Jump to content
MAINOS

Ensihoidon palvelutaso valmistellaan uudelleen Pirkanmaalla


josp

Recommended Posts

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuusto päätti maanantaina yksimielisesti palauttaa ensihoidon palvelutason uudelleen valmisteltavaksi.

Valmistelussa otetaan huomioon valtuuston kokouksessa ja sitä edeltäneessä infossa pidetyt puheenvuorot ja toiveet palvelun ja kustannusten tasosta. Keskustelussa tuli esille toiveita palvelutason nostamiseksi ja laskemiseksi sekä kustannusten vähentämiseksi.

Uutta palvelutasopäätöstä käsiteltäneen lokakuun lopussa ylimääräisessä hallituksessa. 13.11.2012 pidettäneen ylimääräinen valtuuston kokous, jossa tehdään Pirkanmaata koskeva päätös.

Ensihoidon järjestämisvastuu siirtyy terveydenhuoltolain mukaan sairaanhoitopiirien vastuulle ensi vuoden alusta.

Päivitetty24.9.2012 13:10

www.pshp.fi

Link to comment
Share on other sites

MAINOS
  • Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Eli pitäisi saada parempaa palvelua entistä halvemmalla, taas vaihteeksi :)

Hehheh, on se tuo rahamaailma niin vallan kummallista, että eihän tämmönen pieni ihminen siitä mitään ymmärrä.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

PSHP:n intrasta löytyi muutama mielenkiintoinen asiakirja. Johtoryhmän muistiossa mainittiin mm. ketkä tätä uutta suunnitelmaa ovat valmistelemassa. Erikseen mainittiin, että ensihoitokeskuksesta ei ole edustusta. Ja siitä johtuen siellä varmaan sitten olikin keksitty, että laitetaan yöaikaan autoja varallaoloon. Aiemmassa suunnitelmassahan ei ollut yhtään yksikköä varallaolossa. Lausunnoissa taas ainakin Hämeenkyrö olisi edelleenkin halunnut pitää yövarallaolon.

Nyt sitten rokotetaan valmiuksia. Moni kunta oli ehdottanut omalle kohdalleen muutoksia suunnitelmaan. Osa oli vain valittanut kustannuksista ilman mitään korjausehdotuksia. Varsinkin niille jäänee pelkkä mopen rooli. Otetaan mitä annetaan ja mahdollsimman halvalla.

Arvaatkaa miten paljon v-tuttaa jos VIELÄKIN, 2010-luvulla, ensihoitopalvelu järjestetään varallaolosta käsin.

MUOKS: kilpailutushan on jo ollut, mutta kuulemma halvimman kanssa sitten neuvotellaan mahdollisista muutoksista jos niitä tulee. Yhtenä muutoksena oli ehdotettu myös, että kaikista yksiköistä tehtäisiin H+P. Eikö se aika pitkälle syö sen säästön, mikä tulee varallaolosta? Eikä joka kunnassa edes ole kahta yksikköä. Jos kuntaan oli alunperin suunniteltu perustaso ja siitä tulee H+P niin ei siitä ainakaan säästöä minun ymmärrykseni mukaan synny.

"Olkaapa hetki paikallanne, kun otetaan sydänfilmiä."

"Jaa KUHANSILMIÄ?!"

Link to comment
Share on other sites

Kunnille kävi ilmi ekan kierroksen jälkeen kuinka kalliiksi touhu tulee,lääkärit kun eivät viitsineet kysyä maksavilta kunnilta mitään. Toinen kierros tarjouspyyntöjen kohdalta näyttäis olevan auki( ei kaikkien kuntien osalta),eli osa menee vanhalla kilpailulla ja osa kilpailutetaan uusiks. Kaiken kaikkiaan sekava tilanne josta olis päästy eroon jos Suuret lääkärit vaivautuis keskustelemaan kuntien kanssa ennen kun päätöstä tehdään,tämä sama ilmiöihin toistui Oulun seudulla, Kys alueella tehdään selvitystä kallistaa järjestelmästä ja exote vinkuu lisää rahaa kunnilta,että näin ensihoito suomessa

Link to comment
Share on other sites

Kovia kysymyksiä:

-oletko mielummin kolme päivää 30% varallaolo korvauksilla vai päivän 100% palkalla töissä?

