Jump to content
MAINOS

Murtautumisesta kohteeseen


hippo

Recommended Posts

Pidetäämpä pieni mielipiteitten vaihto sairaankuljettajien oikeudesta/ velvollisuudesta murtautua kohteeseen.

Itselleni tuli tehtävä B 5.2 jossa potilas soittanut ex miehelleen, että käy hakemassa koirat pois koska hän haluaa rueveta nukkumaan..... Potilaalla käytössä unilääkkeet ja jonkun verran muita lääkkeitä sekä puulämmitteinen talo. Ex mies oli yrittänyt soittaa ex vaimolleen saamatta vastausta sekä kun mies oli tullu kohteeseen ovet lukossa ja verhot kiinni. Pot ollut aikaisemminkin suicidaalisia taipumuksia. Joten eipä mulle jäänyt muuta vaihtoehtoa kun pinosta metrinen halko ja ikkuna hajalle (ikkuna sellainen pieni oven ikkuna) No kohteessa potilas istuu sohvalla tietysti humalassa mutta ei ollut ottanut lääkkeitä peruselintoiminnot ok ja konsultaation perusteella jäi kotiin, niin siinä lähtöä tehdessä potilas nousee raivoon ja meinaa maksattaa mulla ikkunan. Laitoinpa asian sitten poliisin selvitettäväksi joten nähtäväksi miten käy mutta mitä mieltä muut ovat asiasta? omasta mielestä toimin oikein esitietojen perusteella. huh.gifhuh.gif

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Itse yriän saada aina poliisin kohteeseen ennen murtautumista, mutta jos omaisia paikalla ja muuta vaihtoehtoa ei ole niin heidän suostumuksella ollaan sisään menty pienimmän haitan periaatteella.

Poikamies voi olla idiootti tietämättään, ukkomies ei ikinä.

Link to comment
Share on other sites

Jos avainta ei mistään kautta saada niin olen yleensä pyytänyt luvan oven murtamiseen omaiselta tai poliisilta. Onneksi  varsinkin näissä "viiskakkosissa" ennemminkin sääntö kuin poikkeus että todellista hätää ei ole.

Tietysti jos on 100 prosenttinen varmuus potilaan kriittisestä tilasta niin pitäähän sitä mennä sitten sisään vaikka murtamalla ovi. Tosin tuota ei ole ikinä tarvinnut tehdä ja tuskin lanssin palokirves ja "kioskiavain" eli sorkkarauta nykyisiin murtosuojattuihin oviin ja lukkoihin pystyisikään.

Link to comment
Share on other sites

Joo jäi tarkentamatta että kiinteistön omistajan luvalla menin lasin läpi ja olin vielä paikalla kun kiinteistön omistaja vaati asukasta hommaamaan uuden lasin. ja kyllä poliisitkin kävi mielessä mutta kun asutaan täällä nälkämalla niin niitä saa sitten ootella :P

Link to comment
Share on other sites

Guest Pölhö

Oman ymmärrykseni mukaan se asuntoon tunkeutuminen lienee pienimmän riesan tie, oletusarvona on tietysti se, että käytetään julkista valtaa (eli palveluntuottajalla on sopimus terveyskeskuksen kanssa) ja tehtävä on tullut hätäkeskukselta normaalin ensihoitojärjestelmän toiminnan mukaisesti.

Eli vaikka sinänsä potilaalla ei olisikaan suurempaa sairaankuljetuksen tarvetta, tulisi ensihoitohenkilökunnan päästä arvioimaan potilaan tila. Luonnollisesti edellä mainittu poliisin kanssa neuvottelu on ihan asiallinen tie. Mikäli potilas on esim. kännissä kuin peikko, eikä suostu kiusallaan ovea tms. avaamaan, on rikottu ovi / lukko ihan hyvä kasvatuksellinenkin muistutus (Tämä on puhtaasti kirjoittajan mielipide).

Mikäli tilanteen taas kääntää toisinpäin, eli jätetään menemättä kohteeseen ja potilas olisikin avun tarpeessa on "potilaan ja taloyhtiön omaisuuden varjeleminen" aika huono neuvotteluvaltti raastuvassa.

-Pölhö

Link to comment
Share on other sites

ompa tullut muutaman kerran ovi rikottua ihan turvapuh.hälytyksen johdosta,jossa ei ole saatu puheyhteyttä asiakkaaseen ja vieläpä mennyt hyväkäs laittamaan turvalukon päälle johon ei ollut avainta luovuttanut tai toinen asiakas joka oli niin hoitokielteinen ettei painanut nappia vaikka taju himmeni pikkuhiljaa.

turvalukkoa tuli poraamaan lukkoseppä keskellä yötä ja poraamisen äänihän on rapussa yöllä helvetillinen ääni.vaikka päivystäjä oli ilmoittanut asiasta helaan tuli sieltä partio asiaa tarkistamaan ja kopeloivat pistoolejaan kun törmäsivät minuun pimeässä rapussa kun kävin välillä röökillä.

hoitokielteisen ovesta taas mentiin höökin avustuksella ovesta sisään tyylillä lentävä+mosa.oli muuten hoitokielteinen höökikin kun häipyivät paikalta tavoitettuamme potilaan ja pyysimme apua,niin eikun häipyivät,onneksi sattui pari konstua tulemaan silloinkin paikalle ja heistä olikin suuri apu.

"to ride,shoot straight and speak the truth"

Link to comment
Share on other sites

Yksi tapa on pyytää pelastuslaitos kohteeseen jolloin paloesimies määrää palomiehen murtotyöhön. Jos asiakas vaatii korvauksia ja niille tulee maksuvelvoite niin maksajana toimii kunta. Tällöin ei ole pelkoa, että sairaankuljettajalle tulisi maksuvaateita.

Link to comment
Share on other sites

Yksi tapa on pyytää pelastuslaitos kohteeseen jolloin paloesimies määrää palomiehen murtotyöhön. Jos asiakas vaatii korvauksia ja niille tulee maksuvelvoite niin maksajana toimii kunta. Tällöin ei ole pelkoa, että sairaankuljettajalle tulisi maksuvaateita.

Joo tällaista olen itsekin joskus kuullut ja muistaakseni näin joskus toimittiinkin.

Kerran oli pt. jäänyt pihalle ja olis pitänyt kotiin äksätä. Ei siinä sitten muuta kun miettimään. pt. lupas, että ikkuna rikki vaan, mutta ei suostuttu, koska meillä ei oikeastaan ollut mitään syytä päästä sisään. Soitettiiin poliisille ja kysyttiin neuvoa. He sanoivat pt. nimi paperiin ja ikkuna rikki. Koska oli jo viileä syksy ja pt niin humalassa, ettei haluttu vanhan miehen jäävän kuitenkaan yksin taloon, jossa ikkuna rikki niin vietiin loppuyöks tk käytäväpaikalle ja soitettiin aamulla omaiset hakemaan ja avaamaan ovi. Turvallisin tapa, ei tullut korvausvaateita ja kaikki olivat tyytyväisiä. No, ehkei tk osasto. :P

Opettaja jumalan armosta...

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...