vantaalla.

Toivottavasti teitte asianmukaiset valitus yms prosessit? Koska muuten asia painuu unholaan yhtä nopeasti kuin syntyikin. Aina reklamaatiota peliin tällaisten tapausten (joita tapahtuu joka paikassa) jälkeen. Muuten on "turha" purnata jos ei asialle tee mitään. Ja ennekuin ruvetaan taas yleistämään, muistettava on, että virhe oli yksittäisen lääkärin(tod.näk TK puoli?), eikä koko Peijaksen.

8)

Link to comment
Share on other sites

Aivan kuten Osku mainitsee, kyse on/oli yksittäisen lääkärin tekemä hoitopäätös ei Peijaksen. Eikä tuo päde kaikkiin lääkäreihin siellä. Joten Asiallinen huomautus lääkärin toiminnasta. Mutta vastaavia tapauksia voi sattua missä päin vain suomen sairaaloita joten ei yleistetä.

Etulinjan mies

Kanyloi varjoaan nopeammin.

Link to comment
Share on other sites

Valitus tuli tehtyä heti . En tiedä vaikuttiko.

Tää menee kyllä taas täysin offtopiciksi, mutta miten/mihin teit valituksen. Avauduit hoitajille luukulla, vai jätitkö kirjallisen reklamaation vai miten?

Niin ja edelleen kaipailisin vastauksia alkuperäiseen kysymykseeni 8)

Link to comment
Share on other sites

Kopra Markku, tällaiselle henkilölle. En vinkunu luukulla. Myös juttelin ko lääkärin kanssa ja hän kertoi nuorena saaneensa pesäpallosta päähän ja samanlaiset oireet. Vanhempi nainen oli hän.

"Sinä elät kuolemanpelossa"

Link to comment
Share on other sites

Kopra Markku, tällaiselle henkilölle. En vinkunu luukulla. Myös juttelin ko lääkärin kanssa ja hän kertoi nuorena saaneensa pesäpallosta päähän ja samanlaiset oireet. Vanhempi nainen oli hän.

Just. Kopran markku on Vantaan kaupungin lääkäri. On tosin Vantaan ensihoidon vastuulääkäri, mutta Peijaksen tk-päivystyksestä hän ei tod. vastaa mitenkään. Eli reklamaatio meni täysin hukkaan siltä osin. Eli pääsit avautumaan jollekin, mutta mitään vaikutusta sillä ei ikävä kyllä mihinkään ole.

Ens kerralla yhteys Vantaan terveydenhuollon johtajaan Risto Ihalaiseen jos tk-päivystyksestä on kyse, tai yl. Sinikka Pohjola Sintoseen jos sairaalapäivystyksestä on kyse. Helpoin keino on tehdä se kirjallisena heti paikan päällä. Tämä selvityspyyntö toimitetaan sitten oikealle vastuuhenkilölle. Siihen saa myös vastauksen halutessaan.

Link to comment
Share on other sites

Niinpä on ensihoidon vastaaava. Hänelle ihmettelin asiaa miksi ko potilasta ei oireiden ja tiedossa olevien tapahtumien johdosta kuskattu töölöön, niinkuin olisi mielestäni pitänyt. Kuljetuksessa siis mielestäni suurin moka.

"Sinä elät kuolemanpelossa"

Link to comment
Share on other sites

Doniin, päästään asian ytimeen. Eli sairaankuljetuksen osalta reklamaatio meni oikeaan osoitteeseen. Peijaksen lääkärin mokaan sillä ei kuitenkaan ole mitään vaikutusta. Mutta hyvä hyvä, lisää vaan pommitusta isoille herroille näistä riman alituksista, muuten ei tosiaan mitään tapahdu.

Link to comment
Share on other sites

Tapahtuu sitä Norjassakin.Luin lääkärin hoitomääräyksistä että PVRI(pulmonalvaskularresistanceindex) tulisi olla noin 1600.Kysyin sitten tohtorilta,notta tällaiseenko tosiaan tavoitellaan.Eikö olisi helpompia tapoja tappaa potilas.Johon tohtori(erikoistuva anestesia) tuumas,että toimi niin kuin määrätään.Päätin kuitenkin soittaa vielä leikanneelle THX-kirurgille kotiin,jotta voisi hän antaa "mukavampia" määräyksiä.No kirurgihan tietysti antoi uudet ohjeet ja anestesia ei puhu vieläkään minulle.

No eihän täältä olla kavereita hakemassa.