-haluatko apua nyt vai vartin päästä?

-Elätkö menneisyydessä vai nykyajassa?

-Haluatko että rahat menee yrittäjien taskuun vai kunnalliselle toimijalle?

Ei tässä kädestä suuhun elämisessä haittaa muu kuin tuo käden pienuus ja suun suuruus. Mutta kutsumusta löytyy!

Link to comment
Share on other sites

Kovia kysymyksiä:

-oletko mielummin kolme päivää 30% varallaolo korvauksilla vai päivän 100% palkalla töissä?

-haluatko apua nyt vai vartin päästä?

-Elätkö menneisyydessä vai nykyajassa?

-Haluatko että rahat menee yrittäjien taskuun vai kunnalliselle toimijalle?

Tästähän tässä on kyse. Harmi kun työntekijät ei päätä näistä asioista. Olen juuri laittanut Aamulehdelle uutisvinkin näistä uusimmista suunnitelmista, sillä ensihoitolain ajatus kansalaisten yhdenvertaisuudesta ei noilla suunnitelmilla toteudu.

"Olkaapa hetki paikallanne, kun otetaan sydänfilmiä."

"Jaa KUHANSILMIÄ?!"

Link to comment
Share on other sites

Noniin. PSHP:n sivuita löytyy hallituksen esityslista 29.10. olevaan kokoukseen. Sieltä selviää, että esitetään shp:n valtuustolle kaikkien riskialueluokkien 2-6 autojen laittamista yöaikaan 15 minuutin lähtövalmiuteen. Siis KAIKKIEN. Toisin sanoen vain Tampereella ja Nokialla autot olisivat välittömässä lähtövalmiudessa. Kaikkialla muualla Pirkanmaalla vartti, sielläkin missä mahdollisesti aiemmin on ollut välitön. Tällä ratkaisulla saadaan säästöä n. 2 milj. €.

Oheinen teksti esityslistasta:

HALL 29.10.2012

Sairaanhoitopiirin ensihoidon palvelutasopäätösesitys on

LIITTEENÄ nro 1.

Palvelutasopäätöksen uudelleen valmistelun lähtökohtana on ollut sairaanhoitopiirin valtuuston infotilaisuudessa 24.9.2012 käyty lähetekeskustelu.

Palvelutasopäätöksen täytäntöönpanoa on porrastettu siten, että ensimmäisessä vaiheessa päätös on voimassa vuosina 2013 – 2014. Tänä aikana kertyneitten tietojen perusteella valmistellaan ja päätetään uusi palvelutasopäätös vuosille 2015 – 2016.

Uudelleen valmisteltu esitys on kustannustasoltaan noin kaksi miljoonaa euroa pienempi kuin hallituksen esitys valtuustolle 27.8.2012. Kustannustasoa on alennettu muuttamalla riskiluokka-alueiden 2-5 yksiköiden yöaikainen välitön lähtövalmius 15 minuutin lähtövalmiuteen. Lisäksi on korotettu eräiden ensihoitoyksiköiden tasoa ja muutettu toiminta-aikaa perustuen kuntien toivomuksiin.

Uusia palvelutaso- ja kustannusjakovaihtoehtoja on käsitelty tilaajakuntien ja tilaajarenkaiden pääneuvottelijoiden kokouksessa 2.10.2012 ja kunnallishallitusten puheenjohtajille ja kunnallisjohtajille järjestetyssä tilaisuudessa 12.10.2012. Tampereen kaupungin kanssa on käyty neuvottelu 16.10.2012 Tampereen kaupungin ensihoidon kustannuksista ja palvelutasosta.

Kunnallisjohtajien kokouksessa ja Tampereen kaupungin kanssa käydyssä neuvottelussa sairaanhoitopiirin nyt esitettävää ehdotusta palvelutasomalliksi pidettiin hyväksyttävänä.

