Jump to content
MAINOS

Cure for Cancer...syövän parantaminen


Misrec

Recommended Posts

MAINOS

Luin netistä tällasen artikkelin, mutta kun en paljon aiheesta tai asiasta ymmärrä, niin ajattelinpa laittaa tänne arvioitavaks.

Mitäs mieltä olette?

http://hubpages.com/hub/Scientists_cure_cancer__but_no_one_takes_notice

Samalla sivulla myös vanha ystävämme kannabis parantaa syövän: http://hubpages.com/hub/Cannabis-Cures-Cancer-Run-From-The-Cure-The-Rick-Simpson-Story

Tosin kannabis ei voi parantaa syöpää koska:

One of the big problems we face today is the fact that the big drug companies (BigPharma) have set out to stop all natural medicine remedies that they cannot produce, because they are not patentable.

Sivu lienee tehty vitsiksi tai sitten jotkut rokotusvastaiset vanhemmat ovat keksineet tappaa lisää viattomia ihmisiä lastensa lisäksi sillä, että epätoivoiset ja sairaat ihmiset alkavat lääketieteen sijasta turvautua huumeisiin ja ihmisillä testaamattomiin hermomyrkkyihin.

Link to comment
Share on other sites

Luin netistä tällasen artikkelin, mutta kun en paljon aiheesta tai asiasta ymmärrä, niin ajattelinpa laittaa tänne arvioitavaks.

Mitäs mieltä olette?

http://hubpages.com/hub/Scientists_cure_cancer__but_no_one_takes_notice

PubMedista löytyy esim. tällainen artikkeli hakemalla tuolla Evangelos Michelakis -nimellä: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2544482/?tool=pubmed missä viitataan moiseen mahdollisuuteen, mutta aika alustavalla tasollahan tieto aiheesta on. Samalta tekijältä löytyy artikkeleita mm. verisuonten toiminnan säätelystä, ja hiiren sydänlihasta mahdollisesti suojaavasta entsyymitoiminnan muutoksesta infarktissa. Hakemalla "dichloroacetate cancer" löytyy perustutkimusta, jossa diklooriasetaatin antitumoraalista vaikutusta on havaittu jossain määrin, ainakin in vitro. Cochrane -raportissa on arvioitu mitokondrioihin vaikuttavia tutkimuksia, näistä on vähän näyttöä, diklooriasetaatilla yhdessä nähty jonkinmoista vaikutusta. RCT-organisaatio on myös koonnut tietoa, yksi 5 henkilön tutkimus on tehty, eikä siinä voitu todeta riski-hyöty -suhdetta positiiviseksi. Glioblastoomaan on ainakin DCA:ta kokeiltu.

Lääketeollisuuden salaliittoteoriaan en tässä tapauksessa usko, koska on muita yksinkertaisempia selityksiä. Perustutkimus on hidasta, mahdollinen periaate vaatii yleensä tutkimuksen tarkemmasta mekanismista, sen muusta haitattomuudesta ja käyttökelpoisuudesta, in vitro -kokeita, kokeita kenties koe-eläimillä, tutkimuksia annostelusta ja sitten voidaan päästä edes yksinkertaisimpiin ihmiskokeisiin. Ja vielä on monta porrasta välissä, että päästään osoittamaan hoidon tehokkuus ja käyttökelpoisuus - ja edelleen laajamittaisiin syöpähoitoihin. Havainnosta lääkkeeseen menee tyypillisesti kymmenkunta vuotta, poikkeuksellisesti ehkä seitsemän, jos havainto on suuntaa-antava, niin kymmenen vuotta on lyhyt aika. Vaikkapa Suomessakin on n. 15 vuotta puuhannut mitokondrioiden parissa eräs värikäs henkilö ja kuulu ryhmä, mutta... p53:sta, onkogeeneista sun muista on puhuttu ainakin kolmatta vuosikymmentä...?

