Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Muska

Steriilin liinan asettelu

Recommended Posts

Muska

Minulla olisi kysymys liittyen yksittäin pakattuun steriiliin liinaan. Kumpi puoli eli muovinen vai paperinen puoli tulee ylöspäin? Kaikissa ohjeissa lukee vain, että asettele steriili liina pöydälle. Vielä olisi kiinnostanut tietää, mikä tekee tämän liinan eri puolista tärkeän olla alla tai päällä eli onko kontaminaatioriski vähäisempi jommin kummin päin ja miksi, sillä onhan se steriilisti pakattu? Kiitokset etukäteen vastaajalle!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Julma

Paperinen puoli hieman imee eritteitä (verta, mahdollisesti roiskahtavia puudutteita tai huuhtelukeittiksiä, yms.) niin ne pisarat ei jää siihen muoville pyörimään. Eipä siinä kai mitään muuta eroa ole, mutta itse laittaisin noin päin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
pekka

Ja meillä hoitajat eivät (enään) tee pöytiä valmiiksi, esim. CVK:n tai epiduraalikatetrin laittoa varten. Välineet ojennetaan pakkaukset aukaisten operatöörille, joka kokoaa itse tarvitsemansa välineet steriilein käsinein ja steriilisi pukeutuneena pöydälle. Tosin leikkaussalissa toimitaan sitten taas toisin.

Duodecimin verkkokurssi. Keskuslaskimokatetrin (CVK:n) laitto ja käyttö:

http://www.terveysportti.fi/kotisivut/sivut.nayta?p_navi=125196&p_sivu=124739

Share this post


Link to post
Share on other sites
{BS}

Työssä tulee aika reippaasti käytettyä steriilejä liinoja (suturoinnit ja välinepöytä itselle kasattuna ja sitten valmiiksi anestesialääkärille). Muovipuoli alaspäin, paperinen ylös. Pakkauksistakin ne lähtee niin, että muovipuoli tulee heti käteen ja paperinen on sisimmäisenä. Jos steriilisti pukeutuneena laittelee liinaa, niin sittenhän sisä ja ulkopuolella ei ole väliä. Mutta siis se paperinen imee esim verta, kun taasen muovipuolella se veri lähtee liikkeelle pisaroina/lammikkona painovoiman vaikutuksesta alaspäin, usein sinne alustalle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...