Jump to content
MAINOS

Ylimääräisten vapaiden menetys listassa jossa lomaa


hoitaahoitaa

Recommended Posts

Hei! Kysymys ylimääräisistä vapaista listassa. Pidin joululistassa lomaa 4pv. Normaalisti listassa olisi ollut 9vp, mutta nyt sain 7vp:tä Lomapäivät olivat siis joulun jälkeen, ei pyhien päällä. Oliko tämä ihan oikein? Jos oli niin kuinka monta ylimääräistä vapaata olisin menettänyt jos oisinkin pitänyt vaan 2lomapäivää?

Kiitos paljon jos joku tietää.. vähän harmittaa menetinkö "turhaan" lomapäiviä :/

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Aika mahdotonta vastata noilla tiedoilla. minkä työehtosopimuksen piiriin kuulut? Kuinka monta lomapäivää pidit? kuinka monta tuntia teit listassa?

Kokemus on hyvä opettaja, mutta lähettää sikamaisen isoja laskuja

Link to comment
Share on other sites

Siis teen ihan täyttä tuntia 114h/3viikossa. Vakituisena siis olen. Laitos on yksityinen ja lomapäiviä tosiaan oli se 4.

Link to comment
Share on other sites

Oliko tämä ihan oikein? 

 

Jos haluaa varmasti oikean vastauksen, niin asiaa kannattaa kysyä luottamusmieheltä.

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

Oliko sonulla merkattu listaan lomapäiviä enemmän kuin 4? Jos oli vain 4 päivää merkitty lomaa, niin kuttiko se sinulta 4 lomapäivää?

On ne niin erilaiset raulit, toinen on herkkä ja ujo, toinen taas suuna päänä

Link to comment
Share on other sites

KÄsittäisin sen näin : Että sulla oli listassa 6 työpäivää, 7 vp:tä ja 6 H päivää? eli et todellisuudessa menettänyt yhtään vapaata vaan se sun loma korottu 6:n päivään?  en tiedä mistä päivästä teillä toi joulu lista alkoi ja loppui. meillä oli ajalla 17.12- 6.1. eli listaan tuli sekä joulupyhät ja ja uusi vuosi. eli yhteensä 10 vapaata (6 normaali vapaata ja 4 arkipyhää)   teillä lista alkoi viikkoa aiemmin (samalla loppui tietenkin viikkoa aiemmin) niin jos loma päivät oli joulun jälkeen alk. 27 päivä. niin silloin 27-30.12 ei kuluta kuin 2 loma päivää ei neljää. mutta tietenkään siinä listassa ei sittten ole kuin 7 vapaata, kun 29 ja 30 päivät olisi voinut merkitä v:nä. onko liian moni mutkaisesti selitetty, näin yön tunteina.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Heippa! Osaisikohan joku teistä auttaa? Itseä vaivaa tämä, kun suoranaisesti en mistään ole tietoa löytänyt...

Työskentelen yksityisessä hoivakodissa ja käytössä on yks.sos.alan TES. Meillä työskennellään kuuden viikon tasoittumisjaksoissa siten, että kuluva jakso on 17.6. - 28.7., jolloin tälle aikavälille sijoittui myös juhannus jonka olin kokonaan töissä. Tällä aikavälillä pitäisi siispä olla 13 viikkolepopäivää? Pidän kaksi vuosilomapäivää 18.&19.7. Minulle on kuitenkin laitettu 12 vapaapäivää tälle jaksolle, jolloinka juhannuksesta en siis saanut YVP:tä. Selityksenä esimieheltä tälle on se, että lomapäivät kuluttavat vapaapäiviä. 

Kollegalta kuulin myös, että seuraavalla kuuden viikon tasoittumisjaksolla (jossa ei ole ylimääräisiä vapaitakaan) hänellä on 11 viikkolepopäivää sekä ne kaksi lomapäivää. Tässä taas lomapäivät kuluttaisivat yhden vapaapäivän?

 

Meneekö tämä tosiaan niin? Auttakaa! :)

Itsestä tuntuu käsittämättömältä ja tuntuu siltä, että on juhannuksen ollut "ilmaiseksi" töissä / saa kahden lomapäivän sijasta vain yhden... :(

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nää loma+vapaayhdistelmät on aina himpun verran hankalia. Varsinkin jos tekee kolmivuorotyötä jaksossa.

Yleensä murheet johtuu siitä, että tuijotetaan vapaapäivien lukumäärää kun pitäisi tuijottaa jakson kokonaistuntimäärää.

Ja jos otat täyttä viikkoa lyhyemmän pätkän lomaa ei viikonloppua lasketa "loma-ajaksi",

Samaa jouduin kerran selittämään kollegalle joka ihmetteli kuinka hänellä ei ole työajan lyhennystä perjantaina ennen lomaa niinkuin aina. No eipä ollut koska jakson tunnit eivät tulleet muuten täyteen. Korkeampaa matematiikkaa...

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

En osaa sanoa kun omasta kokemuksesta, pidän nyt 5 pvää lomaa, ja kun 3 vkon:n listassa pitää olla norm. 6 vp:tä, niin minulla on 4 vp:tä. Aikoinaan kun jäin lomalle kesken listan, oli yksi arkipyhä listalla, lähi-esimies väitti ettei minulle kuulu tuo ns. yksi ylim. vp koska jään keskellä listaa vuosilomalle, puppua, liitosta varmistin että kyllä kuului. Eihän juhlapyhiä lasketa lomapäiviksikään jos sattuvat loma-ajankohtaan. 

Meidän yksikössä ei saa pitää mm. joulukuussa lomapäiviä/lomaa, koska niin paljon arkipyhiä yleensä. Nämäkin arkipyhät joudutaan tasaamaan kahdelle jaksolle yleensä.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...