Jump to content
 

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

Hoitajat.net

Tehy ja SEHL: Ensihoitoon saatava oma perustustutkinto

Recommended Posts

Hoitajat.net

Päivystys- ja ensihoitopalvelujen tuottamiseen liittyvät säädökset ovat muuttuneet paljon viime vuosina. Uusi terveydenhuoltolaki yhdessä muiden säädösmuutosten kanssa on johtanut tilanteeseen, jossa voimassa olevan tutkintorakenteen tuottama osaaminen ei vastaa alan osaamistarpeita. Toimintaympäristö ja palvelujärjestelmä ovat muuttuneet merkittävästi ajoista, jolloin sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa (lähihoitaja) alettiin kehittää.

Tehy ja Suomen Ensihoitoalan liitto ovat toistuvasti esittäneet Opetushallitukselle muutosta nykyiseen tutkintorakenteeseen ensihoidon perustason koulutuksen osalta. Liitot katsovat, että alalle tarvittaisiin erillinen perustutkinto, joka vastaisi ensihoitotyössä vaadittavaa erikoisosaamista. Alan asiantuntijoilta saadun palautteen ja Tehyn sairaanhoitopiireiltä keräämän kyselyn perusteella nykyinen tutkintorakennemalli ei tuota riittävää osaamista ensihoitopalvelujen vaativiin tehtäviin. Kyselyn tuloksia pidetään hälyttävinä.

Lue koko juttu Tehyn sivuilta http://www.tehy.fi/tehy/ajankohtaista/?x22250=23086856

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Makro

LVSK - back to roots. :)

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
dino

LVSK - back to roots. :)

Joo, vahva deja vu tuli kun luki esitystä...

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Pöllö

Tuo olisi kyllä mielenkiintoinen avaus, ja kokeilusta saataisiin varmasti hyvää tietoa, miten jatkossa terveydenhuollon koulutusta voidaan viedä eteenpäin. Pienessä liikkeessähän on oltava jatkuvasti, ja kyettävä myös myöntämään, milloin ollaan ehkä hieman harhapoluilla tai että oma osaaminen ei riitä muodostamaan riittävää kuvaa.

Toivottavasti aiheesta käydään hyvä, avoin ja perusteltu keskustelu ilman, että urautuneisuus tai hyvin korkealta katsominen estää hyvän, käytännönläheisen työnteon oppimisen riittävällä taustalla opetella uutta niin teorian kuin käytännönkin saralta.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Telaketju

Hel/Pel onkin jo toista vuotta oppisopimus kouluttanut brankkareita lähihoitajiks.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Pöllö

LVSK - back to roots. :)

Kommentoin vielä toistamiseen, että ei huono ajatus. Osa ensihoitajakoulutuksistakin on onnistuttu pilaamaan sillä, että sairaalasairaanhoitajakoulutus on siirretty ensihoidon koulutukseen, vieläpä painottuen enemmän vuodeosastonäkökulmaan kuin akuuttihoidon näkökulmaan. Lueskelin männä viikolla erään pätevöitymiskoulutuksen sisältöä ja täytyy todeta, että siinä oli enemmän sitä käytännönläheisempää asiaa kuin omassa eh-koulutuksessani.

En edelleenkään kritisoi sitä, etteikö sh-tutkinnon sisältö pitäisi sisältyä eh (amk) -tutkintoon, ja etteikö hoitotiede veisi hoitoalaa eteenpäin, mutta kun vuorovaikutuskeskeiset yliopistonäkökulma syrjäyttää tutkinnossa akuuttihoidon, traumatologian, hoitoprotokollat, potilaan tutkimisen, kriittisesti sairaan potilaan fysiologian jne. jne. jne. liki täydellisesti, niin ollaan kyllä täysin väärillä urilla. "Ettehän te kuitenkaan tule pääsemään ambulanssiin töihin", oli oman koulumme motto motivoimisessa ja opintojen sisällössä. Katkeruus ei ihan hevin katoa.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×