Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Hoitajat.net

Epäkohtiin puuttuva hoitaja saa herkästi potkut

Recommended Posts

Hoitajat.net

Etelä-Suomen aluehallintovirasto, joka on vanhusten hoitoa valvova viranomainen, saa vuosittain 40-50 kantelua tai ilmoitusta. Kanteluita tekevät vanhusten omaisia enemmän hoitoalan henkilökuntaan kuuluvat.

Karu tosiasia on, että epäkohdista viranomaiselle kannellut hoitaja joutuu usein työnantajansa silmätikuksi ja etsimään uuden työpaikan. Työnantajatahot katsovat, että hoitajat eivät saa puhua epäkohdista ulkopuolisille.

http://www.ess.fi/?article=356435

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mirtazapin

Ihan hyvä juttu. Hoitajilla taitaa mennä aika huonosti. Mielenkiintoista, että Etelä-Suomen Sanomilla ja Ajankohtaisella Kakkosella on melkein identtiset jutut.

Etelä-Suomen Sanomat: Epäkohtiin puuttuva hoitaja saa usein lähteä

Ajankohtainen Kakkonen YLE2 klo 21.00 17.1.: Saako hoitaja puhua epäkohdista? http://atuubi.yle.fi/ohjelmat/ajankohtainen_kakkonen

Share this post


Link to post
Share on other sites
Asswiper

Ihan katsomisen arvoinen juttu oli eilen ajankohtaisessa kakkosessa. Melkoiseen pyörätykseen olivat hoitajat joutuneet, kun olivat nostaneet kissan pöydälle. Tästä tuli mieleen, että mikäli meinaa puuttua epäkohtiin, niin pitäisi haalia ensin melkoisesti taustatukea itselleen, esim. kollegoista, median edustajista, liittojen ja järjestöjen ihmisistä jne...

Ainakin itse arvostan henkilöitä, joilla on rohkeutta pistää itsensä likoon, ja ajatella muutakin kuin omaa itseään. Toisaalta on itsestään selvää, että yksityisten hoitokotien tärkein tehtävä on tuottaa voittoa osakkeenomistajille, joten siellä asiaan varmasti kuuluukin, että mitoituksissa ja hoidon laadussa kannattaa taiteilla hyväksytyn ja laittoman rajamailla. Itse en ole yksityisellä puolella työskennellyt, mutta olen ymmärtänyt, että ongelmat ovat siellä vähän toista luokkaa, kuin esim. kaupungin paikoissa. No tätä yksityistämistähän Suomalaiset tuntuvat haluavan. Kokoomus kun on vakiinnuttamassa paikkaansa maan suurimpana puolueena.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...