Jump to content
MAINOS

Tehy: Päättäjien keskityttävä nyt painokkaasti vanhusten hoidon laadun paranemiseen


Hoitajat.net

Recommended Posts

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy pitää hyvänä, että budjettiriihessä saatiin ratkaistua hoitajia koskeva mitoituskiista, joka on peittänyt alleen vanhuspalvelulain kokonaisuuden. Tehyn mielestä oleellista on, että päättäjät keskittyvät nyt painokkaasti niihin toimenpiteisiin, joiden avulla vanhusten palvelut paranevat.

- Pidämme budjettiriihen ratkaisua hyvänä. Esityksen mukaan hoitajien määrästä ja hoidon laatutekijöistä säädetään asetuksella vuonna 2015, elleivät vanhuspalveluiden laatusuositukset tuolloin täyty. Tämä mahdollistaa tarvittaessa tiukemmat toimenpiteet niitä kuntia kohtaan, jotka eivät noudata vanhuspalveluista annettuja suosituksia, sanoo Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola.

Laitinen-Pesola kiittelee, että ratkaisussa on nyt otettu huomioon hoidon laatu, johon vaikuttavat monet muutkin tekijät kuin hoitajien määrä, mm. potilaiden kunto ja hoidon tarve, hoitohenkilöstön koulutus, toimitilat ja tuotetaanko palveluita haja-asutusalueilla vai kaupunkiseudulla.

- Nyt päättäjien on keskitettävä kaikki tarmo vanhusten palveluiden parantamiseen ja vanhuspalvelulakiesityksen kokonaisuuden edistämiseen. Toivon, että tämä nyt käyty keskustelu vaikuttaa myös kunnissa siten, että puutteet vanhustenhoidossa korjataan.

Tehyn 1.6.2012 julkaisema tiedote ”Jäykkä henkilöstömitoitus ei takaa vanhusten hoidon laatua” internetissä osoitteessa: http://www.tehy.fi/m...x62398=22732917

Lähde: Tehyn tiedote

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...