Jump to content
MAINOS

YLE: E-reseptien uskotaan vähentävän lääkkeiden väärinkäyttöä


Reportteri

Recommended Posts

Sähköisistä lääkemääräyksistä eli e-resepteistä toivotaan apua lääkkeiden väärinkäytön havaitsemiseen. Huhtikuun alusta lukien lähes kaikki Suomen apteekit ovat e-reseptivalmiudessa. Valmisteilla on lakimuutos, jonka myötä lääkäri voisi tarkistaa osan potilaan vanhoista lääkemääräyksistä ilman potilaan suostumusta. Lääkkeiden väärinkäyttö on arkea jo työterveysasemillakin.

Lue koko juttu

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

"- Saattaa olla joissain tilanteissa, että henkilö kokee kiusalliseksi jonkin vahvan unilääkkeen määrämisen tai mielialalääkkeen määräämisen, ja jos säädetään niin, että ne on aina kenen tahansa lääkärin nähtävissä niin silloin yksityisyyden suoja murentuu tältä osin, Järvinen toteaa."

Eiköhän tietosuojavaltuutettu tms. saa tältä osin vielä hyödyt karsittua.. Yks hyvä juttu e-reseptistä kyllä koituu; terkkareiden hoitajien valtava reseptien pyörittely ja uusittujen reseptien jakaminen potilaille vähenee oleellisesti. Tällä on oikeasti merkitystä kanslian arkirutiineihin.

Link to comment
Share on other sites

Muistanko lukeneeni "väärin" mut tai muistanko ihan puuta heinää??? Et apteekit meinais rahastaa sen reseptin uusimisella xx€ kerralta? Vai luinko asiasta aprilli päivänä?

Apteekkitalous on paikoin sen verran tiukalla, että siellä aletaan varmastikin rahastamaan kaikenlaisella palvelulla, en ihmettelisi, jos e-reseptien uusimisistakin pyydettäisiin palvelumaksua. Lääkärithän perivät ihan kohtuullisia hintoja muutaman sekunnin, kymmenen sekunnin puheluista reseptien uusimisesta puhelimitse, 0 - 35 euroa voi olla väli, tietysti he myös kirjaavat tiedot, tuntevat potilaat ja joskus joutuvat miettimään vähän kaikenlaista uusimisenkin taustalla. Noita uusia tulonlähteitähän yritetään löytää ja maksuttomia palveluita vähentää - osa apteekeista ei ilmeisesti enää ota vastaan lääkejätteitä, niitä kertyy paljon ja niiden kuljetus ja käsittely on aika kallista. Eihän noilla pikkumaksuilla huikeita summia vuodessa tehdä, mutta jos muutamasta suunnasta pystyy vähentämään kuluja ja lisäämään tuloja, niin kyllähän se alkaa sitten tuloksessa näkymään. Samalla sitten saadaan ehkä vähän vähenemään aiemmin ilmaispalveluina tehtyjen töiden määrää eli työaikaa menee sitten tuottavampaan työhön.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...