Jump to content

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

dino

Ruotsin ensihoito

Recommended Posts

dino

Tiistaina alkoi kakkoselta ruotsalainen ensihoitosarja "Pelastajat". Lähetyksestä ei selvinnyt miltä vuosikymmenellä ohjelma oli tehty, jäinkin miettimään antaako tuo kuinka todenmukaisen kuvan ruotsin ensihoidosta? Eli melko paljonhan siinä oli eroa suomalaiseen systeemiin verrattuna, ehkä eniten ihmetytti morkun antaminen ensimmäisenä joka vaivaan potilasta tutkimatta ja ilman aukiolotippaa, hirveä kiire kuljettaa potilas kohteesta sairaalaan, potilaan retuuttaminen vaatteista ja lääkärin puheet potilaan vaivoista ja toipumisesta ilman tutkimista.

Kaikille näille on varmaan hyvät perusteet, onkos kenellekään ko maan toiminta niin tuttua että vois avata vähän tuota ruotsalaista ensihoitomentaliteettia?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Julma

Jotain toista ohjelmaa ku kyseisestä maasta kattelin niin kyllä siellä oli melko samanlaista meininkiä kuin suomessakin.

Siinä ohelmassa kylläkin kiinnitin huomiota siihen, että potilas otettiin erikoissairaanhoidon osastolle konsultaation perusteella ilman päivystyksen kautta kiertämistä. Sama suomessa...ei koskaan :D

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Entinen Esko

Silmiinpistävää noissa ruotsalaissarjoissa (pelastajat, sos gotlanti ja sos göteborg) on se aukiolotippaa ei laiteta vaan potilas lääkitään pelkästä kanyylistä, kaikki kuljetetaan, potilaita "kullitellaan". Tuon pelastajat aiempia kausia on jokin muu kanava näyttänyt.

Kaksi artikkelia löytyi nopealla googlehaulla, jotka kertovat jotain pientä ruotsalaisesta ensihoidosta. Jälkimmäinen artikkeli vaatii ruotsin kielen taitoa

http://www.ensihoidontiedotus.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=46:tukholman-ensihoito-elaeae-muutoksessa&catid=4:jutut&Itemid=9

http://www.dn.se/debatt/ambulansen-i-stockholm-ar-mest-som-en-snabbtaxi

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Raivo

Systolen artikkeli sekä Castrénin, Hallikaisen ym. debattikirjoitus ovat järkyttävää luettavaa ja varoittavat myös kilpailun vaaroista. Siitä tv-sarjastakin on voinut päätellä, että homma on sellaisella tasolla kuin Suomessa 20 vuotta sitten. Olisi kiinnostavaa tietää, mitä Hallikainen sai aikaan.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×
×
  • Luo uusi...