Jump to content
MAINOS

Hallitus perääntyy tavoitteistaan sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamisessa


Reportteri

Recommended Posts

Hallituksen tavoitteena oli keskittää terveydenhuolto isoille kunnille tai poikkeustapauksissa kuntien yhdessä muodostamille sosiaali- ja terveysalueille. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että erikoissairaanhoitoa ja perusterveydenhuoltoa ei saadakaan saman katon alle joka kunnassa, vaan pikkukunnat saavat sittenkin itse järjestää terveyspalveluita.Tavoitteista tingittiin, koska kuntakartasta ei tule sellaista kuin hallitus toivoi. Syntymässä ei ole 70:n tai sadan kunnan Suomea. Nyt hallituksesta sanotaan, että kunnan pitää pystyä huolehtimaan perusterveydenhoidosta. Terveydenhuolto ja sosiaalipalvelut vievät kuntien budjetista yli puolet.

-Hallituksen pyrkimyksenä on se, että perusterveydenhuolto, erikoissairaanhoito ja sosiaalihuolto saataisiin yksiin käsiin. Mutta tuleeko se onnistumaan kaikkialla Suomessa - ei välttämättä, ainakaan heti alussa, sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko sanoo.

Lähde: http://yle.fi/uutise...uksessa/6330438

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Jotenki epäilen että jos terveydenhuolto päätyis valtion käsiin, kävis samalla lailla kuin poliisille ja varuskunnille..

Älykäs tuntee toiset, viisas tuntee itsensä. - Lao Tsu

Link to comment
Share on other sites

Jotenki epäilen että jos terveydenhuolto päätyis valtion käsiin, kävis samalla lailla kuin poliisille ja varuskunnille..

Vaikka valtion palveluorganisaatiot ovat olleet viime vuosina säästöjen kohteena, niin silti itse haluaisin vielä nähdä sen päivän kun ainakin osa terveydenhuollon sektoreista (esim. ensihoito) olis valtion suoraan rahoittamaa ja järjestämää toimintaa. Uskon että tämä näkyisi positiivisesti koulutuksessa, palkoissa, alan johtamisessa, eri alueiden tasapuolisessa kohtelussa jne.

Ja jos nyt vertaa näitä valtion organisaatioita ja kunnallista terveydenhuoltoa niin ei valtiolla asiat mitenkään erityisen surkeasti ole vaikka supistuksia on tehtykin, siellä missä töitä tehdään on ainakin henkilöstöä kohtuullisesti ja palkat isommat kuin kunnilla.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...