Jump to content
MAINOS

Tehy huolissaan koulutetun hoitohenkilöstön riittävyydestä


Hoitajat.net

Recommended Posts

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehyssä ollaan huolissaan koulutetun hoitohenkilöstön riittävyyden puolesta. Seuraavalla kunnallisvaalikaudella päättäjät ovat suurien haasteiden edessä työvoiman riittävyyden suhteen, sillä kunta-alalla eläkepoistuma on suurimmillaan vuosina 2013 – 2017. Lisäksi 30 000 koulutettua sairaanhoitajaa ja lähihoitajaa työskentelee muilla aloilla.

- Hoitajapula tulee olemaan seuraavan kuntavaalikauden haaste. Pula hoitohenkilökunnasta on kansainvälinen, esimerkiksi Euroopan komissio on arvioinut, että vuoteen 2020 mennessä Euroopan unionin jäsenmaista puuttuu noin miljoona terveydenhuollon ammattilaista, sanoo Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola.

Yhä tärkeämmäksi tekijäksi rekrytoinnin kannalta tulee olemaan yksittäisen kunnan tai kuntayhtymän maine ja vetovoimaisuus työnantajana. Vetovoimaisessa työpaikassa toteutuvat mm. oikeudenmukainen palkkaus, toimivat työaikajärjestelyt, hyvä johtaminen, oikea työnjako ja mahdollisuus onnistua työtehtävissä.

- Olemme jo vuosien ajan yrittäneet saada kunta-alan neuvottelupöydässä parannusta työaikajärjestelmiin. Nyt monet hoitajat eivät pysty suunnittelemaan elämäänsä kovin pitkälle, koska moni heistä on ns. jaksotyöajan piirissä, jossa elämää ja vapaa-aikaa voi suunnitella 6 viikkoa eteenpäin, Laitinen-Pesola sanoo.

Laitinen-Pesola toivoo, että myös kunnista lähtisi viestiä Kuntatyönantajat KT:hen päin siitä miten työehtosopimuksiakin saataisiin sellaisiksi, joiden avulla voidaan lisätä kuntien vetovoimaisuutta työnantajina.

- Monet sosiaali- ja terveyspalvelut toimivat kellon ympäri, joten kolmivuorotyön vetovoimaisuutta on lisättävä. Oleellista on myös kuunnella henkilöstön ääntä kunta- ja palvelurakennemuutoksessa, sillä hoitajilla voi olla paljon näkemystä ja kokemusta mm. hoitoketjujen toimivuudesta.

http://www.tehy.fi/tehy/ajankohtaista/?x22250=23378177

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Juupajuu - sama laulu vuodesta vuoteen. Tehy on huolissaan monesta asiasta, mutta ei saa mitään tehtyä. Työvoimapulallakin on uhkailtu jo vuosia, mutta työttömyys vaan kasvaa. Joku ei taida osata laskea yhteen.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...