Syöpään on vuosien varrella luvattu mitä erilaisimpia parantamistapoja verisuonten kasvusta, immuniteetista ja geeniterapiasta lähtien, valtava määrä erilaisia lääkeaihioita on testattu, ja uskoisin lääketeollisuudenkin olevan erittäin kiinnostunut esim. yhdistelmähoidosta, jossa heidän oma lääke jonkin toisen lääkkeen kanssa tuhoaisi syöpäkasvaimen tehokkaasti. Lääketeollisuus ei - salaliittojen vuoksiko? - myöskään ole kyennyt kehittämään uusia anbitiootteja kovinkaan kummoiseen tahtiin, vaikka tarjolla voisi olla rahaa ja mainetta. Ja antibioottienkin kehittämisessä on haasteena se, että helposti häiritään ihmisen omien solujen käyttäytymistä, vaikka kyse olisi bakteereista ja sienistä - ja syöpäsoluthan ovat aika tavallisia ihmissoluja, joten haastetta riittää...

Aina aika-ajoin nousee medioissa ns. ihmeaineita syöpään, vaikka syöpä on ilmeisesti koko joukko hyvin erilaisia sairauksia, ja ehkä mikään yksittäinen aine ei koskaan tule parantamaan kaikkia syöpiä - valitettavasti. Toivon olevani väärässä ja löydettävän jokin ihmeaine. Toivottavasti DCA:sta (DiChloroAcetate) tulisi yksi jonkinmoinen parannus ainakin joihinkin syöpiin. Ikävä kyllä, osa laboratorioissa lupaavilta vaikuttavista aineista ei vain syystä tai toisesta toimi monimutkaisessa ihmiskehossa halutulla tavalla - viime viikolla taisi eräs suomalainen lääkekehittäjäyritys ilmoitella, ettei sen Parkinson -lääke toiminut kliinisen vaiheen kokeissa halutulla teholla ts. lääkkeen kehittäminen sitten taisi jäädä siihen; varsin pitkälle mentiin, ennenkuin sitten näyttö jäi saamatta. Joskus sanottiin, että jokaista "100 000 arvioitua molekyyliä" kohtaan tulee yksi mahdollinen lääkemolekyyli, mutta siinä on tietysti paljon sitä fysiologisilta, farmakologisilta ja kemiallisilta ominaisuuksiltaan sopivan molekyylin hakua ihan tietokonemallinnoksilla.

Ja onhan syövän hoitotulokset parantuneet vuosikymmenien varrella, ja edelleen syöpäsairaudet ovat laaja ja eräs tutkituimpia sairauksia. Graalin maljaa etsitään varmasti oikeasti ja edelleen, vaikka tuloksina tulee usein vain tiettyihin syöpätyyppeihin kohtuullisesti pureva hoito. Mutta sekin on edistystä, ja syöpälääkärit varmasti pitäisivät joitain yksittäisiä aineita huomattavinakin harppauksina syövän hoidossa - ja moisia harppauksia tulee edelleen. Katsotaan, miten DCA:n käy, toivottavasti se olisi nyt se ihmeaine, mitä on vuosikymmeniä etsitty.

Salaliitoista ei välttämättä ole kyse, joskus ihminen on myös toiveikas ja haluaa löytää - tai olla löytävinään - ratkaisun vaikeaan ongelmaan, joskus myös erilaisia valmisteita tietoisesti markkinoidaan ihmeparantajina. Vaikkapa joidenkin vitamiinien tai hivenaineiden tahi kasvisrohdosten käyttöä syövän "hoidossa" voisi pitää salaliittoinakin, joskus joku on tainnut tehdä niillä rahaa (tai kuvitellut tekevänsä ihmeitä tai ainakin antavansa ihmiselle toivoa), mutta tuloksia ei ole tullut. Toki maailmassa on myös henkilöitä, jotka hakevat tutkimusrahaa tai mainetta hieman kyseenalaisinkin tiedoin. Ja erityisesti maailmassa on nettisivuja, jotka tekevät valkoista mustasta ja mustaa valkoisesta... DCA näkyi löytyvän myös joltain "luonnollisten hoitokeinojen" sivuilta, vaikka ymmärtääkseni kyseessä on kemiallisesti varsin ärhäkkä aine ja itse asiassa ympäristölle haitallinen aine...