Esitettävä kustannustenjako on hallituksen 27.8.2012 tekemän päätöksen mukainen.

Kiireellisen ensihoitopalvelun kilpailutus on osittain keskeytetty 17.10.2012 valtuuston päätettyä palauttaa asia uudelleen valmisteluun. Uusi hankintailmoitus on julkaistu 18.10.2012. Tarjoukset on pyydetty 25.10.2012 kello 15.30 mennessä.

Sairaanhoitopiirin johtoryhmä on käsitellyt palvelutasopäätösesitystä 15.10. ja 22.10.2012.

Pälkäneen kunnanhallitus ja Virtain kaupunginhallitus ovat 22.10.2012 pitämissään kokouksissa päättäneet esittää oman kuntansa osalta palvelutason nostamista lisäämällä yksiköiden määrää yhdellä. Virtain kaupunki on ilmoittanut haluavansa toisen yksikön olevan välittömässä lähtövalmiudessa ympäri vuorokauden. Kunnallishallitusten päätökset ovat hallituksen kokouksessa nähtävinä.

Sairaanhoitopiirin johtajan ehdotus:

hallitus päättää

.

- esittää valtuustolle, että valtuusto päättää hyväksyä liitteenä nro 1 olevan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ensihoitopalveluiden palvelutasopäätöksen vuosille 2013 - 2014,

- oikeuttaa johtajaylilääkärin tekemään ensihoidon palvelutasopäätökseen ja sen liitteisiin vähäisiä muutoksia valtuustokäsittelyä varten.

- tarkastaa pykälän kokouksessa.

Sitten kun aletaan tarkastella kunnittain syntyviä säästöjä, niin selviää monta mielenkiintoista asiaa. Esim. Nokia vs. Mänttä-Vilppula. Nokialla on melkein kolminkertainen määrä asukkaita Mänttä-Vilppulaan verrattuna. Nokialla h+p välittömässä 24/7, lisäksi p+p välittömässä. 8-16. Mänttä-Vilppulassa h+p välittömässä 7-22, 15 min lähtövalmius 22-07 ja p+p välittömässä 8-16. SILTI Mänttä-Vilppulan kustannukset n. 80 000€ enemmän kuin Nokialla. Jos nyt oikein ymmärsin, kustannustenjakomalli olisi väkimäärä 30% / kuljetuksiin käytetty aika 70%. Näistä summista on jo vähennetty Kela-korvaukset ja vakuutusyhtiöiden maksut.

Jos kuntapäättäjät tämän hyväksyvät, niin ei voi sanoa muuta kuin että sulaa hulluutta.

"Olkaapa hetki paikallanne, kun otetaan sydänfilmiä."

"Jaa KUHANSILMIÄ?!"

Link to comment
Share on other sites

Joo, ei tarvinnut itse kommentoida mitään kun oli jo riittävän monta asiallista kommenttia tehty.

Vieläköhän ehtisi järjestää maanantaiksi mielenosoituksen Taysille...

"Olkaapa hetki paikallanne, kun otetaan sydänfilmiä."

"Jaa KUHANSILMIÄ?!"

Link to comment
Share on other sites

Vieläköhän ehtisi järjestää maanantaiksi mielenosoituksen Taysille...

Mun mielestä kentän duunarit vois kyllä tuoda äänensä hieman voimakkaammin esille kun suunnitellaan tällaisia älyttömyyksiä. Hyviä painostuskeinojakin kyllä löytyis vaikka kuinka. (äksätön viikko jne..)

Myös esim. SEHL, Tehy ja SuPerikin vois vähän enemmän ottaa kantaa ensihoidon palvelutasomäärityksiin, sen verran eri linjoilla on sairaanhoitopiirit eri puolella suomea.

Link to comment
Share on other sites

Niin vois. Meillä paikallinen Tehyn ao on laittanut jo paikallislehteen yleisönosastokirjoituksen aiheesta, katsotaan koska se julkaistaan.

