Jump to content
MAINOS

Ruotsiin töihin


Belgrano

Recommended Posts

Mol:n sivuilla haetaan Ruotsiin sairaanhoitajia: http://www.mol.fi/paikat/Job.do?lang=fi&jobID=8133048&index=1&anchor=8133048

 

Itseni yllätti tuo palkka. 4000euroa/kk. Ja jos oikein ymmärsin, niin kyseessä on kuitenkin "vain" kotihoidon sairaanhoitaja.

Onkohan Ruotsissa yleisestikin noin hyvät palkat? Miten olin saanut sellaisen käsityksen, ettei siellä sentään ihan tuplapalkkaa Suomeen verrattuna saisi. Onkohan siellä sitten kova verotus?

 

Kesätöihin olisi kyllä mukava Ruotsiin lähteä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
MAINOS

Kävin kurkkaamassa, tuo "vain" oli kuitenkin avanserad hemsjukvård - eli siellä hoidetaan melkein sairaalakuntoisia potilaita, ja siksi varmaan tuo palkka on sitten tuota luokkaa. Kävin joskus junnuna sairaalassa Ruotsin puolella töissä, ja ennen kuin aloin praataamaan kieltä oikeasti oli kyllä tosi takkusta eläminen ja varsinkin töissä käyminen. Jos esim tv:n puolelta Maria Wern ja Arne Dahl avautuu ilman tekstitystä sujuvasti niin silloin tietää ymmärtävansä kieltä, puhumisen kanssa voi toki olla niin ja näin, sen oppii puhumalla - mutta jos ei oikeasti ymmärrä niin vaikeata tulee olemaan.

-R-

Link to comment
Share on other sites

Kiitos vastauksesta.

Joo varmaan kielen kannalta esim. kesätyö vanahinkodissa voisi olla aluksi järkevämpää.

Mutta noista palkoista vielä, mitähän tasoa ne on oikeasti ja suhteutettuna sitten elinkustannuksiin?

Link to comment
Share on other sites

Morjens!

Soittelin tässä aamulla Tukholmasta etelään asuvalle kaverilleni:

Ammattiliitto suosittaa sh:n alkupalkaksi 25000SEK, mutta siihen eivät kuulema ihan aina pääse. Verotus on noin 30% luokkaa ja elinkustannuksista veikkasi, että Hki ja Tukholma lienevät aika samoissa. Asuntoa on Tukholmasta todella vaikea saada, muun Ruotsin tilanteesta ei ollut tietoa.

Lycka till hakuun!!

-R-

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...