Jump to content
MAINOS

Kolmivuorotyöläisten työaikamuotoa aletaan järkeistää


Hoitajat.net

Recommended Posts

Kolmivuorotyöläisten työaikamuotoon, ns jaksotyöhön ollaan vihdoin saamassa uudistuksia. Työaikaa on yritetty uudistaa erilaisissa työryhmissä vuosikymmeniä, nyt ensimmäinen oikea kehitysaskel näyttää todennäköiseltä. KT Kuntatyönantajien, kunta-alan pääsopijajärjestöjen ja Tehyn yhteinen työryhmä pääsi maanantaina 26.3. neuvottelutulokseen jaksotyöaikakokeilun sopimusmääräyksistä. Tehyn hallitus hyväksyi neuvottelutuloksen alkuviikosta.

- Arvioimme, että neuvottelutulos uusista työaikamääräyksistä luo edellytykset työaikakokeilun aloittamiselle. Vielä tarkemmin sopimatta ovat kokeilun kesto sekä mukaan tulevat paikkakunnat ja yksiköt. Käytännössä kokeilu alkanee ensi syksynä, sanoo Tehyn edunvalvontajohtaja Jukka Maarianvaara.

Jaksotyöaikakokeilusta ja sitä valmistelevasta työryhmästä sovittiin viime marraskuussa kunta-alan sopimusratkaisun yhteydessä. Työryhmän toimeksiantona oli valmistella kokeilua varten nykyistä yksinkertaisemmat ja selkeämmät sopimusmääräykset. Kokeilussa sovellettavien uusien määräysten tavoitteena on myös edistää työhyvinvointia ja parantaa tuloksellisuutta.

Jaksotyöaikakokeilua koordinoi ja seuraa em. KT Kuntatyönantajien ja kunta-alan ammattijärjestöjen työryhmä. Kokeilun toimivuus ja kustannusvaikutukset arvioidaan sopimuskauden aikana eli 28.2.2014 mennessä.

Lähde Tehy.fi http://www.tehy.fi/tehy/ajankohtaista/?x22250=22418152

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS
MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...