Jump to content
MAINOS

Norjaan leikkausosastolle töihin?


Jole82

Recommended Posts

Hei!

Miten helppoa mahtaa olla päästä Norjaan leikkausosastolle töihin? Norjaa en tietenkään osaa mutta ruotsi sujuu kyllä ja uskon että sen pohjalta norjankin oppisin kohtalaisen nopeaan. Kokemusta löytyy leikkurista jo 2,5 vuotta mutta miten tuo kielitaito mahtaa työnsaantiin vaikuttaa? Kannattaisiko ensin mennä vähäksi aikaa vanhustenhoitoon oppimaan kieltä ja vasta sitten koittaa leikkuriin?

Tarkoituksena olisi lähteä vuodeksi kahdeksi tienaamaan rahaa mutta haluaisin tehdä myös työtä josta nautin. Mitä palkkaa leikkureissa mahdetaan maksaa. Paikkakunnalla ei mitään suurempaa väliä ole. Lisäksi jos olisi joku jolta voisi kysyä käytännön asioita muuttamisiin ja paperiasioihin liittyen(raut alankamalliin) niin mun s-postiosoite on johanna.leponen@gmail.com! Tuntuu olevan aikamoinen paperisota edessä mutta jospa joku osaisi auttaa naista hädässä!

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Leikkuri taitaa olla niitä paikkoja, joissa ei loputtomiin haluta kuunnella "Unnskyld, kan du gjenta?"-toiveita työkavereilta. Niinpä olisi hyvä opetella kieli etukäteen, vaikkapa kirurgisella vuodeosastolla, jossa törmäisi leikkurissakin käytettävään terminologiaan.

 

Jollei paikkakunnalla ole väliä, niin neuvon hakeutumaan lähelle Ruotsin rajaa. Norjalaisen palkan nostaminen ja ruotsalaisen ruoan syöminen ovat lyömätön yhdistelmä taloudellisesti. Isona plussana on se, jos työnantaja tarjoaa halvemman vuokrakämpän ja maksaa muuttokustannukset.

 

Minun tietoni ovat yli kymmenen vuotta vanhoja ja toiselta alalta, joten tuon tarkemmin en osaa neuvoa.

Meidän liitto neuvottelee teidänkin liittojen palkat!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Vaude! Häneltä saisi kyllä kaikki vastaukset kysymyksiini! Osaatko sanoa kuinka hyvä kielitaito hänellä oli lähtiessään? Onko hän kauan jo ollut ja mistä kautta hän tuon työn sai? Menikö hän suoraan leikkuriin vai jonkun vanhainkoti- tms työn kautta kun oli saanut kieitaitoa paremmaksi??

Link to comment
Share on other sites

Moi,

se mun työkaveri tulee ens viikolla Norjasta Suomeen. Varmaankin sitten hän vastailee, kun lukee meiliään ja toki myös vinkkaan hänelle sinusta :)

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...