Jump to content
 

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

mokonen

Työ päihdekuntoutujien asuntolassa?

Recommended Posts

mokonen

Kesätyöpesti odottaa juoppojen asuntolassa. Muilla kokemuksia kerrottavana vastaavantyyppisistä paikoista? Tuolla siis asukkailla jokaisella oma huone, vapaa pääsy ulos (yleensä juomaan) mutta takaisintullessa summerin kautta ja ratsataan ylimääräiset aineet talteen. 

 

Vähän jännittää miten pärjään pieni/keskikokoisena nuorena naisena mutta mt-kuntoutujien hoivakodissa työskennelleenä pomo vakuuttui että opin kyllä tuollakin pärjäämään. Viikonloppuisin esim ollaan yksin vuorossa. Suurin osa asukkaista ovat pidempään asuneet, mutta lyhyen pätkän paikkojakin on joten ei riitä että ekoina viikkoina oppii tuntemaan porukan ku jo vaihtuu naamat.

 

Niin ja kiinnostaisi myös mitä muilla on kulunut työpäivään? Tuolla asukkaat ovat omatoimisia, siivooja hoitaa siivoamisen. Ruuat haetaan naapurista. 

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Mimmis

Paikkaan, jossa olin ei otettu ihmisiä, joista tiedettiin koituvan suuria hankaluuksia. Koolla ei sinänsä mielestäni ole merkitystä, koska ei itselle tullut pieneen mieleenkään harrastaa sylipainia kenenkään kanssa. Järki omassa päässä ja tarvittaessa tarpeeksi välimatkaa. Kyllä ne omat jalat vikkelämmät on kuin kaverin. Jos tulija vaikuttaa päihtyneenä kiihtyneeltä, etkä tohdi ratsata, annat vaihtoehdot. Yhteistyö tai virkavalta paikalle.

 

Itse yritin pitää tiukasti linjaa, että tietyistä säännöistä pidetään kiinni. Viinaa ei tuoda sisään ja ollaan päihtyneenä omassa huoneessa suht hiljaa. Kun koko työyhteisö seisoo samojen linjausten takana, on kaikilla helpompaa.

 

Tottahan sitä suunsoittoa saa kuunnella kyllästymiseen asti joiltakin. Jokainen juopunut käyttäytyy kuka mitenkin, ei heissä yhtään sen enempää aggressiivisia ole kuin kenessä tahansa juopuneessa.

 

Itse neuvoisin pitämään asenteen kohdallaan. Ei mitään ylenpalttista hyysäystä ja kaverillisuutta, vaan tiukat raamit, joiden sisällä on vapaa liikkuvuus. Samalla tavalla kuin ketä muutakin kohtaan, annetaan ihmisarvo ja kunnioitetaan toista ihmisenä.

 

Työtehtävät olivat kohdallani lähinnä kulun valvomista, järjestyksen ylläpitoa, lääkkeenjakoa ja niitä iänikuisia tiskejä. Huonompikuntoisten kohdalla pesuilla avustamista ja vaatehuoltoa. Viriketuokioita ja yhdessäoloa.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×