Jump to content
MAINOS

Tiiminvetäjän työ?


Slowlife

Recommended Posts

Tervehdys!

Piakkoin olisi loikattava ihan uudessa työpaikassa tiiminvetäjän rooliin ja mielelläni kuulisin, onko ihmisillä minkälaisia kokemuksia moisesta työstä. Tiedän, että työtä riittää ja paikka voi olla tuulinen. Kyseessä on 14 paikkainen muistisairaiden osasto, jossa tiiminvetäjän työnkuvasta n. puolet on hallinnollista ja toinen puolikas hoitotyötä. Olen luonteeltani kohtalaisen pedantti ja ihmissuhteissa neuvotteleva, mutta toisaalta rajojen laittaminenkaan ei ole ongelmallista.

Mielenkiinnolla odottelen, josko jollakulla olisi jotakin vinkattavaa. Oletko sinä jämäkkä vai enemmänkin neuvotteleva vetäjä? Mitä karikoita olet kohdannut ja miten niistä selvinnyt? Tai miten esim. kohtaat tilanteita, joissa työntekijöillä on keskinäisiä kahnauksia, joissa sitten kääntyvät puoleesi? Tai mitä muuta sinulla nyt aiheesta mieleen tuleekaan?

Kiitosta paljon etukäteen :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Tai mitä muuta sinulla nyt aiheesta mieleen tuleekaan?

Muista valita leirisi; oletko työnantajan edustaja ja duunareiden pomo vai organisaattori ja työntekijöiden puolestapuhuja firman pomojen suuntaan. Lähiesimiehet kun joskut yrittävät istua molemmissa leireissä ja se ei vaan toimi.
Link to comment
Share on other sites

Olen itse työskennellyt tiiminvetäjänä kolmisen kuukautta vastaavanlaisessa paikassa, johon sinäkin olet menossa. Erona se, että talossamme on osastonhoitaja, jolle hallinto kuuluu.

Tiiminvetäjyyttä (varsinkin jos tulee joko työyhteisön sisältä tai uutena jo valmiiseen yhteisöön) ei anneta, se ansaitaan :) Tähän tarvitsee aikaa ja kärsivällisyyttä sekä myös ihmissuhdetaitoja.

Lähiesimiehen/tiiminvetäjän paikka on kieltämättä aika hankala, varsinkin jos sattuu tuuliselle paikalle. Tuosta puolien valitsemisesta en oikein tiedä, tärkeintä lienee se, että ennenkaikkea on uskollinen itselleen. Jos kumarrat toiseen suuntaan, pyllistät aina toiseen.

Link to comment
Share on other sites

Tuosta puolien valitsemisesta en oikein tiedä, tärkeintä lienee se, että ennenkaikkea on uskollinen itselleen. Jos kumarrat toiseen suuntaan, pyllistät aina toiseen.

Just näin, eli lähiesimies ei voi olla koko ajan mieliks firman johdolle ja alaisille.
Link to comment
Share on other sites

No heipsis ja voihan kökkö, keskustelun aloittaja tässä...piti rekisteröityä uudelleen. En millään en saanut aiempaa tunnusta toimimaan enää. Ja kiitos vastauksista.

Mutta niin, tuo on varmasti ainoa oikea tapa tehdä mitä tahansa työtä eli siten kuin oikeimmalta tuntuu. Omia arvoja ja maailmankatsomusta seuraillen. Eikä kaikkia tosiaan voi miellyttää, eikä näillä mittarilukemilla enää jaksakaan. Tuohon asiaan liittyen sain viikonloppuna sellaisen neuvon, että vaikka tiiminvetäjä työskentelee ikäänkuin esimiesten ja tiimiläisten välissä, voi molemmat pitää "käsivarren mitan" päässä itsestään. Ja yhdestä asiasta aion kyllä pitää kiinni, omista rajoistani. Olen kuullut muilta talon osastoilta, että vapaa-ajallakin saattaa puhelin pirahtaa, kun töistä soitetaan. Mielestäni silloin on tiiminvetäjä tehnyt itsestään aivan liian tärkeän. No, katsotaan mitä hommasta tulee. Hyvä jos hyvä tulee ja jos taas jotain ihan omien arvojen vastaista, niin ainahan voi nostaa kytkintä ...vrooooooom ;D

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...