Jump to content
MAINOS

Röntgenhoitajan tyypillinen työpäivä?


Guest

Recommended Posts

Tervehdys,

millainen mahtaa olla röntgenhoitajan tyypillinen työpäivä? Mitä kaikkea siihen mahtuu?

Olen hakenut tuossa kevään yhteishaussa opiskelemaan radiografian ja sädehoidon koulutusohjelmaan...

-- Miika

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
MAINOS

Päivähän riippuu ihan työpaikasta, esim. isossa yksikössä jossa on monta eri modaliteettia (laitetyyppiä, eli magneetti, ct, ultraääni, natiiviröntgen, angio...), ollaan yleensä yhdellä laitteella koko aamuvuoro, päivystysvuorossa taas on vähemmän hoitajia ja silloin kaikki tekevät kaikkea (mitä osaavat) ihan sen mukaan mitä tutkimuksia pyydetään.

Itse olen päivystävässä röntgenissä töissä, ja siellä aamuvuoro esim. natiivikuvauksessa sisältää sekä ajanvarauspotilaita että päivystyksiä, yleensä kahdella koneella noin 80-120 potilasta päivässä 4 röntgenhoitajalla. Päivystykset voivat olla käveleviä tai ei. Aamulla osa hoitajista käy tehokierrolla aamuthoraxit kuvaamassa, osa taas avaa laitteet, vaihtaa lakanat yms. Päivän mittaan käydään välillä osastolla kuvaamassa, mutta enimmäkseen röntgenissä. 10 minuutissa ehtii hyvin kuvaamaan kävelevän potilaan thoraxin, tehdä siitä kirjaukset, soittaa osastolle ja kysyä onko leikattu potilas siinä kunnossa että voi pyytää kuljettajaa hakemaan hänet röntgeniin, ja käydä viereisessä huoneessa nostamassa isoa vuodepotilasta lantiokuvaa varten. Kuvaustyön lisäksi esim. viedään potilaita takaisin päivystykseen ja keskustellaan radiologin kanssa mitä kuvia lähettävä lääkäri oikeastaan haluaa kun ei sitä lähetteestä saa selville.

Päivystysvuorot ovat monesti leppoisampia, joskus tosin hyvä että ehtii syömään. 3 tai 4 hoitajaa sukkuloi CT:n, natiivikuvauksen, ja ultraäänen väliä tarpeen mukaan, ja lisää hoitajia saa yrittää hälyttää kotoa jos tulee jotain aikaavievämpää, kuten magneetti tai angio.

Siinä nyt jotain, toivottavasti auttaa. Ja onnea hakuun!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Kiitos vastauksesta. Tuli valintakoekutsu tuossa joku päivä ja perjantaina (1.6.) olisi sitten tuo valintakoe...

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...