SEHL:lta nyt tosin on turha odottaa yhtään mitään. Itsekseni mietin tässä suljettua "Vartti on vartti" -ryhmää facebookiin paikallisille ensihoitajille. Sitouduttaisiin siihen, että se auto ei tosiaan liikahda alle vartissa mihinkään.

"Olkaapa hetki paikallanne, kun otetaan sydänfilmiä."

"Jaa KUHANSILMIÄ?!"

Link to comment
Share on other sites

Tuo äksätön viikkohan kuulostaa aika mainiolta. Nykysysteemillähän tuosta ei potilaalle koidu mitään ongelmaa, sillä KELAlle se on ihan okei heti kun soittaa 112 ja hätäkeskus "päättää" että ambulanssikuljetus on tarpeellinen hälyttämällä pakettiauton. Eikun TAYSiin kaikki, oli vaiva mikä vaan.

Link to comment
Share on other sites

Sairaanhoitopiirin valtuustokausi on yhtä pitkä kuin kunnavaltuustoissakin. Ja nyt kun kuntavaalit juuri olivat, niin eiköhän ensi vuonna asioista päätä uudet henkilöt sairaanhoitopiirin valtuustossa. Toivottavasti Pirkanmaalla äänestettiin viisaasti.

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

Onko suunnitteilla jotain mielenilmausta aiheesta? Jos on, niin kertokaa mullekin, ettei tule päällekkäisiä suunnitelmia...

"Olkaapa hetki paikallanne, kun otetaan sydänfilmiä."

"Jaa KUHANSILMIÄ?!"

Link to comment
Share on other sites

Nyt olisi perustettuna suljettu ryhmä facebookiin. Allekirjoittaneelle voi laittaa viestiä niin kutsun mukaan. Aletaan suunnitella mielenilmausta!

"Olkaapa hetki paikallanne, kun otetaan sydänfilmiä."

"Jaa KUHANSILMIÄ?!"

Link to comment
Share on other sites

Ja muistakaahan sitten mielenilmauksessa että kantava teema voisi olla potilasturvallisuuden takaaminen ja hoidon nopea aloittaminen, eikä niinkään että me ei haluta 30% palkalla käkkiä työmaalla. Kansan syvät rivit tulkitsevat sen nopeasti ahneudeksi, että taasko noi hoitajat on kinuamassa lisää liksaa.

Link to comment
Share on other sites

Ja muistakaahan sitten mielenilmauksessa että kantava teema voisi olla potilasturvallisuuden takaaminen ja hoidon nopea aloittaminen, eikä niinkään että me ei haluta 30% palkalla käkkiä työmaalla. Kansan syvät rivit tulkitsevat sen nopeasti ahneudeksi, että taasko noi hoitajat on kinuamassa lisää liksaa.

Aamen!!!

Link to comment
Share on other sites

Nyt olisi perustettuna suljettu ryhmä facebookiin. Allekirjoittaneelle voi laittaa viestiä niin kutsun mukaan. Aletaan suunnitella mielenilmausta!

Eikö se ryhmä olisi tehokkaampi julkisena?

Ei nyt tässä kohtaa kun siellä suunnitellaan jo mielenilmausta täyttä häkää :ph34r:

"Olkaapa hetki paikallanne, kun otetaan sydänfilmiä."

"Jaa KUHANSILMIÄ?!"

Link to comment
Share on other sites

Nyt olisi perustettuna suljettu ryhmä facebookiin. Allekirjoittaneelle voi laittaa viestiä niin kutsun mukaan. Aletaan suunnitella mielenilmausta!

Eikö se ryhmä olisi tehokkaampi julkisena?

Ei nyt tässä kohtaa kun siellä suunnitellaan jo mielenilmausta täyttä häkää :ph34r:

Juu näin toki. Käsitin tuon ryhmän idean erilaisena.

Link to comment
Share on other sites

Ryhmä löytyy varmaan ihan facebookin haullakin, mutta sisään pääsee kaverin kutsumana tai pyytämällä. Vartin valmius on nimi.

"Olkaapa hetki paikallanne, kun otetaan sydänfilmiä."

"Jaa KUHANSILMIÄ?!"

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...