Aina tietysti täytyy muistaa, miten ja kenelle artikkelit on kirjoitettu - tietynlainen yltiöpositiivisuus on kirjoitustapa joissain kulttuureissa, ja Hubpages kirjoittelee syöpäsivuillaan myös miten "paksunsuolen syöpä on estettävissä kolonoskopialla". Syövän voi estää tutkimustoimenpiteellä? Niin, otsikon voi lukea kahdella tapaa, syöpää ei tule lainkaan - tai syövän leviäminen sairaudeksi voidaan estää. Ja onko kolonoskopia täydellinen estämään syöpäkuolemat, on sitten eri juttu. Joissain kulttuureissa muuten myös kritiikki esitetään positiivisina asioina, mikä ei esim. entisen opinahjoni kansainvälisessä arvioinnissa kaikille ollut ihan selvää, kritiikki päätyi paikalliseen lehteen isona otsikoina oppilaitoksen korkeasta tasosta... Eli toimittaja repäisi erinomaista osaamista kuvaavat otsikot juuri niistä kohdista, missä loppupäätelmissä rivien välissä esitettiin kohdat, missä nimenomaan olisi kehitettävää, noissa arvioissa ei kritiikkiä esitetä negatiivisesti... Yleisöön upposi, mutta asiaatuntevammat ihmettelivät kyllä, mikä osaaminen oikeasti on, kun asia meni noin pahasti ohitse? Jokunen kulttuuri on myös hanakka etsimään positiivisia asioita yleensä ja nostamaan lupauksia esiin.

Katsotaan tuossa 2016 - tai ehkä vuonna 2021, tai 2026, silloin voisi olla käsissä jonkin verran enemmän ja luotettavampaa tietoa, miten hyvin DCA oikeasti toimii syövässä, pulmonaarihypertensiossa ja mitokondriosairauksissa. Toivottavasti hyvin, mutta aina luonto ei toimi ihan yksinkertaisesti. Toivottavasti jo vuoden, parin päästä täälläkin annettaisiin potilaille DCA:ta ja useamman syövän hoitotulokset paranisivat kaksinumeroisia prosenttilukuja, mutta välttämättä niinkään ei aina käy.

Edit: Julman sivut kertovat, miksei lääketeollisuus käytä esim. luonnollisia kasveja, koska niitä ei voi patentoida - eikä siis tehdä rahaa. Seuraavaksi kerrotaan, miten lääketeollisuus kuitenkin voisi omia oikeudet piparminttuun, valkosipuliin tai vaikkapa veteen ja säännellä niiden käyttöä - ja siis tehdä rahaa. Eli kun riittävän syvällä ollaan salaliittoteorioissa, niin sitten puhutaan samaan hengenvetoon ristiin rastiin - vrt. DCA:n luonnollisuus ja ympäristötoksisuus edellä. Siinäpä kyseisten sivujen luotettavuutta.

Ihan aina eivät muuten nuo evangelosmichelakiksetkaan ole tietoisia siitä, että heidän tutkimuksensa päätyvät esimerkeiksi joillekin tahoille... Omassa korpiyliopistossani käytiin episodi, jossa eräs laitos ja eräs sen tutkija oli jollekulle ihmiselle tiedonlähteenä henkilökohtaisessa sodassa "teollisuutta" vastaan - ei tutkija itse edes tiennyt moisia tuloksia tehneensä tai laitoksella moista tutkittavankaan. Noh, käänteisesti kyseisessä korpiyliopistossa kyllä tutkittiin kolmeakin "Nobel" -tasoista asiaa, joista mm. NASA ja ties ketkä olivat kiinnostuneita... Nämä "Nobel-palkintojen jakamiset" ovat ilmeisesti menneet vaan sitten Nobel-lautakunnilta vähän ohitse. Väärennetyistä tutkimustuloksista, tutkimus- ja omien rahojen sekoittamisista ja ties mistä puhumattakaan, että joskus toki itse tieteelläkin on tällainenkin puoli. Tämä ei tietenkään tarkoita, etteikö em. Michelakis itsessään olisi varmaankin varsin vakava tutkija.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...