Jump to content
MAINOS

YLE: Narkolepsiaan sairastuneen pojan isä ei yllättynyt raportista


Reportteri

Recommended Posts

Narkolepsiaan sairastuneen pojan isä ei pidä narkolepsiatyöryhmän loppuraportin tuloksia yllättävinä. Hän uskoo, että ilman vanhempien aktiivisuutta sikainfluenssarokotteen ja narkolepsian välisen yhteyden löytymiseen olisi kulunut vielä enemmän aikaa. 8-vuotiaana narkolepsiaan sairastuneen pojan isä kertoi YLE Uutisille kokemuksistaan.

Lue koko juttu

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Sikainfluenssaepidemia alkoi Meksikosta huhtikuussa 2009. Tauti levisi nopeasti eri puolille maailmaa ja rokotetta alettiin kehittää kiireesti. Suomessa päätettiin hankkia täsmärokotetta heti, kun sitä on saatavilla, ja valinta osui Pandemrixiin. Rokotetta saatiin syksyllä, ja aluksi rokotuksiin jonotettiin ruuhkaksi asti. Epidemian alkaessa laantua myös rokotusinto hiipui.

Lue koko juttu

Link to comment
Share on other sites

Kesällä 2010 Maailman terveysjärjestö WHO ilmoitti sikainfluenssan pandemiavaiheen olevan ohi. Suomessa puolestaan alkoivat herätä epäilyt Pandemrix-sikainfluenssarokotteen ja narkolepsian yhteydestä, kun tavallista useampi lapsi oli sairastunut narkolepsiaan. Epäilyille saatiin vahvistus runsas vuosi myöhemmin.

Lue koko juttu

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...