Jump to content
MAINOS

STM: Ministeri Risikko: Työn fyysinen kuormittavuus työhyvinvoinnin suuri uhka


Reportteri

Recommended Posts

"Työn henkisestä kuormittavuudesta puhutaan paljon. On totta,että työ kuormittaa edelleen henkisesti enemmän kuin fyysisesti.Kuitenkin tutkimusten mukaan työn henkinen kuormittavuus on2000-luvulla laskenut ja fyysinen kuormittavuus lisääntynyt.Varsinkin kuntien työntekijät kokevat työnsä fyysisesti yhäkuormittavammaksi", totesi sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko avatessaan tänään Etelä-Pohjanmaansairaanhoitopiirin Työhyvinvointiviikon Seinäjoella.

Työn fyysisestä kuormittavuudesta onkin tullut työhyvinvoinninkasvava uhka. Työterveyshuollolla on työhyvinvoinnin edistäjänämerkittävä rooli, mutta se ei poista työnantajien ja työntekijöidenvastuuta oman työympäristön parantamisesta.

"Työhyvinvointia ei synny yksin eikä itsestään; sitä syntyyhyvästä johtamisesta, osaamisesta, osallisuudesta ja yhdessätekemisestä sekä omasta kunnostaan huolehtimisesta", kiteyttiRisikko.

Työhyvinvointi kannattaa myös taloudellisesti:

"Asiat, jotka parantavat työhyvinvointia, parantavat myöstuottavuutta: työn mielekkyys, hyvä työympäristö jaoikeudenmukainen johtaminen kannustavat työntekijää ja parantavatorganisaation kannattavuutta. Työhyvinvointiin satsaaminen ei olemenoerä, vaan erittäin tuottava sijoitus. Hyöty on keskimäärinkuusinkertainen suhteessa panostukseen. Yksi työhyvinvointiinsijoitettu euro tuo siis kuusi euroa takaisin."

Lisätietoja

Erityisavustaja Suvi Aherto, puh. 09 160 73924,etunimi.sukunimi@stm.fi

Lähde

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Terveydenhuollon tontin eräällä yksityisellä sektorilla mennään, ja meillä ei ole työterveyshuoltoa saati sitten sijoitettaisiin jotain ylimääräistä työntekijöiden terveyteen.

Talouslehdethän ovat jo pitkän aikaa nostaneet esiin työhyvinvointiin sijoitetun rahasumman reipasta tuottavuutta, mutta ihan kaikkien pomojen päätä se ei käännä. Vielä tosin en ole löytänyt lakipykälää, joka mahdollistaisi edes tehdyt ratkaisut, mutta kun taustalla kikkailee sopivia juristeja tai kotijuristeja, niin...

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...