Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Asswiper

Saako vuorovastaava käskeä sairaan työntekijän menemään kotiin?

Recommended Posts

Asswiper

Meillä töissä tuli väittelyä siitä, onko vuorovastaavalla (joka siis ei ole OH tai AOH) oikeus lähettää selvästi sairaana töihin tullut henkilö kotiin? En nyt tarkoita siis sitä, jos joku hieman köhii tai näyttää väsyneeltä, vaan jos kyseessä on ihan kunnolla kipeä työntekijä. Ainakin minä oletin, että vuoroesimiehelläkin olisi oikeus tähän, mutta töissä toisilla oli se käsitys, että asia pitää jättää sairastuneen työntekijän itse arvioitavaksi. Esim. "ruikkutaudissa" töihin tulevahan saattaa tartuttaa muita, ja muutenkin henkilö, jonka työkyky on selkeästi alentunut, on turvallisuusriski. On kuitenkin olemassa ihmisiä, jotka eivät jää sairaslomalle niin kauan kuin jalat kantaa.

Kertokaahan viisaammat. Meillä on pomot lomilla, joten ei voi heiltäkään kysyä. Katsoin nuo vanhat "sairaana töihin" ketjut läpi, mutta en löytänyt sieltä vastausta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
{BS}

Meillä vuoronvastaavat hoitavat sijaisen hankkimisen, lisäavun pyytämisen, töiden järjestelyt jne. Eli myös työntekijöiden työkunto ja toiminta on heidän tarkkailtavana.

Eli kotiin vain, jos aihetta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
_Silja_

...sanoisin, että jopa velvollisuus. Vastaavissa tilanteissa meillä vuorovastaavalla on ns. esimiesoikeudet. Meillä on myös puhuttu, että vuorovastaavan pitää puuttua, jos työntekijä tulee esim. päihtyneenä töihin. Lähiesimiehemme kun ovat työsuhteessa, ei heille oikein voi kotiinkaan soitella...

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...