Jump to content
 

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

Anjovis

Coronariasta. Nyt olen ymmälläni. Auttakaa.

Recommended Posts

Anjovis

...

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Pernasoppa

Työaikalain mukaan työnantajan on myönnettävä virkavapaata tai työlomaa kiireellisten perheasioiden hoitoon, joita ovat siis esimerkiksi lähisukulaisen kuolema tai lapsen sairastuminen. Eli jos lapsi sairastuu, töistä saa olla poissa. Palkanmaksu on sitten asia erikseen. Yksityisen sosiaalialan tessin mukaan (kuten myös monessa muussa tessissä) lapsen sairaus on todennettava lääkärintodistuksella tai muulla hyväksyttävällä keinolla (eli joissain paikoissa riittää ilmoitus). Se, että työantajasi vaatii selvitystä muista järjestelyistä, on normaalikäytäntöä. Muuten tuota järjestelmää käytettäisiin varmasti räikeästi väärin.

Joissain paikoissa on tosiaan paikallisesti sovittu että oma ilmoitus riittää myös lapsen poissaoloon, mutta laki tai tes eivät anna työntekijälle tällaista mahdollisuutta vain ilmoittaa, että nyt meidän Piitu on kippee enkä pääse. Eli lapsi on vietävä hoitoon tai lääkäriin (huom: siis terkkarinkaan todistus ei tessin mukaan riitä, ellei paikallisesti niin ole sovittu). Pääasia kuitenkin on että töihin ei tarvi mennä. Palkkaa saa kolmelta lapsen sairaspäivältä (jos on se todistus) ja se aika on tarkoitettu hoidon järjestelemiseksi. Kotona saa olla kauemminkin, mutta palkkaa ei tule.

Se missä työnantajasi toimii väärin on väittäessään että tunnit tulee korvata. Ei niitä tarvi työllä korvata, mutta rahalla ehkä.

Mitä opimme? Kuulu liittoon, niin voit kysyä tällaiset asiat sieltä (työnantajalla ei silti ole vara kohdella kuulumattomia eri tavalla), ja lue oman alasi tessi ennen kuin aloitat työt, niin ei tule ylläreitä.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Lääkärihoitaja

Se, että työantajasi vaatii selvitystä muista järjestelyistä, on normaalikäytäntöä. Muuten tuota järjestelmää käytettäisiin varmasti räikeästi väärin.

Onko tosiaan a) laillista/luvallista b) normikäytäntö? Jos toimittaa ennalta määrätyt asiakirjat, ei asia minusta kuulu työnantajalle...

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
pocis

Niissä paikoissa missä mä oon ollu töissä, on pitäny laittaa aamuvuoron kohdalla että isä on töissä ja työnantajan tiedot josta ne voi tarvittaessa tarkastaa että näin on. (sillon kun ei oltu vielä erottu).

Ei tosiaan pidä korvata illalla tms.

Sit jos on iltavuoro ja lapsi on sairas niin periaatteessa pitäs mennä töihin vielä kun toinen vanhempi saapuu kotiin. Oliko niin et jos ehtis neljäksi tunniksi niin pitää mennä.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×