Toinen tapaus sattui ihan hiljattain.Minulla oli ECMO-potilas ja hän olikin tosiaan melko huonolla hapella.Kävi vain selville yövuoron aikana,että YKSIKÄÄN päivystävistä tohtoreista ollut työskennellyt sellaisen vehkeen kanssa.Alkoi melkein huimata,kun tajusin sillä hetkellä olevani yliopistoliisen sairaalan ainoa henkilö,joka ECMOn osasi.Eikä näkynyt palkassa.Potilasturvallisuutta?

No comments

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Joo, palatakseni ensimmäiseen viestiin. Itse työskentelen Jorvin (HUS) ppkl:lla ja meillä on tk-,sis-,kir-,lastentautien- ja gynekologian päivystys. Tämän lisäksi päivystysalueen henkilökunta pyörittää päivystysosastoa, jossa esh:n potilaiden vuorokauden kestävä seuranta suoritetaan ennen jatkohoidosta päättämistä.

Jokaisella erikoisalalla on yksi päivystävä lääkäri takapäivystäjineen.

Tk-päivystystä pyörittää arkisin klo 16-08 ja viikonloppuisin vuorokauden ympäri 3 hoitajaa/vuoro. yleensä miehitys on 1-2 SH:aa ja 1 LVM/PH.

Lääkäreitä on vaihtelevasti vuorokauden ajasta riippuen 1-3 (öisin klo 23-08 yksi ainoa). Vuodepaikkoja ei ole tk:ssa erikseen, vaan kaikki potilaat ovat esh:n vuodepaikoilla. Parhaimmillaan jonon pituus on ollut 35 potilasta...

Sis.päivystyksessä toimii 2-4 hoitajaa/vuoro. Näistä useimmiten 2-3 SH ja 1-2 PH. Tällä hetkellä olen ainoa SH yössä. Potilaspaikkoja on 17, joista öisin parhaimmillaan tk-potilaat täyttävät toista kymmentä, kun tk-osastot eivät vedä(eivät ota edes potilaita klo 20-08 välillä) tai kyseessä ovat mielenterveysongelmaiset, intoksikaatiot jne muut "väliinputoajat". Sitten kun lanssi tuo vakavaa keissiä, niin paikkoja haetaan...

Kir.päivystyksessä on 2-3 hoitajaa, joka vuorossa aina yksi LVM, eli yössä vain yksi SH. Vuodepaikkoja on 14. Vakioasiakkaina myös tk:n haavapäiset kännikalat... ja kun kirurgi leikkaa parhaimmillaan yli 3 tuntia, niin takapäivystäjä ei tule purkamaan jonoja, jotka kasautuvat sitten pitkälle yöhön.

Gyn.päivystystä pyörittää vain yksi SH ja yöaikaan kirran SH tekee myös gynen työt. Ajoittain esim kaavintoja voi olla istuvien potilaiden lisäksi usieta/vuoro.

Lastentaudeilla on 1-2 hoitajaa/vuoro. Vuodepaikkoja on 6. Yöaikaan 1 SH tekee hommat. Ajoittain yövuoron alussa tuollaiset 10-12 lasta...

Päivystysosastolla on 12 vuodepaikkaa. Vuorossa hoitajia 2-4, k.o. osastolla hoidetaan myös 1 angiopotilaan seuranta/päivä. Osasto hoitaa kaikkien erikoisalojen potilaita + toimenpiteet, kuten kardioversiot ja muut polikliinisten humautusten jälkeiset seurannat.

Potilasmääristä en osaa sanoa keskiarvoja, mutta esim. ajoittain tulen sis.päivystykseen yövuoroon, jolloin 5 potilasta on ylipaikoilla, 2-3 AP:ta nitroineen, pari kouristaa, pari deliriumia pyrkii sängystä, narkkari huutelee uhkauksia, intoksikaatioita mustine suineen ja parempikuntoisten potilaiden omaiset roikkuvat koko ajan hihassa sanoen "mummon pitää nyt saada lasi vettä". Ja 2 hoitajaa juoksee seassa... priorisointia parhaimmillaan, heh...

Potilaskuljettajaa meillä ei ole klo 17 jälkeen eikä viikonloppuisin, joten toinen yövuoron hoitajista juoksee potilaita osastolle toisen ollessa yksin huolehtimassa parhaimmillaan yli 20 potilaasta, joiden tila vaatii jatkuvaa seurantaa.

