Jump to content
MAINOS

Vapaat viikonloput


:-D

Recommended Posts

Tietääkö kukaan, onko olemassa "mustaa valkoisella" siitä, että 3 vkon listalla tulisi olla ainakin yksi vapaa viikonloppu tai vastaavasti seuraavalla tasauslistalla 2 vapaata viikonlopua. Työsopimuksena on yksityisen sosiaalipalvelualan tes.

Sain kolmen viikon listan, jossa joka viikonloppu töitä, ja täytyy sanoa, että ei paljoa mieltä lämmitä, aikaisempana kokemuksena voin kertoa, että samassa paikassa mulle oli suunniteltu 9 vkoa ilman kokonaista viikonloppu vapaata.

Voiko kesäsijaisilla näin teettää, kun vakkarit paistattaa vapailla viikonlopuilla ja lomilla.

Auttakaa!!!

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

No työaikalaki sanoo notta

Työaika on järjestettävä niin, että työntekijä saa kerran viikossa vähintään 35 tuntia kestävän keskeytymättömän vapaa-ajan, joka on mikäli mahdollista sijoitettava sunnuntain yhteyteen.
eli lain mukaan pakko ei ole, mutta toisaalta jos työpaikalla muilla säännöllisesti vkl-vapaat pyörii, tulee taas se tasapuolinen kohtelu -pykälä (tai mikä lie...) kyseeseen...

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win you're still retarded.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos!! Ei ihan tasa-arvo taida toteutua. Vielä jos tämä urpo saisi neuvoja miten tässä toimia, niin olisin kiitollinen.

Link to comment
Share on other sites

Jos olet kesäsijaiseksi menossa, niin heti alkuun ei ehkä kannata kovin isoa äläkkää nostaa. Listan tekijälle voit toki mainita, että seuraavassa listassa taitaakin olla enemmän viikonloppuvapaita ja jos teillä on toivomusvihko, niin sinne kannattaa kirjata viikonloppuvapaa toiveena. Monesti listantekijä saattaa ajatella, että esim. opiskelijat haluavat tienata kesällä ja parhaat lisät tulevat sunnuntaivuoroista. Keskustelemalla asiat tapaavat selvitä.

"Tietä käyden tien on vanki/ vapaa on vain umpihanki."

- A. Hellaakoski -

Link to comment
Share on other sites

Mutta jos työpaikalla on mentaliteetti että opiskelijoita kyykytetään ja heillä teetetään kaikki viikonlopputyöt (näitäkin paikkoja on), niin kannattaa miettiä jaksaako sitä. Kesätöissä on suuri pula jokapuolella sairaanhoitajista, joten vaihtoehtojakin löytyy.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...