Jump to content
MAINOS

Toimistotyö vaihtuu vanhustyön käytäntöön 2.1. ja taidot haihtuneet


Laila Lahtinen

Recommended Posts

Onko olemassa kirjaa/sivustoa, mistä voisi kerrata ihan perusjuttuja kuten vuodepesut, alapesut, injektiot, yms. Olisi helpottavaa omata edes jotain taitoja, kun menee töihin.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Lähihoitajan käsikirja

 

Kattava perusteos lähihoitajakoulutukseen ja käsikirja käytännön työhön. Kirja sisältää kaikki lähihoitajan tarvitsemat tiedot käytännön hoitotyöstä vuodepotilaan pesemisestä kestokatetrointiin. Selkeät värivalokuvat ja piirrokset näyttävät erilaiset hoitotyön toiminnot vaihe vaiheelta.

Lähihoitajan käsikirja perehdyttää myös sähköiseen kirjaamiseen, sillä sen rakenteessa on otettu huomioon Suomalainen hoitotyön luokitus (FinCC). Luvuissa käydään läpi Suomalaisen hoidon tarveluokituksen ja hoitotyön toimintoluokituksen pääasiallinen sisältö.

Runsas kuvitus tekee kirjasta helppokäyttöisen. Uuden opetussuunnitelman (2010) mukaiset ammattiosaamisen arviointikriteerit selitetään käytännön esimerkein. Kirja sisältää myös paljon erityyppisiä oppimistehtäviä.

Kirjoittajilla on pitkä kokemus käytännön hoitotyöstä ja sen opettamisesta.

Link to comment
Share on other sites

Onko olemassa kirjaa/sivustoa, mistä voisi kerrata ihan perusjuttuja kuten vuodepesut, alapesut, injektiot, yms. Olisi helpottavaa omata edes jotain taitoja, kun menee töihin.

Hoida ja kirjaa on ehkä sulle th:na lähempänä, ei mielestäni mikään järin laadukas teos, mutta täälläkin näkynyt välillä myynnissä. Ilmeisesti ja mielestäni myös valitettavasti monilla sh opiskelijoilla aloituskirjana. Löytyy varmaan aikalailailla kaikki temppuselostukset mitä perus vuodeosastolla tarviit.

Link to comment
Share on other sites

Kirjoista ei kauheasti opi perushoitoa. Käytäntö on kuitenkin toinen. Nykyään ei pestä niin paljon kuin vuosikymmeniä sitten. Vaipat ovat kehittyneet ja toimintatavat muuttuneet.

Lääkkeiden nimiä ja vaikutuksia kertaisin.

Insuliinikynän käyttö on ehkä uusi juttu ja verensokereiden mittaukset. Lähihoitajien ammattitaitoon voi luottaa, enää ei ole niin tiukkaa hierarkiaa töissä.

Kirjaaminen ja potilastietojärjestelmän oppiminen on myös haaste, mutta kun sitä vaan käyttää ja kyselee, niin sen salat ymmärtää vähitellen.

On aika rankka juttu vaihtaa tuttu työ, jonka hallitsee hyvin täysin uuteen. Siinä pitää olla tosi nöyrä asenne, joka ei kaikilta onnistu.

Mutta liian nöyrä ei saa olla. Muuten joutuu muiden heittopussiksi. " Tee sinä tuo , tämä ja tämä".

Pitää olla armollinen itselleen. Et voi vaatia itseltäsi samaa tehokkuuta kuin työkavereiltasi ihan alussa. Pitää vain keskittyä olennaiseen eikä sinkoilla sinne tänne hosuen ja hössöttäen.

 

Piti palata vielä :

Asenne " Apua, tätäkään en tiennyt/osannut :( "  on raskas itselle ja työkavereille. Huumoria mukaan ja " Tämänkin sain oppia tänään :) =- asenteella on työpäivä mukavampi kaikille.

Omaiset ja potilaat ovat vaativampia nykyään kuin vuosikymmeniä sitten. Ei siis kannata kuuluttaa kaikille, että " en osaa/ymmärrä / tiedä. Vaan kertoa että "olen uusi työntekijä ja talon tavat vielä uusia ja selvitän asiaa."

"Kyllä on jännittävää elää,ajatteli Muumipeikko. Kaikki voi hetkessä kääntyä ylösalaisin-ilman mitään syytä."(Muumipappa ja meri)

Link to comment
Share on other sites

Yhä hengissä. Päässä surisee, paljon uutta, työkavereita, asukkaita, mistä mikin löytyy, mitä milloinkin tehdään jne. Mutta ei paha!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Yhä hengissä. Perushoito sujuu ja vakipotilaiden kommervenkit ovat tuttuja. Mutta jokin mättää, tuntuu, että minun mielipiteeni asioista ovat köykäisiä eikä niitä oikein kuulla eikä kuunnella. On aika paljon opiskelijoita, niin oppimassa kuin keikkailemassa ja heidän rinnallaan olen ihan nolla. En osaa hienoja nimityksiä, latinaksi siis, en lääkeaineiden nimiä yhtä sujuvasti, jne.Potilaista tykkään ja heidän kanssaan sujuu. Vanhaan en palaisi mistään hinnasta, mutta olisikohan paikanvaihdos hyväksi. En tiiä, kaksi kuukautta, vajaat vasta mennyt, ehkä minäkin vielä opin.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...