Onneksi meillä on priorisointi iskostunut myös hoitajien yhteistyöhön, eli jos jossain on rauhallisempaa niin autetaan muualla. Tosin nykyään rauhallisuutta saa hakea aamuyön viimeisistä 2-3:sta tunnista.

Välillä kyllä tuntuu, että vastuu kasvaa liian suureksi. Kaikkea ei pysty tekemään niin hyvin kuin haluaisi - itse asiassa ei lähellekään. Ja sitten kirjoitellaan vastineita valituksiin potilaiden ja omaisten taholta. Näistä sitten esimies muistuttaa ja sanoo, että yritetääs nyt parantaa laatua ja ollaan ystävällisempiä... no, parhaansahan jokainen tekee.

Uskomattomalla tavalla työyhteisö kyllä joustaa, mutta kyllä sairaslomatkin on lisääntyneet selvästi. Henkilökuntaa on vaihtunut viimeisen 2 vuoden aikana n. 30 hoitajan verran, mikä on prosentteina jo aikamoinen. Ilmapiiri on huonontut viimeisen 3 vuoden aikana selkeästi ja typeriin asioihin tarttuminen selän takana puhumisen ohessa on lisääntynyt.

Duuni on monipuolista ja kiireestä huolimatta opettavaa, vaikka joskus tuntuukin, että pitäisi vääntää joltakin niskat nurin. Toisaalta en osaisi kuvitella itseäni osastolle töihin, kun kammoksun jokapäiväisiä rutiineja.

Tsemppiä kaikille, jotka ovat yhtä masokisteja kuin minä...

Link to comment
Share on other sites

Huddingessa on mielenkiintoinen systeemi,jossa vartija määrittelee mihin potilas kuuluu hoitoon.Hyvä homma.Saa tyhjän inisijät vakuutella maallikolle vaivojansa sairaalan ovella.Ai potilasturvallisuutta?Who cares,when Boss pays!

No comments

Link to comment
Share on other sites

Olen kesälomilla ja näin tänään työkavereita kylillä. Kertoivat kuinka ihanaa meillä edelleen on. Erään lapsen isä oli tehnyt rikosilmoituksen peijasta vastaan koska korvakipuinen lapsi joutui odottamaan lääkärille pääsyä 50 minuuttia! Sitten potilaat ovat jttäneet palautelomakkeita joissa lukee että "vittumaista kesän jatkoa kaikille hoitajille yms yms. Kyllä meillä on mukavaa, ihan tuli ikävä takas töihin, hehee 8)

Link to comment
Share on other sites

Sitten potilaat ovat jttäneet palautelomakkeita joissa lukee että "vittumaista kesän jatkoa kaikille hoitajille yms yms. Kyllä meillä on mukavaa, ihan tuli ikävä takas töihin, hehee 8)

Ei muuta kuin teretulemas töihin.

Etulinjan mies

Kanyloi varjoaan nopeammin.

Link to comment
Share on other sites

Voi Pile kun oliskin ollu Huddingessa noin hyvin. Mä ainakin jouduin painimaan harva se päivä narkkien ja Suomalaisten juoppojen ja mustalaisten kanssa kun vahteja ei näkyny missään. Huh, olipa pitkä lause ilman välimerkkejä, mutta se tuli sydämestä.............

Link to comment
Share on other sites

Yhdyn edelliseen puhujaan. On sitä saanut jo muutaman vuoden aikana painia usean kymmenen potilaan kanssa. Ei ne vartijat aina ole juuri kohdalla kun alkaa tapahtua. Tosin olen ottanut sen asenteen, että jos tilanne sattuu kohdalle, en ole ensimmäinen joka ottaa turpiinsa. Toistaiseksi painit on sattunu menemään allekirjoittaneen eduksi. Osaksi on varmaan auttanut, että on tullut tehtyä k.o. agressiivisten asiakkaiden kanssa myös sitä vartijan duunia niin, että joskus auttaa "kova kovaa vastaan asenne" laukaisemaan tilanteen ilman fyysistä yhteenottoa. Kun joku ei ota pehmeää viestiä vastaan, niin pitää puhua asiakkaan kieltä. Kun yhteinen "tahtojen taistelu" on käyty, niin sitten voidaan puhua kuin ihminen toiselle. 99% tilanteista menee puhumalla, jos vaan se kuuluisa "hoitajan intuitio" toimii.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Eikä meillä tehdä sulkua niinkuin joku Maria tekee (jossa käy kolmasosa meidän potilasvolyymistä),

Perustuuko tämä Oz millaiseen faktaan. Tietty kirjoituksestasi on jo aikaa, mútta marian polia pidettiin yhteen aikaan jopa pohjoismaiden vilkkaimpana.Kyllä niillä siellä melkoinen kiire on yötä päivää. Ja sulkukäytäntö on lopetettu stadissa jo aikoja sitten. Tiedän kyllä että peijaksessa on kiirusta mutta kyllä sitä piisaa muuallakin....

