Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Reportteri

Jokakesäinen hoitajapula sulkee sairaaloiden osastoja

Recommended Posts

Reportteri

Jokakesäinen hoitajapula sulkee sairaaloiden osastoja ja supistaa terveyskeskuspalveluja. Pula koettelee erityisesti päivystyspoliklinikoita ja kotisairaanhoitoa. Kotihoidossa työskentelevälle terveydenhoitajalle Kaija Karoselle hoitajapula on tuttua. Siitä kärsitään Helsingissä joka kesä. Päteviä hoitajia on ollut vaikea saada lyhytaikaisiksi sijaisiksi. http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/06/kesaisesta_hoitajapulasta_tuli_krooninen_2665562.html

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pöllö

Hm, työmäärä vs. resurssit - vai perehdytysongelma?

Useampi paikka tulee mieleen, kolmessa perehdyttämiseen yritetään järjestää alkuun resursseja, se on systemaattista, käydään läpi työnjako, toiminnot, logistiikka, uudet ja kerrattavat asiat. Kysymyksiin yritetään aina vastata. Ei ihan joka lähtöön saada henkilökuntaa, mutta kohtuullisen hyvällä prosentilla kuitenkin. Sitten yksi, jossa perehdytys ja asioiden organisointi ei ihan yhtä hyvin mennyt, uusi ihminen oli uhka - kas, osa osastoa oli henkilökuntapulan vuoksi suljettu kesän ulkopuolellakin.

Vai työvuorojen järjestelykysymys? Vai rakennetaanko sijaisuudet sellaisiksi, että parempaa on tarjolla muualla? Mikä?

Share this post


Link to post
Share on other sites
{BS}

Olisikohan avainsanana tuossa jutussa tuo "lyhytaikainen sijainen". Aivan minimillä yritetään mennä ja sitten joskus kun tarvittaisiin joku, niin eipä löydy. Jos nostettaisiin sitä henkilöstömäärää vaikka sillä yhdellä niin voisi olla helpompaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...