Jump to content
MAINOS

Arkipyhäkorvaus


stabiili

Recommended Posts

Miten arkipyhäkorvaus käyttäytyy työvuorolistassa kk palkallisella työntekijällä? Työehtosopimuksen mukaan tiettyjä arkipyhiä korvataan aikana eli tällöin pitäisi olla pyhien verran ylim. vapaita. Yleensä näin on ollut joko sillä listalla jolla pyhät ovat tai sitten seuraavalla. Tarkistin Työehtosopimuksesta että näin kuuluukin olla.

Itselleni sattui nyt tilanne että kolmen viikon listalla on kaksi arkipyhää. Eli pitäisi olla vapaita sitten kaikkiaan 8 päivää. Aloin sitten ihmettelemään kun suurin osa työpäivistä oli lyhennettyjä että mikäs moiseen on syynä ja huomasin että vapaita olikin vain 7 ja 7 työpäivää oli lyhennetty n. tunnilla eli se vapaa oli "häivytetty" työvuorojen lyhennyksiin.

Tessin mukaan kuitenkin vapaa on vapaa joten eihän näin voi toimia?

Tämän mukaan tuo vapaa on järjestettävä vaatimuksestani joko 1. tai 2. listalla voimassa olevalla tasoittumisjaksolla.

Olenko ymmärtänyt oikein vai pitääkö vielä liittoon soittaa ja tarkistaa :itkee:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
MAINOS

Huono esimies teillä. Luulen että sen voi noinkin toteuttaa mutta kannattaa tarkistaa liitosta. Ota reilusti puheeksi esimiehen kanssa ja kysy miksi näin on tehty ja miten työtovereiden kohdalla koska pitäisi kai olla sama menettely jokaisella:)

Link to comment
Share on other sites

Tunnin lyhyempi työpäivä on vapaata siinä missä kokonainen vapaapäiväkin. Työvuorolyhennykset ovat ihan yleinen käytäntö kun kokonaisia vapaapäiviä ei pystytä tai voida antaa. Kvtes ei taida puhua, että arkipyhien aikakorvaukset pitäisi antaa kokonaisina vapaapäivinä?

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...