Jump to content
MAINOS

Saako vuorovastaava käskeä sairaan työntekijän menemään kotiin?


Asswiper

Recommended Posts

Meillä töissä tuli väittelyä siitä, onko vuorovastaavalla (joka siis ei ole OH tai AOH) oikeus lähettää selvästi sairaana töihin tullut henkilö kotiin? En nyt tarkoita siis sitä, jos joku hieman köhii tai näyttää väsyneeltä, vaan jos kyseessä on ihan kunnolla kipeä työntekijä. Ainakin minä oletin, että vuoroesimiehelläkin olisi oikeus tähän, mutta töissä toisilla oli se käsitys, että asia pitää jättää sairastuneen työntekijän itse arvioitavaksi. Esim. "ruikkutaudissa" töihin tulevahan saattaa tartuttaa muita, ja muutenkin henkilö, jonka työkyky on selkeästi alentunut, on turvallisuusriski. On kuitenkin olemassa ihmisiä, jotka eivät jää sairaslomalle niin kauan kuin jalat kantaa.

Kertokaahan viisaammat. Meillä on pomot lomilla, joten ei voi heiltäkään kysyä. Katsoin nuo vanhat "sairaana töihin" ketjut läpi, mutta en löytänyt sieltä vastausta.

1/12800

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Meillä vuoronvastaavat hoitavat sijaisen hankkimisen, lisäavun pyytämisen, töiden järjestelyt jne. Eli myös työntekijöiden työkunto ja toiminta on heidän tarkkailtavana.

Eli kotiin vain, jos aihetta.

"If you ain't part of a solution, you are solid or gas."

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

...sanoisin, että jopa velvollisuus. Vastaavissa tilanteissa meillä vuorovastaavalla on ns. esimiesoikeudet. Meillä on myös puhuttu, että vuorovastaavan pitää puuttua, jos työntekijä tulee esim. päihtyneenä töihin. Lähiesimiehemme kun ovat työsuhteessa, ei heille oikein voi kotiinkaan soitella...

Kokemus on hyvä opettaja, mutta lähettää sikamaisen isoja laskuja

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...