Jump to content
MAINOS

YLE: Ihmisten huoli aikaisti aspartaamin arviointia


Reportteri

Recommended Posts

Esimerkiksi kevytlimsoista tuttu aspartaami huolestuttaa yhä useampaa. Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto EFSA aikaisti toukokuussa keinotekoisena makeutusaineena käytetyn aspartaamin turvallisuusarviointia nimenomaan huolestuneiden kansalaisten takia. Alun perin vuodelle 2020 suunnitellun arvioinnin on määrä valmistua jo ensi vuonna.

Lue koko juttu

Link to comment
Share on other sites

http://www.elinahytonen.fi/2011/02/aspartaami/

Ton artikkelin luettuani päätin lopettaa purkan syönnin. Tai ainakin vaihtaa merkkiin jossa ei ole aspartamiinia. "Aspartaamin metanoli muuntuu formaldehydiksi, tunnetuksi karsinogeeniksi, kun lämpötila saavuttaa tai ylittää 30 astetta. Tämä aine on – paitsi ruumiiden palsamoinnissa käytetty – myös voimakas myrkky, joka jo pieninä annoksina voi aiheuttaa geneettisiä ja immuunijärjestelmän vaurioita. Formaldehydi taas muuntuu muurahaishapoksi, joka aiheuttaa aivoverisuonten laajentumista ja estää kudosten hapensaantia."

Älä ylpeile sillä, ettet ole koskaan kaatunut vaan sillä, että olet aina noussut ylös.- Joseph Campbell-

Link to comment
Share on other sites

http://www.elinahytonen.fi/2011/02/aspartaami/

Ton artikkelin luettuani päätin lopettaa purkan syönnin. Tai ainakin vaihtaa merkkiin jossa ei ole aspartamiinia. "Aspartaamin metanoli muuntuu formaldehydiksi, tunnetuksi karsinogeeniksi, kun lämpötila saavuttaa tai ylittää 30 astetta. Tämä aine on – paitsi ruumiiden palsamoinnissa käytetty – myös voimakas myrkky, joka jo pieninä annoksina voi aiheuttaa geneettisiä ja immuunijärjestelmän vaurioita. Formaldehydi taas muuntuu muurahaishapoksi, joka aiheuttaa aivoverisuonten laajentumista ja estää kudosten hapensaantia."

http://www.elinahytonen.fi/tietoja/

Tuon luettuani kaadoin toisen tuopillisen Pepsi Maxia, ja päätin odottella oikeita tutkimuksia.

Link to comment
Share on other sites

Toki EFSA reagoi nopeammin aiheeseen, koska aineen käyttö on erittäin laajaa eli pienikin viite mistään on peruste arvioida mahdollinen haitta. EFSA:n sivuilta tietoa lisää: http://www.efsa.europa.eu/en/topics/topic/aspartame.htm?wtrl=01

Suurin osa metanolista taitaa kuitenkin erittyä sellaisenaan hengitykseen ja virtsaan. Metanolia muodostunee aspartaamin metaboliassa vähemmän mitä sitä tulee ravinnossa muuten.

Varsin paljon tutkittu aine, ja katsotaan, mitä EFSA:n uudelleenarvioinnin jälkeen tehdään.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

http://www.elinahytonen.fi/2011/02/aspartaami/

Ton artikkelin luettuani päätin lopettaa purkan syönnin. Tai ainakin vaihtaa merkkiin jossa ei ole aspartamiinia. "Aspartaamin metanoli muuntuu formaldehydiksi, tunnetuksi karsinogeeniksi, kun lämpötila saavuttaa tai ylittää 30 astetta. Tämä aine on – paitsi ruumiiden palsamoinnissa käytetty – myös voimakas myrkky, joka jo pieninä annoksina voi aiheuttaa geneettisiä ja immuunijärjestelmän vaurioita. Formaldehydi taas muuntuu muurahaishapoksi, joka aiheuttaa aivoverisuonten laajentumista ja estää kudosten hapensaantia."

http://www.elinahytonen.fi/tietoja/

Tuon luettuani kaadoin toisen tuopillisen Pepsi Maxia, ja päätin odottella oikeita tutkimuksia.

Jos tuopillisen joisin, juoksisin vessaan aika nopeesti. Sen olen aina tienny ettei mun pakki kestä aspartamiinia vähänkään isoina määrinä.

Älä ylpeile sillä, ettet ole koskaan kaatunut vaan sillä, että olet aina noussut ylös.- Joseph Campbell-

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...