Jump to content
MAINOS

Löytyykö hoitajia Twitteristä?


Johanna Olli

Recommended Posts

Heippa,

 

tulenpa tännekin huhuilemaan, kun Twitterissä alettiin kaivata hoitajia keskustelemaan hoitotyöstä! Löytyisikö tätä kautta lisää porukkaa siitä twiittailemaan? Toistaiseksi siellä näyttäisi olevan harmillisen vähän hoitotyö-keskusteluja, joten toivottavasti saadaan

 

Tässä yksi naseva twiitti aiheesta, ja muutkin löytyvät, kun etsii tuolla tunnisteella  #hoitotyö:

 

"Päät pois pensaasta #sairaanhoitajat! #huhuu

#hoitotyö loistaa poissaolollaan KAIKESTA julkisesta keskustelusta ja osallistumisesta."

 

 

Toinen ajankohtainen aihe on #shpaivat , eli kiva olis kuulla twiittejä siitä, keitä on Sairaanhoitajapäiville tulossa, mitkä aiheet kiinnostavat ja mitkä ovat odotukset. Ja paikan päältä odotellaan sitten live-twiittauksia!

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Jos ette ole vielä käyttäneet Twitteriä, niin tiedoksenne juuri kuulemani uutinen:

Twitter on kohoamassa muoti-ilmiöksi

 

"Mikroblogi Twitter kasvattaa suosiotaan Suomessa. Se on nousemassa suomalaisten keskuudessa muoti-ilmiöksi. Nyt on siistiä olla Twitterissä. 

Näin arvioivat suomalaisten käyttäytymistä sosiaalisessa mediassa seurannut Toni Nummela, sekä mediatutkija Tero Karppi Turun Yliopistosta."

 

http://tutkamedia.fi/index.php/en/uutisarkisto/90-uutiset1/1823

 

 

Eilen olen itse saanut neljä uutta hoitotyöstä kiinnostunutta seuraajaa, joten tässähän aletaan pian saamaan hyviäkin hoitotyökeskusteluja aikaiseksi :)

Link to comment
Share on other sites

Profiili löytyy ja pariakymmentä henkilöä seuraan. Muutaman kerran viikossa tulee käytyä katsomassa tuota kautta, mitä maailmalla tapahtuu. Itse en ole montakaan kertaa kirjoittanut. Jotenkin koko hommaan en ole koskaan päässyt sisälle, mutta ehkä pikkihiljaa...

Kokemus on hyvä opettaja, mutta lähettää sikamaisen isoja laskuja

Link to comment
Share on other sites

Moi Silja, kiva kuulla, että olet jo  tutustunut syteemiin! Ehkä "sisälle pääsy"  vaatii sen, että siellä on joitain kavereita, joiden kanssa syntyy vuorovaikutusta, siis että haluaa joko kertoa niille jotain, vastata niiden juttuihin tai uudelleen twiitata niiden juttuja. Twitterissä kaverit voi tietty olla ennestään tuttuja tai tuntemattomia, niin kuin täälläkin. Mutta aika nopeasti tulee tutuksi, kun ryhtyy juttusille :)

 

Twitteriähän voi käyttää joko vapaa-ajanvietteenä tai sitten ammatillisessa mielessä tai sekä että. Itse käytän lähinnä vain ammatillisessa mielessä, siis ammatillisesti kiinnostavan tiedon saamiseen ja jakamiseen. Aika hyvä idea lienee sekin, että pitää siellä kahta profiilia, toista vapaa-ajan juttuihin ja toista "asiallisiin".

Link to comment
Share on other sites

Muutama vinkki vielä niille, jotka ovat Twitterissä, ja haluaisivat saada seuraajia itselleen:

 

1. kirjoita itsestäsi kuvaus profiiliisi (joko kuka olet tai mistä aiheista olet kiinnostunut - moni jättää seuraamatta, jos et ole kuvausta kirjoittanut) - profiilin muokkaus löytyy sivun oikean ylälaidan rataskuvan kohdalta asetuksista

2. kirjoita muutamia twiittejä, jotka kertovat sinua kiinnostavista aiheista

3. ryhdy näiden jälkeen seuraamaan kiinnostavia tahoja, jotka sitten saattavat tarkistaa, että millainen tyyppi on ryhtynyt seuraamaan (ja mahdollisesti alkaa seurata sinua)

4. uudelleen twiittaa kiinnostavien tahojen twiittejä tai kommentoi heidän juttujaan

 

Profiiliin kannattaa lisätä myös jossain vaiheessa profiilikuva (joko omakuva tai sitten maisema tms.).

Link to comment
Share on other sites

Minäkään en näe ongelmaa - aina nettiin kirjoittaessa kannattaa tajuta, että oma teksti voi päätyä minne vain. Ja erityisesti tietysti kaikille avoimiin paikkoihin kirjoittaessa, kuten Twitteriin tai tänne.

 

Käykää tosiaan katsomassa Oskun linkkaamaa helppoa opasta Twitterin käyttöön. Vaikka Twitter onkin varsin helppokäyttöinen, joitain asioita on hyvä tietää etukäteen, kuten juuri tuo, että twiitit ovat julkisia (jollet laita tiliäsi salaiseksi).

 

Tässäkin ketjussa saa kyllä mielellään kysellä neuvoa tai jakaa omia vinkkejään Twitterin käyttöön!

Link to comment
Share on other sites

Jos joku miettii, että kannattaako siihen Twitteriin alkaa perehtyä, niin kannustukseksi pari poimintaa Työterveyslaitoksen Työpiste- sivulta:

 

"Sosiaalinen media pisti työelämän uuteen uskoon, eikä paluuta vanhaan ole. Lähes jokainen työ liittyy nyt jollain tapaa digitaaliseen
verkkoon. Asiantuntijan mukaan viimeistään viiden vuoden kuluttua jokaisen työtätekevän olisi hyvä hallita sosiaalinen media. Mieluiten
tietysti mahdollisimman pian."

 

"Jos yksityiskäytössä on ollut vain Facebook, niin ota työkäyttöön vaikka Twitter, LinkedIn tai Google Plus.

Luo uudessa välineessä ammatillisia verkostoja kollegojen kanssa.

Tätä voi kokeilla muutaman kuukauden, jonka jälkeen voi antaa itselleen luvan lopettaa, jos uusista välineistä ei ole koitunut mitään hyvää."

 

 

Ja vielä yksi lainaus kirjoituksesta "Sosiaalisen median trendit järjestöille 2013":

 

"Kun tiedät, mitä kanavia tavoittelemasi kohderyhmät käyttävät, osaat myös valita käyttöön oikeat palvelut ja käyttää niitä oikein.

Esimerkiksi: Viestinnän ammattilaisia voit tavoittaa helpostikin Twitteristä, mutta et niinkään sairaanhoitajia."

 

 

...eiköhän osoiteta tuo viimeisin lause ihan vanhanaikaiseksi tiedoksi ja aleta nostaa hoitotyön ja sen tekijöiden arvostusta joukkovoimalla! 

 

P.S. Tästä voi seurata, miten nopeasti Twitterin käyttäjien määrä Suomessa lisääntyy: suomalaisten twiittaajien laskuri

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...