Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Hoitajat.net

Vanhuspalvelulakiin kirjataan minimihenkilöstömäärä

Recommended Posts

Hoitajat.net

Uutta vanhuspalvelulakia valmistellaan nopealla aikataululla edellisen hallituksen selvitystyön pohjalta. Tuolloin Sosiaali – ja terveysmininisteriön asettama selvitysryhmä esitti, ettei vanhuspalvelulakiin kirjattaisi henkilöstömitoitusta. Nyt peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson haluaa kuitenkin, että lakiin kirjataan kuntia sitovat minimimäärät hoitohenkilöstön määrästä ympärivuorokautisessa hoidossa.Peruspalveluministeri on valmis tehostamaan lakia uhkasakolla, jos kunnat sitä laiminlyövät. Lain jatkovalmistelun tavoitteena on vaikuttava ja sitova, iäkkäiden ihmisten asemaa, oikeuksia ja palveluita turvaava laki.

-Laki antaa valvontaviranomaisille välineet valvoa ja tarvittaessa puuttua epäkohtiin rangaistuksen uhalla, Guzenina-Richardson sanoo.

http://www.tehy.fi/t...x22250=21593321

Share this post


Link to post
Share on other sites
Asswiper

Toivottavasti ne minimihenkilöstömäärät sidotaan potilaiden hoitoisuuteen, ja määrätään valtakunnallinen hoitoisuusindeksi. Muuten yksityiset hoitolaitokset (ja miksei kunnallisetkin) kiertävät näitä muuttamalla vanhainkoteja ja pitkäaikaissairaaloita palvelutaloiksi tai ryhmäkodeiksi. Tarvitaan myös kunnolliset sanktiot näiden mitotusten rikkomisesta tai kiertämisestä. Mitoituksien saaminen lakiin voisi ratkaista hoitajien määrään liittyvät ongelmat, mutta millä voitaisiin paikata hoitaja- aineksen laadullinen heikkeneminen? Välillä tuntuu, että ainakin Helsingin kaupungin työvoimastrategiana on korvata jatkuvasti laatua määrällä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...