Link to comment
Share on other sites

Sulkusysteemi oli olemassa käsittääkseni vielä tuolloin, ainakin Malmilla. Tosta kirjotuksesta on kohta 1½-vuotta, voi olla että tarkoitinkin nimenomaan Malmia, en tiedä. En muista myöskään enää Marian potilasmääriä, mutta Peijaksessa voi käydä nykyisin 300-400 potilasta päivässä. Kiire on kaikilla pk-seudun poleilla, sitä ei kiistä kukaan. Samaa sontaa eri paketissa.

Link to comment
Share on other sites

sulut on menneen talven lumia.mutta rumba sairaaloiden välillä kiihtyy kirurgian keskittämisen johdosta.

malmi on pahin siirtelijä,eikä muita kulkuneuvoja näköjään ole kuin ambulanssi.kyynärpään pienet fractuurat,muuten kävelevällä ja orient.selvä ihminen niin eikun heti tänne ambulanssi siirtämään.toinen on selvis/putka, krapulainen haluaa vapaaehtoisesti psyk.hoitoon,niin eikun ambulanssi tänne pian,omasta takaa olis poliisiautoa pilvin pimein ja taksitolppakin vieressä.kävellenkin ehtis vartissa.

eikö siellä KELAssa kukaan järkevä ihminen syynää näitä sv67 lomakkeita?

"to ride,shoot straight and speak the truth"

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Guest Kisuliini

Potilasturvallisuus vaarassa kollegasi takia? Tai lähinnä sen että nykyisessä tilanteessa sijaispulan takia kaikki kynnelle kykenevät palkataan työhön taustoja tarkistamatta?

Minulla on tarina joka ei naurata, meinaan toissa yöltä... Olin keikalla vanhalla työpaikallani akuutilla kirurgian osastolla. Lähes jokainen potilas tipoilla, useilla kipupumppu... Paljon hoitoa ja apua tarvitsevia siis... Tulin työvuoroon siis ja sain kuulla että olen ylimääräisenä koska minut on palkattu " lapsenvahdiksi"  1 kk sitten taloon tulleelle hoitajalle. Joka ei tod. ollut lapsi, yli nelikymppinen. Kysyessäni onko hän vastavalmistunut, en saanut mitään vastausta. Yö oli katastrofaalinen. Ko. hoitaja ruiskautti Litalginit potilaan ja itsensä päälle pistäessään sitä i.m . Hysteerisena hän jätti potilaan, tuli kansliaan jolloin näin että lääkeaine oli vedetty kahteen 2 ml ruiskuun ja ruiskun päässä komeili sc-neula. Sanoin hänelle että ei ihme jos ei onnistunut, sullahan on väärä neula. Hän kehtaisi sanoa ettei hän tiennyt että siihen pitää olla eri neula! Sitten hän soitti päivystykseen ja kysyi ohjeita mitä hän nyt tekee. Olin häntä kehoittanut pesemään itsensä ja minä kävin potilasta katsomassa ja selvittämässä tilanteen. Kaiken kukkuraksi hän lähti osastolta 3 tunniksi päivystykseen selvittämään mikä kamalaa Litalgin hänen kasvoillaan saa aikaan... Saapui sitten juuri ennen vuoronvaihdetta kysymään että mitäs sitten tehdään.... Mistä potilaasta hän aloittaa.. Oli todella pelottava työvuoro muuta en voi sanoa.  20 potilasta ja 1 hoitaja vahdittavana...

Täytyy vaan kysyä että eikö näiden sijaisten taustoja tarkisteta mitenkään... Hänellekin oli kuulema kirjoitettu pitkä sopimus.... Pelottavaa, pakko soittaa oh:lle maanantaina ja kertoa tilanteesta. Kuulin vielä että useampi osaston vakkari on kieltäytynyt tulemasta samaan työvuoroon tämän kanssa koska hän on lähinnä vaarallinen työssä ( ei kuuntele ohjeita, väittää vastaan)... Perehdytyksen hän on saanut että sitä ei voi syyttää...

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...